Arkiv: desember 2014

27.12.2014

Lurer du på hva du skal lage til nyttårsfesten?

Jeg anbefaler champagne-cupcakes med hvit sjokoladefrosting på toppen! Søt vaniljekake med hvit sjokoladekrem smaker nydelig til champagneglasset! Pynt cupcakesene med sukkerperler i sølv og gullfarge for å få den feststemte stemningen.

Happy New Year!

Smile 

Kategorier: Muffins/Cupcakes
26.12.2014


God 2. juledag alle sammen!

Her får dere litt påfyll av julekonfekt i tilfelle skålene skulle begynne å gå tomme...  Wink

Nutella Chocolate Fudge har deilig "fudgy" konsistens og smaker nydelig av sjokolade og hasselnøtter.

22.12.2014


N.Y.D.E.L.I.G. til ost! 

Heart  Heart  Heart  Heart  Heart 

22.12.2014


I morgen er det lille julaften, og det er min tur å ha familieselskap hjemme. Og siden alle i min familie er gale etter ost, er det obligatorisk med osteanretning etter middagen. Grin  Et av tilbehørene jeg serverer denne gangen er Marinerte aprikoser. Dette er myke aprikoser som har ligget i en søt lake laget med hvitvin, brunt sukker, kanelstang og vanilje.

En favoritt til spansk manchego! - men også god til mange andre type oster.

Kategorier: Oster med tilbehør
21.12.2014


Amerikanske, kremete ostekaker er noe av det beste jeg vet!

Her er en nydelige variant med vanilje og pepperkakekrydder. 

For litt andre varianter av lignende kake, se Krydret cheesecake med pepperkaker, Pepperkakecheesecake og Stekt ostekake på pepperkakebunn.

Kategorier: Ostekaker
20.12.2014


Sarah Bernhardt i langpanne er den mest populære kaken her på Det søte liv i desember i år - slik den også var det i fjor!

Da jeg var på God morgen Norge på TV 2 tidligere denne uken og viste frem denne kaken sammen med Wenche Andersen på hennes kjøkken i TV-studioet, tikket det inn flere spørsmål fra seerne. Et av dem var om det går an å lage Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter?

Svaret er ja! Kakebunnen er opprinnelig en mandelbunn, men det går an å blande for eksempel knuste Ritz-kjeks i marengsen i stedet for mandler. Det gir en utrolig digg smak, for Ritz-kjeks er jo litt salte, så da får man en deilig snickersaktig smak på kaken.

Anbefales varmt til alle, enten man har nøtteallergi eller ikke!  Smile 

For en annen fiffig variant, se Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem.

19.12.2014

 

Don't aim for success if you want it;

just do what you love and believe in,

and it will come naturally.


(David Frost)


Heart 

 

Også i år er det kaken "Sarah Bernhardt i langpanne" som er den mest besøkte oppskriften her på Det søte liv før jul. Kaken er en langpanneversjon av de klassiske mandelmakronkakene Sarah Bernhardt, som dekkes med sjokoladekrem og sjokoladeglasur. Langpannekakevarianten er mye raskere å lage, og er bare en så utrolig god og praktisk oppskrift som jeg anbefaler alle å prøve!

På mandag i denne uke var jeg på besøk hos Wenche Andersen i God morgen Norge på TV2, og også da ble jeg bedt om å lage Sarah Bernhardt i langpanne.

Det kom da inn flere spørsmål fra seerne rundt denne kaken, og det er særlig 2 spørsmål som ble stilt, som jeg også har fått veldig mange ganger tidligere:

1) Det ene av disse to spørsmålene er om det er mulig å bytte ut sjokoladekremen med gul krem. Det er jo såklart suksesskremen fra den kjente Suksesskaken man tenker på da. Svaret er at det går helt fint! Jeg har fra før laget Suksesskake i langpanne, så jeg brukte den gule kremen derfra og fulgte ellers standardoppskriften på Sarah Bernhardt i langpanne. Det lekre resultatet ser du her!  Kaken ble knallgod!!  Smile 

2) Det andre spørsmålet som jeg ofte får er om det er mulig å lage en nøttefri versjon av Sarah Bernhardt i langpanne. Det har jeg også testet ut ved å bruke knuste Ritzkjeks i stedet for mandler i kakenbunnen. Resultatet finner du på Det søte liv HER.

 

Men her altså Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem  (som jeg like så godt kunne kalt "Suksesskake i langpanne med sjokoladeglasur").

19.12.2014


Fantastisk nydelig juleostekake!

Det spesielle med denne ostekaken er særlig at risgrøt blandes i ostefyllet. Sammen med vaniljesmaken, får fyllet riskremaktig smak. Nydelig sammen med pepperkakebunnen og jordbærkompotten på toppen!

Kategorier: Ostekaker Dessertkaker
18.12.2014

Sponset innlegg.

Her kommer et tips om en superenkel og superdeilig juledessert!

Kategorier: Frukt og bær
18.12.2014


Mange deilige julemiddager står for tur, og da er det deilig å ha Rørte tyttebær på bordet.

Rørte tyttebær er faktisk også deilig til mange slags desserter. Prøv for eksempel Rørte tyttebær sammen med vaniljeiskrem....mmmm....

Se også Pepperkakedessert med gresk yoghurt og rørte tyttebær.

Kategorier: Frukt og bær

Sider