Arkiv: november 2015

30.11.2015


Gjærbakst med masse ekte safran er noe av det beste jeg vet!

Det er helt avgjørende for smaken at du bruker ekte safran av god kvalitet. Ja, det er et litt dyrt krydder, men det finnes virkelig ikke noe alternativ, mener jeg!  Smile

Jeg har her brukt den samme deigen som jeg har brukt til Verdens beste Lussekatter.  Jeg har imidlertid gjort en vri, og laget knuter som er fylt med smørkrem med vanilje.

Safranknutene blir skjønne, fristende og himmelsk gode!

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.11.2015

Sponset innlegg.

God lørdag, folkens!  Smile

Jeg ser at mange har fått med seg den pågående giveawayen der 5 heldige av dere lesere kan vinne hver sin Bake it Easy, som er en kombinert kakeform/kakefat fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

Jeg er veldig glad i denne kakeformen selv, og jeg har brukt den så lenge jeg kan huske - særlig når jeg lager ostekaker. Det som er så fint med denne formen, er at jeg kan lage kaken direkte på kakefatet og slipper dermed å flytte på kaken før servering.

Siden det snart er jul, har jeg her komponert en ostekake med pepperkakebunn og kirsebærlokk, som gir vakker, rød farge på kaken. Ostekaken er kremete i konsistensen og fantastisk på smak!  Heart 

Ostekaken er av den stekte varianten. Vil du lage en ostekake som er mer fromasjaktig og mindre mektig, kan du bruke denne oppskriften på Ostekake med kirsebær.

Kategorier: Ostekaker
25.11.2015


Her har du en virkelig populær, amerikansk klassiker!

"Rocky Road" er sjokoladekonfekt som kan lages med mye godt. Jeg har her brukt Mariekjeks som gir deilig crunch sammen med bløte, hvite marshmallows. Vil du variere konfekten kan du bytte noen av kjeksene ut med nøtter og myke karameller.

Jeg synes de hvite marshmallowsene og det snølette melisdrysset passer perfekt for å gi vinterstemning.

Konfekten har lang holdbarhet og egner seg veldig fint å lages klar lenge i forveien (hvis du klarer å holde deg unna kakeboksen da…  Wink  ).

Kategorier: Konfekt
22.11.2015


Myke karameller – finnes det noe bedre?  Yum

Karamellene lages med søt, kondensert melk og får helt herlig konsistens! De er lette å lage og krever ikke lang koking. 

Myke karameller er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven!

21.11.2015


Biscotti betyr «stekt to ganger» på italiensk, og det er nettopp den doble stekingen som gir biscotti den karakteristiske, litt harde konsistensen. Biscotti kan lages med ulike type nøtter og i forskjellige størrelser.

Jeg har her valgt å lage biscotti med mandler og i en litt mindre størrelse. Oppskriften er basert på Cantuccini som jeg har postet tidligere her på Det søte liv, men denne gangen har jeg tilsatt herlig julekrydder. Kanel, ingefær og nellik gir deilig julesmak.

Julebiscotti har lang holdbarhet om de oppbevares i tett kakeboks. Dette er dessuten småkaker som egner seg perfekt som spiselig julegaver!

Kategorier: Småkaker
19.11.2015


Dette er deilige, amerikanske chocolate chip cookies som får en myk konsistens fordi de lages med både hvitt sukker, brunt sukker og sirup. Revet appelsinskall, vanilje og sjokolade gir den gode smaken!

Appelsin og sjokolade er jo deilige smaker til jul.

Cookiesene kan gjerne lages nå og oppbevares i kakeboks eller fryser frem til jul.

Kategorier: Småkaker
16.11.2015

Sponset innlegg.

Hei!

Snaaart er det jul, og i dag falt den første snøen mange steder i landet vårt. Smile

"Goro" er en av de mest tradisjonsrike julekakene vi har og betyr visst å ha "god raad".  Deigen inneholder jo mye godt av både smør og kremfløte så det kan være årsaken til navnet, og gorojernet sørger for vakkert, luksuriøst mønster på kakene. Du finner en klassisk og kjempegod oppskrift på Goro fra før her på Det søte liv.

Det er vanligvis viktig for et godt resultat at deigen kjevles ut tynt, men når tidsklemma presser på alle veier, er gode råd dyre...

Her skal du få et kjempesupert godt råd av meg i tilfelle du vil lage Goro uten å måtte kjevle deig i det hele tatt!  Grin

I denne oppskriften skal deigen bare settes som klatter i gorojernet og resultatet blir helt utmerket!

Kategorier: Småkaker
13.11.2015


Buckeye Brownies er en himmelsk god, amerikansk klassiker!

Her er bløt, mørk sjokoladebrownies forenet med peanøttkrem og melksjokoladeglasur..... ah, nam!  Yum

GOD HELG, DERE!  Icon e biggrin

10.11.2015


Hei søte dere!  Heart 

Jeg skjønner at det ikke bare er jeg som har sans for kladdkaker, for Snickerkladdkake som jeg postet for et par dager siden, har vært klikket på noe helt enormt!  Smile

Det var jo "Kladdkakans dag" sist lørdag, og i kjent stil nøyde jeg meg ikke med å lage bare en kladdkake...  Wink

Her kommer den andre jeg lagde, og den ble minst like god! I hvert fall for alle som digger Bounty!

08.11.2015


Heisan!

Håper helgen har vært fantastisk!

Ikke bare har det vært farsdag i dag, på lørdag var det dessuten "Kladdkakans dag" i Sverige. Kladdkaker kjennetegnes av at deigen bare skal røres raskt sammen, og vips er kaken klar! Konsistensen skal være bløt, seig og ja - litt kladdete..!  Smile

Jeg digger kladdkaker og du finner derfor mange forskjellige varianter på Det søte liv fra før. Her har du en Snickers-variant som er bittelitt mer avansert ved at sjokoladekaken dekkes med peanøttkaramell og melkesjokoladeglasur.

Til gjengjeld er kaken SYYYYYYYKT GOD!!!!!   Icon e biggrin

Sider