Myke karameller


Myke karameller – finnes det noe bedre?  Yum 

Karamellene lages med søt, kondensert melk og får helt herlig konsistens! De er lette å lage og krever ikke lang koking. 

 



Myke karameller er det perfekte julegodteriet og den perfekte, spiselige julegaven!

 

 

Ingredienser:

♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g, se tips)
♥ 100 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 4 ss lys sirup
♥ 1 vaniljestang

 

Fremgangsmåte:

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.

Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Jeg brukte en aluminiumsform som målte ca. 15x20 cm. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

Dekk gjerne over formen med litt plastfolie.

 

 

Løft karamellen ut av formen.

 

 

 

Del karamellen opp i terninger. Er den for hard etter å ha stått i kjøleskapet lenge, lar du karamellen bare stå i romtemperatur en stund, så mykner den igjen.

 

 

 

Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 
 

 

Bruk altså sukret, kondensert melk (til venstre på bildet ovenfor) og ikke vikingmelk til denne oppskriften.



Ovenfor ser du søtet, kondensert melk av merket Tørsleffs. I tillegg finnes det en type fra Nestle - Carnation som er akkurat like fin å bruke!

♥ Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader C. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.

♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.

♥ Dryss gjerne litt maldonsalt på karamellen ved avkjøling hvis du liker litt saltsmak på karamellen, se Myke, salte karameller her på Det søte liv. Se også oppskrift på klassiske Fløtekarameller og Tussis honningkarameller her på Det søte liv.

 

 

Myke og superyummy karameller  Heart

 

 

 Yum  Yum  Yum  Yum 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Myke karameller
Ingredienser

♥ 1 boks søtet, kondensert melk (ca 400 g, se tips)
♥ 100 g smør
♥ 200 g brunt sukker
♥ 4 ss lys sirup
♥ 1 vaniljestang

Fremgangsmåte

Ha kondensert melk, smør, brunt sukker og sirup i en teflonbelagt kjele. Snitt opp vaniljestangen, skrap ut de svarte frøene og ha disse i kjelen.

Kok opp blandingen på middels varme under stadig omrøring. La karamellen småkoke i 10-12 minutter mens du rører hele tiden.

Finn frem en liten aluminiumsform eller bruk en liten brødform som du kler med bakepapir. Spray i tillegg formen med matfett så karamellene løsner lettere.

Ha karamellmassen i formen og avkjøl i romtemperatur før du setter formen i kjøleskapet i minst 4 timer og gjerne over natten.

Løft karamellen ut av formen og del opp i terninger. Pakk karamellene inn i matpapir og oppbevar dem kjølig.

Tips

♥ Det er viktig at du bruker søtet kondensert melk, og ikke vikingmelk. Begge deler er kondensert melk som selges på hermetikkboks, men den søtete typen er gulaktig i fargen og mye tykkere i konsistensen. 

♥ Det er ikke nødvendig å måle temperaturen når du bruker denne oppskriften på myke karameller. Hvis du likevel vil bruke termometer, kan du koke karamellen til den er 118 grader C. Den ferdigkokte karamellen skal være gyllen i fargen og tykne noe i konsistensen.

♥ Merk at karamellene blir harde når de er kalde, men de blir myke igjen om du lar dem stå en liten stund i romtemperatur.

Kakekategori
Desserter
Sesong
Allergier og preferanser

116 kommentarer

Hei!
Hvor får man kjøpt søtet kondensert melk? Finner kun vikingmelk i dagligvarebutikken..

Som svar på av Vilde (ikke bekreftet)

I hvert fall de store dagligvarebutikkene har dette produktet, som f eks Meny og Coop Mega.

Dette lurer jeg også på, har begynt på julegaver til familien og tenkte og supplere med litt godt i dekorerte Norgesglass, kan disse lages nå? Eller må jeg vente nærmere jul?

Brunt sukker?er den pakken med brun farin eller pakken med brunt røresukker?samt har du bilde av den kondenserte melken som skal brukes. Finner kun vikingmell

de har søtet kondensert melk i asia butikkene for 25 kroner ,det er en rød boks,har sett på coop extra også men de vil ha 50 kroner for det.

De selger søtet kondensert melk på Ultra (de har vel nå blitt Meny, i hvertfall her jeg bor). Er man i Sverige er det mye billigere å kjøpe der.

