Brukere online: 4431
Brukere i dag: 28336
Brukere siste 7 dager: 262122
Ny uke og nye muligheter for å kose seg!
I dag kan jeg by på en nydelig, myk kokoskake som dekkes først med en deilig sjokoladekrem og deretter med hvit, pisket krem.
Smaker herlig!
Ingredienser:
Kokoskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kokos
♥ 1 ss hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ sjokoladedryss (se tips)
Fremgangsmåte:
Kokoskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs.
Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen.
Bre marengsen utover bunnen i en rund, kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. La kaken bli helt kald i formen før du tar den ut og legger den på et fat.
Sjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Kremen skal bli varm, men ikke koke. Etter hvert vil du merke at kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og romtemperert smør.
Sett sjokoladekremen til avkjøling. Når den er kald, fordeler du sjokoladekremen over kokosbunnen.
Krempynt:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen over kaken og dryss over høvlet sjokoladepynt til slutt.
Lekkert!
Tips:
♥ Pass på at sjokoladekremen ikke begynner å koke, for da kan den skille seg.
♥ Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering. På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk.
♥ Det trefargede sjokoladedrysset du ser på kaken på bildet består av høvlet hvit sjokolade, melkesjokolade og mørk sjokolade. Det er sponset av nettbutikken Select Flavour og heter Trio Mix sjoklade shavings.
Så er det bare å forsyne seg av et fristende kakestykke....
Sånn ja....
Å, så himmelsk god kake!
I morgen reiser jeg til Singapore - det blir spennede! Jeg satser på å oppdatere bloggen også når jeg er på tur. Vil du se bilder fra turen, kan du dessuten følge meg på Instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet
♥ ♥ ♥ ♥
Kokoskake:
♥ 4 eggehviter
♥ 1,5 dl sukker
♥ 2 dl kokos
♥ 1 ss hvetemel
Sjokoladekrem:
♥ 4 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 1,5 dl kremfløte
♥ 1 ss hvetemel
♥ 2 ss kakao
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 50 g smør
Pynt:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ sjokoladedryss
Kokoskake:
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs. Bland kokos og hvetemel og vend dette inn i marengsen.
Bre marengsen utover bunnen i en rund, kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 15-20 minutter. La kaken bli helt kald i formen (se tips).
Sjokoladekrem:
Ha eggeplommer, sukker, kremfløte, mel og kakao i en kjele. Varm opp på middels varme mens du rører hele tiden. Kremen skal bli varm, men ikke koke. Etter hvert vil du merke at kremen tykner. Ta kjelen av platen og rør i vaniljesukker og romtemperert smør. Sett sjokoladekremen til avkjøling. Når den er kald, fordeler du sjokoladekremen over kokosbunnen.
Krempynt:
Pisk kremfløte og vaniljesukker til krem. Fordel kremen over kaken og dryss over høvlet sjokoladepynt til slutt.
♥ Pass på at sjokoladekremen ikke begynner å koke, for da kan den skille seg.
♥ Det går fint å lage kokosbunnen og dekke den med sjokoladekremen dagen før servering. På serveringdagen pyntes kaken med pisket krem slik at kremen blir luftig og helt fersk.
23 kommentarer
Denne må jeg lage til min
Denne må jeg lage til min egen bursdag på lørdag!:) men kan man bruke kokosmel i bunnen i stedet for kokos og hvetemel, evt som erstatning for hvetemelet?
Det burde kunne gå, men jeg
Det burde kunne gå, men jeg har ikke testet det. Gi gjerne tilbakemelding her hvis du gjør det, så vi får vite hvordan det gikk:-)
Denne er veldig god!!!!
Denne er veldig god!!!!
Smaker bounty sjokolade
:-) Enig!
:-) Enig!
Takk for oppskrift!
Takk for oppskrift!
Jeg blandet også most avokado, 1 ss konjakk og litt kaffe i fyllet. Ble litt mye væske, men god på smak. Gøy å bake for en som baker sjelden ;-)
Spennende! :-)
Spennende! :-)
Sjokoladekremen ble
Sjokoladekremen ble tyntflytende, rørte hele tiden på middels varme til den ble varm (uten å koke), tilsatte romtemperert smør til slutt. Lurer på hva som ble feil.
Tror ikke du har gjort noe
Tror ikke du har gjort noe feil. Sjokoladekremen må stå og avkjøles nokså lenge før den blir tykkere i konsistensen. Jeg foretrekker å la den stå i romtemperatur, men i kjøleskapet går det mye raskere og du må passe på at kremen ikke blir for fast :-)
Ellen
Ellen
Du må sikkert ha litt mer varme og røre litt lengre! Gjorde samme feil som deg første gangen!!
Prøv igjen for kaken er nydelig
Det tar laaang tid før
Det tar laaang tid før sjokoladekremen blir tykk, rørte hele tiden og passet på at den ikke kokte. Resultatet ble perfekt, og kaken er nydelig!
Verdt røringen :)
Verdt røringen :)
Så bra å høre! :-)
Så bra å høre! :-)
Kan man bruke lys
Kan man bruke lys kokesjokolade istedet for kakao til sjokoladekremen?
Det burde gå fint hvis du vil
Det burde gå fint hvis du vil ha lysere sjokoladekrem. Tipper at 50 g burde bli passe som erstatning for 2 ss kakaopulver. Pass da ekstra godt på ved oppvarming av sjokoladekremen så det ikke blir for hard varme for da kan sjokoladen korne seg.
Hei. :)
Hei. :)
Kan jeg lage denne dagen før? =)
Ja, det går fint. Husk at
Ja, det går fint. Husk at kaken må stå i kjøleskapet på grunn av kremen. Hvis du har anledning, er det best å lage kakebunn og sjokoladefyll dagen før og så pynte med pisket krem på serveringsdagen. Pisket krem smaker aller best samme dag.. :-)
Takk for så raskt svar. Jeg
Takk for så raskt svar. Jeg ser jo nå at det står informasjon om det i teksten din. Jeg var litt rask. Jeg ser at bunnen min er veldig tykk i forhold til din. Jeg har stekt den, så håper jeg bare at den ikke er helt flytende inni. ;)
Hæ þetta er mín uppáhalds
Hæ þetta er mín uppáhalds uppskrift af öllum hinum ólöstuðum :o)
kveðja frá Íslandi...huh...
Hei . Kan jeg lage bunnen med
Hei . Kan jeg lage bunnen med sjokolade krem og fryse?
Hei. Kan man bruke maizenna
Hei. Kan man bruke maizenna eller potetmel istedenfor vanlig hvetemel? :)
Hei!
Hei!
Har en venninne som har cøliaki. Tenkte å erstatte hvetemel med Semper fin mix eller Toro glutenfri kakemiks i denne kaken. Vet du hvor mye jeg skal bruke?
Eks. 1 ss hvetemel =?
Hei. Noen som har prøvd å…
Hei. Noen som har prøvd å bytte ut hvetemel med glutenfritt mel? Hvor mye av f.eks semper fin mix?
Hei, er det bake kakao …
Hei, er det bake kakao (pulver) eller ferdiglagd/drikkeklar kakao en skal bruke??
Skriv ny kommentar