Vaniljemuffins til bursdagsselskap

Vaniljemuffins til bursdagsselskap

12.04.2015

 

Til min datters 11-årsdag inviterte vi alle jentene i klassen til bursdagsselskap, og som en artig aktivitet tenkte jeg at jentene skulle få glasere og pynte vaniljemuffins.

Jeg hadde stekt klart vaniljemuffinsene på forhånd, lagd og farget marengsglasur i flere farger og kjøpt inn masse kakepynt.

Så gøy det var å se de ivrige og konsentrerte jentene rundt bordet! Smile  Det var så vidt de klarte å løsrive seg når selskapet var slutt. Jeg hadde kjøpt med plasttallerkener og esker slik at de kunne få med seg kunstverkene sine hjem! Det var opprømte og glade barn som forlot hjemmet vårt, og flere foreldre sendte meg melding på kvelden om at barna hadde skrytt av selskapet. 

Dette er altså et kjempegodt til tips til deg som vil lage i stand en barnebursdag!

Vi hadde 10 jenter i selskapet, så jeg lagde en firedobbel porsjon vaniljemuffins som gir ca. 48-50 stk, så fikk de 4-5 muffins hver til å leke seg med. Her skal du få oppskriften på en stor porsjon vaniljemuffins, i tillegg til oppskriften på marengsglasuren jeg brukte. 

 

Ingredienser:

Vaniljemuffins (50 stk):
♥ 600 g smør
♥ 600 g sukker
♥ 8 store egg
♥ 8 ts vaniljesukker
♥ 8 ts bakepulver
♥ 1 kg hvetemel
♥ 6 dl melk (eller fløte)

Marengskrem:
♥ 6 eggehviter
♥ 4 ss sitronsaft
♥ 2 ss glukose
♥ 1 kg melis
♥ 4-5 typer konsentrert konditorfarge

Kakepynt:
♥ strøssel, glitter, sukkerpynt av forskjellig slag


Fremgangsmåte:

Vaniljemuffins:

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. 

Sikt litt av hvetemelet sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen.

Vend resten av hvetemelet inn i smørkremen vekselsvis med melken til en jevn deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

 

Marengskrem:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft, glukose og melis og pisk videre til du får en tykk, blank marengs.

 

 

Fordel marengsen i 4-5 skåler og rør inn konsentrert konditorfarge slik at du får marengsglasur i forskjellige farger. 

 

 

Sett muffins og glasurskålene på bordet med kakepynten.

 

 

Jeg kjøpte inn masse forskjellig kakepynt (og så hadde jeg jo littegrann fra før også da... Wink )

 


spiselige blomster, kakestrøssel i ørten varianter, små sjokoladehjerter i rosa farge, mini-sjokoladepastiller

 


fargerike geletopper

 


pynteglasur på tube

 


farget marsipan og marshmallows  - sett også frem små kjevler og utstikkere som barna kan bruke til marsipanen

 


sukker- og gelefigurer finnes i mange søte fasonger

 

Alt settes klart på bordet, så er det bare for barna å leke seg frem! Smile

 

 

Jeg ble virkelig imponert over kreativiteten til jentene!

Her ser dere noe av resultatet (beklager noen uklare bilder, men disse bildene ble tatt i full fart i kaoset som oppstod da alle barna skulle dra hjem.. Grin )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tips:

♥ Jeg brukte her stive muffinsformer, som fås kjøpt i mange butikker som selger kakeutstyr. Disse kan settes rett på stekeplaten og er litt mindre, derfor fikk jeg noe flere enn 50 muffins. Bruker du i stedet myke papirformer, bør du sette dem i muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen under stekingen.

♥ Det går fint å lage muffinsene klare kvelden i forveien. Pakk muffinsene inn i plast så de holder seg myke til dagen etter.  

♥ Marengskremen bør du aller helst lage samme dag for at konsistensen skal bli skikkelig bra. 

♥ Vil du smaksette noen av muffinsene med noe annet enn vanilje, kan du bytte ut vanilje med revet sitronskall for å få sitronsmak, eller du kan bytte ut litt av hvetemelet med kakaopulver for å få sjokoladesmak. 

 

To bursdagstips til på tampen:

 

 

Tegn fjes på plastikglass og fyll opp med gele.

 

 

En sjokoladekake slår også godt an, og barna trenger jo tross alt enerig til å pynte alle muffinsene! Grin 

 

 

En fornøyd bursdagsjente!  Heart  

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 
 

Vaniljemuffins til bursdagsselskap

Ingredienser

Vaniljemuffins (50 stk):
♥ 600 g smør
♥ 600 g sukker
♥ 8 store egg
♥ 8 ts vaniljesukker
♥ 8 ts bakepulver
♥ 1 kg hvetemel
♥ 6 dl melk (eller fløte)

Marengsglasur:
♥ 6 eggehviter
♥ 4 ss sitronsaft
♥ 2 ss glukose
♥ 1 kg melis
♥ 4-5 typer konsentrert konditorfarge

Pynt:
♥ strøssel, glitter, sukkerpynt av forskjellig slag

Fremgangsmåte

Vaniljemuffins:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. 

Sikt litt av hvetemelet sammen med vaniljesukker og bakepulver. Bland dette inn i smørkremen.

Vend resten av hvetemelet inn i smørkremen vekselsvis med melken til en jevn deig.

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle.

Stekes midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Avkjøles helt.

 

Marengskrem:

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sitronsaft, glukose og melis og pisk videre til du får en tykk, blank marengs.

Fordel marengsen i 4-5 skåler og rør inn konsentrert konditorfarge slik at du får marengsglasur i forskjellige farger. 

Sett muffins og glasurskålene på bordet med kakepynten.

Tips

♥ Jeg brukte her stive muffinsformer, som fås kjøpt i mange butikker som selger kakeutstyr. Disse kan settes rett på stekeplaten og er litt mindre, derfor fikk jeg noe flere enn 50 muffins. Bruker du i stedet myke papirformer, bør du sette dem i muffinsbrett slik at muffinsene holder fasongen under stekingen.

♥ Det går fint å lage muffinsene klare kvelden i forveien. Pakk muffinsene inn i plast så de holder seg myke til dagen etter.  

♥ Marengskremen bør du aller helst lage samme dag for at konsistensen skal bli skikkelig bra. 

♥ Vil du smaksette noen av muffinsene med noe annet enn vanilje, kan du bytte ut vanilje med revet sitronskall for å få sitronsmak, eller du kan bytte ut litt av hvetemelet med kakaopulver for å få sjokoladesmak. 

12.04.2015
Kakekategori: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter