Klassisk tyttebærsyltetøy

Det beste tyttebærsyltetøyet lager du selv! 

Dette er en helt klassisk oppskrift på tyttebærsyltetøy, som ligner veldig på det du får kjøpt i butikken, men som har en enda bedre tyttebærsmak fordi det er hjemmelaget. Jeg bruker her en del vann og syltesukker i tillegg til tyttebærene, nettopp for å få et syltetøy som ikke bare består av bær, men som ligner det søte kjøpesyltetøyet. En favoritt hjemme hos meg året rundt! 😊

Klassisk tyttebærsyltetøy er populært tilbehør til flere typer norske middager (særlig kjøttbaserte), i tillegg til å være godt sammen med oster og til noen desserter.

 

 

Liker du at bærene blir enda mer fremtredende, friskere og litt syrlige, bør du i stedet prøve ut Rørte tyttebær

En variant av tyttebærsyltetøy med en smakfull vri er Tyttebærsyltetøy med pære og kanel

 

 

Ingredienser:

♥ 800 g tyttebær (friske eller frosne)
♥ 2 dl vann
♥ 500 g syltesukker (se tips)


Fremgangsmåte: 

Ha tyttebærene, vann og syltesukker i en kjele. Kok opp blandingen og la den småkoke under omrøring i 8 - 10 minutter. Fjern eventuelt skum som legger seg på toppen under kokingen. 

Når syltetøyet er ferdig kokt, has det varmt på varme, steriliserte glass (se tips). Ha straks på lokket. Oppbevar syltetøyet kjølig. 

 

 

Etter at du har testet denne oppskriften på hjemmelaget tyttebærsyltetøy, kommer du ikke til å ville kjøpe det igjen. Hjemmelaget er alltid best! 

 

 

Tips: 

♥ Skyll og rens tyttebærene hvis du bruker friske bær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines før du har dem i kjelen. 

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin, som gjør at syltetøyet tykner lett. Syltesukker fås kjøpt i flere av de velassorterte matbutikkene. Får du ikke tak i syltesukker, kan du også bruke vanlig sukker, men da vil syltetøyet bli mer tyntflytende. Alternativt kan du bruke vanlig sukker og 1 pose fruktpektin (grønn Jam) 

♥ Det går fint å redusere sukkermengden hvis du foretrekker det, men da bør syltetøyet fryses for at du skal være sikker på at det holder seg over tid. Ved frysing foretrekker jeg å oppbevare syltetøy i plastbokser. 

♥ Syltetøyglass steriliseres ved å ha sette dem på en plate i stekeovnen og la de stå i ovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Lokkene kan gjerne legges i kokende vann i noen minutter. På den måten blir glassene helt rene og man unngår at syltetøyet mugner selv om du ikke fryser det. Åpnet glass bør oppbevares i kjøleskapet. 

 

 

Nydelig, klassisk tyttebærsyltetøy! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Klassisk tyttebærsyltetøy
Ingredienser

♥ 800 g tyttebær (friske eller frosne)
♥ 2 dl vann
♥ 500 g syltesukker (se tips)

Fremgangsmåte

Ha tyttebærene, vann og syltesukker i en kjele. Kok opp blandingen og la den småkoke under omrøring i 8 - 10 minutter. Fjern eventuelt skum som legger seg på toppen under kokingen. 

Når syltetøyet er ferdig kokt, has det varmt på varme, steriliserte glass (se tips). Ha straks på lokket. Oppbevar syltetøyet kjølig. 

Tips

♥ Skyll og rens tyttebærene hvis du bruker friske bær. Bruker du frosne, trenger de ikke å tines før du har dem i kjelen. 

♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin, som gjør at syltetøyet tykner lett. Syltesukker fås kjøpt i flere av de velassorterte matbutikkene. Får du ikke tak i syltesukker, kan du også bruke vanlig sukker, men da vil syltetøyet bli mer tyntflytende. Alternativt kan du bruke vanlig sukker og 1 pose fruktpektin (grønn Jam) 

♥ Det går fint å redusere sukkermengden hvis du foretrekker det, men da bør syltetøyet fryses for at du skal være sikker på at det holder seg over tid. Ved frysing foretrekker jeg å oppbevare syltetøy i plastbokser. 

♥ Syltetøyglass steriliseres ved å ha sette dem på en plate i stekeovnen og la de stå i ovnen ved 100°C i minst 10 minutter. Lokkene kan gjerne legges i kokende vann i noen minutter. På den måten blir glassene helt rene og man unngår at syltetøyet mugner selv om du ikke fryser det. Åpnet glass bør oppbevares i kjøleskapet. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift