Ostekake med pasjonsfrukt

19.12.2013

 

Kake nr. 3000! 

100.000 følgere på Facebook!

Heart  Denne kaken er markeringen verdig!  Heart

 

 

Jeg har registrert inn ostekaker i utallige varianter her på Det søte liv. Så du forstår at jeg liker ostekake ikke sant...  ?  Wink

Jeg bruker yndlingsoppskriften min som utgangspunkt, men gjør variasjoner på topplokket. Selv om det ikke er så store forskjeller i oppskriftene, synes jeg likevel det er verdt å vise frem alle variantene, for ostekaken blir annerledes på både smak og ikke minst utseende når du skifter fruktsmaken på toppen.

I dag - som er selveste 3000-kakers-markeringsdagen til Det søte liv, vil jeg vise frem hvor lekker en tradisjonell ostekake kan bli om du dekker den med et spennende pasjonsfruktlokk. Noen bringebær og en oppdelt pasjonsfrukt på toppen, og du har forvandlet ostekaken din til en kake som ser ut som en supereksklusiv fransk konditorkake!  Laugh

 

 

Ingredienser:

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin

Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær

 

Fremgangsmåte:

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

 

 

Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær. La kaken stå kjølig frem til servering.

 

 

 

Tips:

Som du ser har jeg brukt en ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus som heter Passionfruit Dessert Glaze til å lage gelelokket på toppen av kaken.

Og la meg da herved få introdusere dere til denne nydelige sausen, som jeg virkelig har falt helt pladask forHeart

Denne Passionfruit Dessert Glaze produseres faktisk i New Zealand, men fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger.

 

For et FANTASTISK PRODUKT!

Jeg kom over denne nydelige dessertsausen sist jeg besøkte min kjære venninne Ingeborg som bor i Fredrikstad og hun viste meg den koselige perlen av en butikk i Gamle Fredrikstad som heter Lille Special. Du kan se nærmere produktomtale av denne dessertsausen på butikkens nettside. Jeg vet ikke hvilke andre delikatesseforreninger som måtte ha det samme produktet, men du kan jo alltids ringe til Lille Special hvis du ikke finner dessertsausen noe annet sted! Hils fra Det søte liv og si at du gjerne vil bestille denne dessertsausen som jeg anbefaler så sterkt! Er du heldig, sender de til deg om du spør pent Wink  Hvis ikke, har du en ekstremt god grunn til å ta deg en tur til Fredrikstad! Smile

 

ENJOY!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Ostekake med pasjonsfrukt

Ingredienser

Bunn:
225 g søt havrekjeks (f.eks. 3/4 pk Bixit)
100 g smør

Fyll:
1 pk appelsingelépulver
2,5 dl kokende vann
3 dl lettrømme
200 g kremost naturell
100 g melis
1 ts vaniljesukker
3 dl kremfløte

Pasjonsfruktlokk:
2,5 dl Passionfruit Dessert Glaze (1 flaske, se tips)
0,5 dl kokende vann
4 plater gelatin

Pynt:
1 pasjonsfrukt
noen friske bringebær

Fremgangsmåte

Knus kjeksen i en morter, food processor eller knus kjeksen ved å ha den i en plastikpose og kjevle over. Bland kjekssmulene med smeltet smør. Ha en kakering (26 cm i diameter) direkte på et passende fat.  Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt.

Løs opp appelsingelépulveret til fyllet i kokende vann. Avkjøl til den er kald, men fortsatt flytende. Pisk sammen rømme, kremost, melis og vaniljesukker. Pisk kremfløten stiv og pisk kremen deretter inn i fyllet. Pisk til slutt inn avkjølt gelé i en tynn stråle.  Hell fyllet i kakeformen og la kaken stivne i kjøleskapet (4-6 timer).

Legg gelatinplater i bløt i kaldt vann i 5 min. Ha imens Passionfruit Dessert Glaze i en bolle. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i 0,5 dl kokende vann. Rør dette så inn i pasjonsfruktsausen. Fordel sausen deretter forsiktig over ostekaken i formen. Sett kaken tilbake i kjøleskapet et par timer til pasjonsfruktlokket har stivnet helt.

Skjær forsiktig langs kakeringen med en kniv og fjern kakeringen.

Pynt toppen av kaken med en oppdelt pasjonsfrukt og noen friske bringebær.

La kaken stå kjølig frem til servering.

Tips

Som du ser har jeg brukt ferdigkjøpt pasjonsfruktsaus til å lage gelelokket på toppen av kaken. Og la meg da herved få introdusere dere til denne nydelige sausen, som jeg virkelig har falt helt pladask for! Denne Passionfruit Dessert Glaze produseres faktisk i New Zealand, men fås kjøpt i noen utvalgte, norske delikatesseforretninger.

For et FANTASTISK PRODUKT!

