Arkiv: desember 2013

29.12.2013

Med "Dobbel sjokolademoussekake" ønsker jeg 2014 velkommen!

Let it be awesome Smile


GODT NYTT ÅR til dere alle! Heart

25.12.2013

Jeg har vokst opp med multekrem til jul og har alltid ELSKET denne desserten!

Multekrem serveres sammen med krumkaker, sandkaker eller andre slags småkaker - men aller helst sammen med kransekake!

24.12.2013

"Ambrosia Salad" er en veldig populær dessert i Amerika!

"Salaten" er en nydelig kremdessert med søt, tropisk fruktsmak - akkurat som nektaren "ambrosia" som sørget for å holde gudene vakre og ungdommelige i gresk mytologi. I god amerikansk ånd skal en ekte "Ambrosia Salad" også inneholde marshmallows, kremost og pekannøtter. Serveres "Ambrosia Salad" til jul, pyntes den gjerne med røde maraschino kirsebær som jeg har gjort her.

Happy Christmas Celebrations!

Kategorier: Kremdesserter
22.12.2013

Sherrypudding passer fint til jul og alle andre fine anledninger! En klassisk, norsk dessert som tidligere ble regnet som dessert kun for samfunnets overklasse.

Desserten har mild smak av sherry og en deilig, kremete konsistens.

Serveres gjerne i porsjonsglass sammen med litt søt, pisket krem. Oppskriften gir 4 porsjoner.

Kategorier: Puddinger
20.12.2013


Dette er en artig måte å pynte konfektaktige sjokoladebrownies på. Nisseluer laget av jordbær og ostekrem gir god smak og søt julestemning.

20.12.2013

"En himmelriks munnfull" er en tradisjonell, norsk juledessert. Og i henhold til tradisjonen er jo bare det beste godt nok i julen! Smile "En himmelriks munnfull" er således en luksuriøs eggedosisfromasj som smaksettes med sherry og rikelige mengder mandler, cocktailbær og sjokolade.

Himmelsk godt!

Kategorier: Fromasjer og mousser
19.12.2013

Kake nr. 3000! 

100.000 følgere på Facebook!

Heart  Denne kaken er markeringen verdig!  Heart

10.12.2013

Enklere kan det ikke bli!

Her har jeg laget deilig konfekt av ferdigkjøpt jordbærmarsipan, rullet marsipanen til kuler og dyppet i mørk sjokolade. Litt strøssel på toppen. Svisj.... fiks ferdig! Laugh

 

 

08.12.2013

Det er snart Lucia og tid for "Lussekatter". Du finner flere varianter her på Det søte liv, se for eksempel her og her. Hvis du har litt safran til overs og har lyst til å prøve å lage noe helt annet, kan du teste ut denne tradisjonelle dessertkaken fra Gotland.

"Gotlandsk safranpannekake" (eller "Gotländsk saffranspannkaka" som det heter på svensk) er en spesialitet fra Gotland; en mektig luksuspannekake som lages med risensgrynsgrøt. Grøten blandes med kremfløte, egg, sukker, mandler og safran og stekes i ildfast form. Den skal serveres varm sammen med luftig pisket krem og syltetøy - aller helst laget av "salmbär", som er en helt spesiell type blå bringebær. Nydelig!

05.12.2013

 

Hvem har sagt at julesmåkakene trenger å være kjedelige?

Her har du en herlig oppskrift på "Nutella Cookies" som kan lages hele året - også til jul! Oppskriften inneholder først og fremst Nutella; resten er nærmest tilbehør.. Kakene blir skikkelig myke og har nydelig sjokoladesmak.  

Synes du tanken på stekt Nutella høres DIGG ut, er dette kakene for deg! Icon e biggrin

Kategorier: Småkaker

Sider