Brukere online: 1629
Brukere i dag: 7664
Brukere siste 7 dager: 250854
Biscotti betyr «stekt to ganger» på italiensk, og det er nettopp den doble stekingen som gir biscotti den karakteristiske, litt harde konsistensen. Biscotti kan lages med ulike type nøtter og i forskjellige størrelser.
Jeg har her valgt å lage biscotti med mandler og i en litt mindre størrelse. Oppskriften er basert på Cantuccini som jeg har postet tidligere her på Det søte liv, men denne gangen har jeg tilsatt herlig julekrydder. Kanel, ingefær og nellik gir deilig julesmak.
Julebiscotti har lang holdbarhet om de oppbevares i tett kakeboks.
Dette er dessuten småkaker som egner seg perfekt som spiselig julegaver!
Nydelige småkaker!
Ingredienser:
♥ 6 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 400 g hvetemel
♥ 500 g mandler
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
Fremgangsmåte:
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn krydder og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele mandler.
Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (ca 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.
Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.
Avkjøl kakene på rist.
Tips:
♥ Julebiscotti oppbevares i tettsluttet kakeboks og har lang holdbarhet. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.
Julebiscotti er supre å lage i god tid før jul fordi de har så lang holdbarhet.
Se også oppskrift på kjempegode Pepperkakebiscotti med pekannøtter.
Krydrede julebiscotti smaker nydelig med en kopp varm te.
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 store egg
♥ 300 g sukker
♥ 400 g hvetemel
♥ 500 g mandler
♥ 2 ts kanel
♥ 1 ts ingefær
♥ 1 ts nellik
Skill eggene. Pisk eggeplommer og sukker luftig. Bland inn krydder og deretter hvetemelet. Pisk eggehvitene stive og vend inn i deigen i. Bland så inn hele mandler.
Form deigen til stenger på bakepapirdekkede stekeplater ved hjelp av to spiseskjeer. Deigen gir 6 stenger (ca 6 cm brede og 1 cm høye) fordelt på to stekeplater, altså 3 stenger pr plate.
Stekes nederst i ovnen ved 220°C i 10-15 min. Avkjøl i 10 minutter før stengene skjæres i 1 cm tykke skiver. Legg dem med snittflaten opp og la de tørke i ovnen ved 220°C i 3-4 minutter.
Avkjøl kakene på rist.
♥ Julebiscotti oppbevares i tettsluttet kakeboks og har lang holdbarhet. Pass på at de er helt kalde før de has i kakeboksen.
2 kommentarer
Hvor lang tid bruker du fra
Hvor lang tid bruker du fra begynnelse til slutt?
Denne oppskriften må være…
Denne oppskriften må være feil. Får ikke deigen fast, selv etter store mengder ekstra mel i. Styr unna.
Skriv ny kommentar