Jeg kom over denne nydelige dessertsausen sist jeg besøkte min kjære venninne Ingeborg som bor i Fredrikstad og hun viste meg den koselige perlen av en butikk i Gamle Fredrikstad som heter Lille Special. Du kan se nærmere produktomtale av denne dessertsausen på butikkens nettside, http://lillespecial.com. Jeg vet ikke hvilke andre delikatesseforreninger som måtte ha det samme produktet, men du kan jo alltids ringe til Lille Special hvis du ikke finner dessertsausen noe annet sted! Hils fra Det søte liv og si at du gjerne vil bestille denne dessertsausen som jeg anbefaler så sterkt! Er du heldig, sender de til deg om du spør pent;-)  Hvis ikke, har du en ekstremt god grunn til å ta deg en tur til Fredrikstad!

ENJOY!

 

 

41 kommentarer

Gratulerer med kake 3000, det er jo helt fantastisk!!
Tusen takk for at du deler alle oppskriftene, det er en sann glede og til stor inspirasjon.
God jul! :)

Takk for koselig hilsen, Lotta :-) Gjør meg glad:-)
God jul til deg også!

Jeg bor i Stavanger, så det er et stykke til Fr.stad med tanke på glaze-en. Om jeg ikke får tak i denne, har du en "back-up-løsning" for å lage lokket? :) Denne ser så utrolig god ut, så vil gjerne lage den! :)

Hei Inger-Lise:) Jeg har nok ingen erstatning til akkurat dette lokket som blir akkurat slikt. Lille Special har imidlertid forsikret meg om at de sender til alle som ønsker å kjøpe denne dessertsausen. Bare kontakt dem på mail: post@lillespecial.no. De starter snart opp nettbutikk også, så da blir det enda enklere:) Og du kan delta på giveawayen som jeg kommer til å ha her på Det søte liv i løpet av de nærmeste dagene, så kanskje vinner du et par flasker også ;-)

Hei:) Jeg laget denne kaken for første gang i går, og hadde ikke tid til å bestille sausen. Laget et lokk av 2 dl ferskpresset appelsinjuice ( uten fruktkjøtt), innmaten av to pasjonsfrukt og 5 plater gelatin løst opp i 0,5 dl kokende sukkerlake ( brukte 2 -3 ss sukker). Det smaker kanskje ikke det samme som originaloppskriften, men det ser helt likt ut og var veldig godt.:)

Glazen selges også på Amundsen i Haugesund. Og er på tur til England, finner du like god saus på standard supermarked (Tesco, Asda) til en brøkdel av prisen. Tesco sin er vår favoritt. Koster ca 3 pund..

Hei,

Har fulgt denne bloggen en lang stund nå og bakt en god del av kakene (som har vært fantastiske hver eneste gang). Men når jeg ser kaker så flotte som denne lurer jeg alltid på hvordan du gjør det? Kanten rundt er jo helt perfekt... Jeg antar du bruker en "fast" form (altså bare en metallsirkel uten spring), men hvordan får du den løs uten å kutte kanter og gjøre den stygg? Noen kaker kan man bruke varme på sidene av ringen for å få løs, men det funker ikke dersom kaken ikke har noe som "smelter løs".

Hei Nick:-)
Du har helt rett at jeg her har brukt et kombinert fat og kakeform, så jeg kun trenger å fjerne metallringen rundt (kakefat fra Porsgrund). Før jeg fjerner kakeringen, bruker jeg en tynn kniv og skjærer langsmed kanten av formen for å løsne kaken fra formen. Trikset er vel her å bruke en tynn og skarp kniv som nevnt, samt at jeg presser kniven inntil metallkanten mens jeg lar kniven gli langsmed kaken for å få den løsnet fra formen. Dette for å lage minst mulig hakk i ostefromasjen.

Når det er sagt er det ikke sikkert kaken ser like perfekt ut fra den andre siden .. ;-) Jeg tar jo alltid kakebildene fra den mest heldige vinkelen, så klart :-) Mine kaker er slett ikke perfekte, og jeg mener at det skal ikke hjemmebakte kaker være heller!

Hyggelig å høre at du har fulgt meg på Det søte liv så lenge og håper du fortsetter med det!

Kaken ser helt fantastisk ut! Denne skal jeg lage til en bryllupsfest om ikke lenge. Bruden har bestilt ostekake, og hva passer vel bedre til å feire kjærligheten enn pasjons-frukt ;) Satser på å få fatt på glazen du har brukt i en av forhandlerne til Lille Special i Kristiansand. Hvis ikke må jeg prøve å få dem til å sende :) Takk for enda en nydelig oppskrift!

Lille Special sender helt sikkert il deg dersom du ikke får tak i på annen måte. Så gøy med bryllup:)

Lille Special sendte meg glaze! Jeg bestilte også lakrispulver, som jeg har lett etter i minst to år. Nå blir det både syndige bondepiker og syrlige lakrisdesserter i sommer :) Den er helt fantastisk! Kan nesten ikke vente til å lage kaken :)

Glad for å høre det, Caroline:)

Passionfruit Dessert Glaze fant jeg på Sweet Heaven på Trondheim Torg! NYDELIG! :-)

Flott! Takk for tipset, Trude!

De har pasjonsfrukt glasuren fra lille special på sweet heaven på trondheim torg også. Jeg er kjempe fornøyd med min. Jeg bruker den som regel til sjokolade fondue ol. :)

Takk for tipset, Frøydis

Jeg har kjøpå samme saus i Farsund ig Lyngdal, da i en klesbutill som heter Holebrook, elsker den, kjempegodt.

Det gikk litt fort i svingene, beklager alle skrivefeilene.

Fem høns på Bryne har Passionfruit dessert glaze.

Hvordan oppbevarer jeg passionfruit glazen? Skal den stå i kjøleskapet eller kan jeg ha den stående i romtemperatur. Det står ingenting på flasken.

I butikken jeg kjøpte den i stod den i romtemperatur :-)

Et lite tips er og klippe opp strimler av "overhead plast" og kle kakefotmen med dette, når kaken er ferdig er da bare og rive av plasten og kaken er helt strøken:)

Hei. Noen som vet holdbarheten på passionfruit glaze?
Tenkte å bestille til en senere anledning.

Jeg ønsket å lage denne fine gule kaken til påske, men pasjonsfruktpuré var ikke å oppdrive i Tromsø. (Om ikke noen vet om et sted ?)

Jeg kjøpte en i dag, og den er holdbar til 12.06.15. Så det er god holdbarhet! :-))

Supert! Takk for hjelpen! =)

Jeg lager ofte ostekake med pasjonsfrukt, selv om jeg ikke har tilgang til pasjonsfruktglaze. Å lage egen pasjonsfruktgele er ikke vanskelig, men det tar litt tid. Jeg tømmer 8-9 pasjonsfrukt i en foodprocessor, kjører det til en jevn masse (frøene knuses, men det gjør ingenting, for jeg siler massen etterpå). Når jeg siler massen er det viktig å skrape frøene godt ned i sila sånn att fruktkjøttet følger med på undersiden, der det kan skrapes ned sammen med resten av juicen. Dette kan ta en stund. Deretter koker jeg opp juicen og smaker til med sukker og ca 1/4 dl sitronsaft. Dette gir kanskje 1,5-2 dl ferdig gele.

Denne juicen kan jeg også bruke i selve ostekremen. Jeg følger da standard oppskrift med å tilsette gelatin. Da dropper jeg gelepulveret, og tilsetter heller 4 plater oppløst gelatin i den kokvarme juicen før nedkjøling. Dette blander jeg med ostekremen.

Det er forresten veldig enkelt å lage gelelokk av syltetøy: kok opp syltetøyet, sil det for bærrester og frø, bland ned 1,5 pl gelatin pr dl væske og avkjøl. Selv foretrekker jeg bringebærlokk.

Og overheadplast-tipset har du allerede fått... :)

Takk for tips. Jeg bor ikke i Norge og får ikke tak i glazen.
Men blir det gelé av kun pasjonsfrukt, sukker og sitronsaft? Bruker du ikke gelatin eller noe lignende?

De har passion fruit dessert glaze hos Rivelsrud i Kjøttbasaren i Bergen,
Der har de også lakris pulver

Passionsfruit Dessert glaze selges også på 5 høns Randaberg

Hei
Hva med hvis man ikke får tak i denne passion fruit dessert glaze?
Hvordan kan man lage den da
Takk på forhånd!! ☺️
Hilsen, Maria

Jeg kokte opp sukkerlake på ca 1,25l sukker og 1,25dl vann. La 4 gelatinplater i vann 5 min, klemte ut vannet og rørte ut i sukkerlaken. Kjølte ned laken noe og rørte inn innholdet fra 9 pasjonsfrukter. Helte på kaken når blandingen var kald nok. Stå i kjøleskapet 6 timer til den er gele.

Kaken ser utrolig god ut! :D
Jeg har prøvd å finne ut hva den passjonsfruktsausen inneholder, men det er ikke opplyst på de nettsidene jeg har funnet den. Har du mulighet til å fortelle meg ingrediensene i den :)?

Man får kjøpt glazen på Home & cottage!

Kan man bruke pasjonsfrukt curd og lage gele av til lokket?

Hei. Hvor får man kjøpt appelsingelépulver? Kan den erstattes med noe?

Denne glazen kan også kjøpes hos Hole kjøtt i Ålesund sentrum! Skal rett hjem og lage denne kaken etter jobb i dag - gleder meg til å prøve noe nytt :-)

Jeg kjøpte mange pasjonsfrukt, tok ut innmaten slik at det ble 2,5 dl, blandet med vann og gelatin og brukte det som lokk. Ble kjempegodt.

Glazen kan også kjøpes på Krims og Krans på Vigrestad (Jæren).

Var så heldig å få glazen i julegave. Laget ostekaken i går m pepperkake bunn.smakte nydelig, frisk.

Glazen får man også kjøpt på en butikk som heter Snadder og ligger inne på Strømmen Storsenter

Hei,
lurer på om det er OK å lage denne kaken et par dager i forveien jeg;-)
Skal ha den til konfirmasjon og må planlegge litt.
Tone

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter

Tweet