Arkiv: juni 2014

30.06.2014


Jeg elsker franske kaker!

Det vil du også se i jubileumsboken til Det søte liv med Kristines favoritter, som utgis 1. september, for der er det nemlig et helt kapittel viet til deilige, franske fristelser!  Yum

"Profiteroles" er små, runde vannbakkels, som gjerne fylles med vaniljekrem (crème patissière). På toppen gjør det seg med varm sjokoladesaus...  Icon e biggrin

29.06.2014


La meg presenterer dere for en ny, fransk klassiker: En nydelig sitrondessert!

"Pots de crème au citron" er en sitronvariant av "Pots de crème au chocolat" og "Pots de crème au moka" som jeg har registrert før her på Det søte liv. Er du glad i sitronsmak, vil du elske denne franske, fløyelsmyke sitronkremen her!

Kategorier: Puddinger
28.06.2014

Det finnes så klart ikke noe mislykket ved denne kaken...  - tvert imot er dette en meget vellykket konfektkake med mørk sjokolade, som bare blir enda mer vellykket med tilslaget av søte moreller.

Kaken er basert på Mislykket sjokoladekake, som jeg publiserte her på Det søte liv allerede i 2005. Dette er en kake som har vært meget godt besøkt av lesere i løpet av disse årene.

Kategorier: Sjokoladekaker
28.06.2014

Sponset innlegg.

Ta det sunne med det gode!

Jeg har lenge vært nysgjerrig på det malte, japanske tepulveret som kalles Matcha. Først og fremst på grunn av de fantastiske helseeffektene folk sier at tepulveret gir. Tepulveret er irrgrønt, noe som vitner om ekstremt høyt klorofyllinnhold. Når det gjelder innhold av gunstige antioksidanter, er Matcha nærmest uovertruffent. Til sammenligning innholder en kopp matcha-te ca. 500 ganger mer antioksidanter enn et eple. Blåbær anses jo å være på topp når det gjelder antioksidanter, men matcha innholder ca. 15 ganger mer antioksidanter enn blåbær!

Matcha er skikkelig inn blant de helsebevisste og pulveret er veldig anvendelig. Jeg har sett Starbucks selge matcha-frappe og at berømte Magnolia Bakery i New York har laget cupcakes med grønn matcha-frosting. Det finnes også grønne matcha-macarons og grønne desserter laget med matchapulveret. Jeg har lenge villet teste dette produktet, jeg også.

Så ble jeg en dag kontaktet av Agenta Gruppen som lurte på om jeg hadde lyst til å prøve en pose Vitalife Matcha. Da var det jo enkelt å svare ja!  Smile  Jeg hadde lyst til å bevare mest mulig av tepulverets sunne egenskaper, så jeg ville unngå varmebehandling av teen. Istedet for å bake med teen, har jeg laget en nydelig iskrem som jeg virkelig kan anbefale!  

GIVEAWAY: Legger du igjen en kommentar til dette innlegget før tirsdag 1. juli kl. 21.00, kan du være med i trekningen av en pose Vitalife Matcha du også!

Kategorier: Iskrem
27.06.2014

"Palmiers" er berømte franske butterdeigskaker som lages i ulike størrelser - alt fra store som tallerkener til små som disse her, som derfor altså heter "les petites palmiers". Det fine med å lage disse kakene i ministørrelse, er at du kan bruke ferdigkjøpte butterdeigsplater som du får kjøpt i de fleste norske matbutikkene. Det eneste du trenger i tillegg er litt sukker. 

"Petites palmiers" (som vel betyr "små palmer" på fransk) lages i lignende varianter i andre land også, og heter blant annet "Palmeras" på spansk, eller ører ("Orejas"), eller elefantører, "Elephant Ears", som de heter på engelsk.

Dette er med andre ord en skikkelig klassiker, som du med enkle grep kan lage hjemme.

Kategorier: Småkaker
25.06.2014

 

Min mamma lærte meg tidlig å sette pris på en skikkelig god sitronterte. Sitronterte med marengs på toppen er en populær kake i mange land, og lages i litt ulike variasjoner. Her har du en fransk variant, som er smaker utrolig nydelig. Med den grillede marengsen på toppen er dette noe av det lekreste man kan servere!

Kategorier: Paier/Terter
24.06.2014


Å som jeg gleder meg til å dra på ferie til Italia i sommer!

"Zuppa inglese", som betyr "engelsk suppe" på italiensk, er en berømt dessert fra Toscana. Navnet skyldes antagelig likheten med den engelske desserten "Trifle".

En "Zuppa inglese" kjennetegnes av at en helt spesiell eggekrem med mild sitronsmak og en sjokoladekrem legges lagvis med fingerkjeks (savoiardi). Kjeksene dynkes i noe godt, som for eksempel Grand Marnier, en søt sherry eller en blanding av kaffe og mandellikøren Amaretto.

22.06.2014


Vi feirer midtsommer med en ekstra stor Pavlova her på Det søte liv!

Pavlova lages vanligvis som rund kake, og jeg har tidligere laget Midtsommerpavlova på denne måten. Det er imidlertid intet i veien for å lage en større versjon. Denne flotte marengskaken egner seg utmerket til å forberede i dagen i forveien og masse friske bær gir vakker sommerstemning.

20.06.2014

Her har du kjempenydelige vaniljecupcakes dekket med en helt spesiell frosting, som lages med marshmallowkrem - også kalt "Marshmallow Fluff". Marshmallow Fluff er en søt og klissete marshmallowkrem, som fås kjøpt i både hvit og rosa variant. Frostingen på disse cupcakesene er laget med den rosafargede typen Marshmallow Fluff med jordbærsmak.

Herlige og kule cupcakes!

Kategorier: Muffins/Cupcakes
19.06.2014

Sponset innlegg.

Dette er en ostekake som smaker tropisk sommer!

Jeg har brukt den nye typen Philadelfia kremost med honning, som egner seg supert til å lage ostekake med. I tillegg har jeg brukt et nydelig syltetøy fra Stonewall Kitchen med mango og fersken. Dette er smaker som går veldig godt i lag.

Kategorier: Ostekaker

Sider