Arkiv: april 2015

30.04.2015


Her har du min yndlingsfrokost for tiden!

"Havremüsli" er en nydelig komponert blanding av sprø, søte havregryn, rosiner og ulike varianter nøtter og næringsrike kjerner. Honning, brunt sukker og kanel gir herlig smak!

Servert sammen med litt yoghurt og syltetøy blir dette en vidunderlig god frokost som gir massevis av energi og en super kick-off på dagen!  Smile chrome 

Kategorier: Grøt og kompott
27.04.2015


DEN ULTIMATE FESTKAKEN!

Dette er en langpanneversjon av Pavlova, som er den perfekte selskapskaken!

Marengsbunnen er her tilsatt kakaopulver og hakket melkesjokolade, som gir DEILIG SMAK! Du kan lage bunnen klar flere dager før servering hvis du ønsker det. På serveringsdagen dekker du marengsbunnen med masse pisket krem og dynger på med frukt og bær av hjertens lyst! Jeg elsker kombinasjonen av klassiske bær som blåbær, bringebær, bjørnebær og jordbær sammen med litt mer eksotiske smaker av kiwi, druer og granateple.

Se også Pavlova i langpanne.

Kategorier: Andre festkaker
27.04.2015


Hvor ofte baker du småkaker hjemme?

Min erfaring er at mange synes det er noe gammeldags over det å bake småkaker, men det er faktisk utrolig digg å ha en kakeboks med enkle småkaker å ty til når man har lyst på en liten kakebit til kaffe- eller tekoppen. Det fine med småkaker er dessuten at de er lette å lage og at de holder seg lenge i kakeboksen.

Hjemmelagde småkaker er rett og slett en veldig undervurdert greie...!  Smile 

Disse småkakene har deilig, mild smak av sitron. Kakene rulles i sukker og revet sitronskall før steking, hvilket gjør dem ekstra lekre. Prøv dem du også!

Kategorier: Småkaker
24.04.2015


Vi nærmer oss mai og årets store festkakesesong, og da er en Pavlova aldri feil!

Selv starter jeg feiringen allerede nå til helgen, ved å gjøre litt stas på min snille pappa som fyller år i morgen. 

Heart

Få festkaker egner seg så godt til å forberedes i forkant som en Pavlova. Marengsbunnen til en Pavlova kan stekes klar og oppbevares i romtemperatur i flere dager, slik at det eneste som gjenstår på serveringsdagen er å dekke den med krem og ønsket kombinasjon av frukt og bær.

Her har jeg brukt en nydelig blanding av hermetiske mandariner, fersk mango og bringebær. Resultatet ble en fargerik og vakker kake med frisk og eksotisk smak! 

Kategorier: Andre festkaker
23.04.2015


Ute etter et lettvint kaketips til helgen? 

Lag "Konfektmuffins med sjokoladeglasur" - og du vil ikke angre!  Wink 

Dette er muffins som skal være bløte og konfektaktige i konsistensen. Når muffinsene i tillegg dekkes med en deilig, tykk sjokoladeglasur, ja så snakker vi virkelig om chocolate yummyness..  Yum

Oppskriften gir 20 stk.

21.04.2015


Hei kjære dere,

Om noen timer setter jeg meg på flyet hjem til Oslo etter en flott uke i Singapore. Bilder fra turen kan du se om du følger meg på Instagram der jeg heter: kristine_lifeissweet.

Før avreise rekker jeg å dele med dere en superherlig oppskrift på Mokkamousse.  Desserten har tykk konsisens og deilig smak av mørk sjokolade, espressokaffe og Baileys (med kaffesmak for anledningen).

Nydelig servert sammen med pisket krem eller vaniljeiskrem og friske bær!

Kategorier: Fromasjer og mousser
19.04.2015


Dette er kaker som havnet på min favorittliste allerede fra første bit!

Kakene består av marengs som tilsettes mye, smeltet sjokolade, hvilket gir kakene en veldig rik og mye mer "ekte" sjokoladesmak enn om man bruker kakao. I tillegg blandes marengsen med hakkede valnøtter, som jo smaker fantastisk godt sammen med sjokolade! Kakene inneholder ikke noe hvetemel, og blir derfor ikke så mektige og dessuten deilig, bløte i konsistensen. Nesten som stekt sjokolademousse....

Dette er kaker som er raske å lage, så disse rekker du fint å lage på hvilken som helst ukedag.

Yummy!  Heart 

Kategorier: Småkaker
17.04.2015


Lyst til å lage noe veldig godt til helgen?

Da kan jeg anbefale "Lemonies"! Kakene kalles også for "Lemon Brownies", og navnet passer, for dette er virkelig gode sitronkaker som har samme myke, kompakte konsistens som Brownies. Like enkle å lage er de også!

Er du glad i sitronkaker, må du ikke gå glipp av denne oppskriften!

Min nye favorittkake!  Smile

Kategorier: Langpannekaker
16.04.2015


Dette er populære muffins for deg som liker kombinasjonen appelsin og sjokolade.

Kult å lage muffins med Solo, ikke sant?  Smile  

Kategorier: Muffins/Cupcakes
13.04.2015


Ny uke og nye muligheter for å kose seg!  Wink 

I dag kan jeg by på en nydelig, myk kokoskake som dekkes først med en deilig sjokoladekrem og deretter med hvit, pisket krem.

Smaker herlig!

Sider