Det kommer an på boksen. Tipper det blir vel 1-2 dl tenker jeg. kanskje 3. Det pleier å stå ca hvor mange gram det inneholder. Skulle gjerne fått vite hvilke merke Kristine valgte. Da jeg har vært gjennom forskjellige butikker som hadde ganske forskjeller mellom boksene.

Jeg bruker enten søtet kondensert melk fra Tørsleffs (svensk type - "Kondenserad mjølk - sockrad") eller fra Nestle - Carnation ("Condensed milk").

åssen går det vist man baker dem å skal gi dem i jule gave? hvor lenge kan de stå å går det bra om de ligger i rom temperatur under juletreet? har tenkt å gi bort kakebokser med noe bakst oppi c

Disse karamellene kan oppbevares lenge! Jeg ville hatt dem i kjøleskapet, men det er absolutt ikke noe problem å la dem ligge i en boks i romtemperatur i noen timer. Eneste som skjer er at de blir mykere enn om de hadde kommet rett fra kjøleskapet.

Jeg kjøpte karamellisert melk i Sverige . Men mine karameller ble veldig myke . Jeg kokte dem noe lenger enn det sto i oppskriften men uten hell . Veldig søte . Har varmet noe opp igjen med smør og brukt det i vaffelrøre . Det smakte godt .

Hm, det var rart Sigrid. Lot du karamellmassen koke skikkelig i de angitte minuttene..? Det kan kanskje ha noe å si hvor dyp kjele man bruker også. Jeg brukte mellomstor, teflonbelagt kjele. Og så må de gjerne stå og stivne over natten.

Er det ikke oppskrift på karameller uten denne melken . har søkt flere butikker og asiatiske butikker fins ikke her ....går fløte =????

Hei Britt,
Joda karameller kan lages på flere måter. Jeg har en super oppskrift her på Det søte liv som heter Fløtekarameller.
Men du må følge mer med på koketiden. Koker du karamellmassen for lenge, blir fløtekaramellene harde (men likevel veldig gode)! :-)

Hobbykokken.no har en fin oppskrift på karameller med fløte. Har lagd den mange ganger, men nå skal jeg prøve meg på Kristine sin! Jeg fant søtet kondensert melk på eurospar og den første internasjonale matbutikken jeg gikk inn på ☺

Kiwi har kondensert melk! Står sammen med bakevarene!! Gleder meg til å prøve denne oppskriften:)

Hei! Hvor mye kan gå galt om jeg bruker vikingmelk? Tidenes dårligste utvalg på butikkene i nærheten!

Her også er dt dårlig med utvalg!
Trudde eg hadde tatt riktig i butikken idag, men når eg allerede hadde fått oppi panna alt så såg eg at eg hadde tatt feil (skulle vere litt for kjapp) :p så får no sjå ka so skjer med usøtet vikingmelk :)

Jeg laget disse i går og de ble bare helt fantastiske. Jeg brukte brun farin og det gikk bra. Jeg doblet oppskriften og det fikk utrolig bra. Disse skal jeg lage flere av

Hei! Hvor mange karameller sånn omtrentlig vil det bli av denne oppskriften med lik form som fu har brukt? :)

Hei. Ble veldig gode karameller:) Men de henger litt fast i matpapiret når jeg åpner opp.
Har du tips til hvordan en kan unngå det, eller kanskje noe annet å pakke inn i?

Hei. Skal prøve meg på denne oppskriften, men tror du det går an å bruke vaniljesukker evt vanilje essens istedet for vaniljestang?

Ser spennende ut! Denne vil jeg absolutt prøve meg på. :)
Går det an å tilsette smaker også, tror du? Jeg tenker på f.eks. mint, lakris, kaffe, sitron.....
Et par-tre dråper eller noe, kanskje...?

Ka skjer viss en bruka vikingmelk som er usøtet? Kjøpte selfølgelig feil og har begynt å lage .. Sånn går dt når en skal vere litt for kjapp

Hei! Jeg prøvde å pakke inn karamellene i mellomleggspapir. Det funka dårlig - karamellene klistrer seg til papiret som bare det.. Noen tips? :)

Hei. Eg ville ha prøvd å putte dei i kjøleskapet etter dei e delt i biter. Passe på at dei e kald og stiv. Før pakke dei inn og så inn i kjøleskap igjen. Dei zka jo holdes kjølig. Og vis dei klistrer seg så begynne dei å bli varm/romtemperatur i think

Har lyst å lage disse i barnehagen. Men hva kan jeg bruker i stedet for vaniljestang? Ellers blir det litt dyrt å lage disse med så mange barn.

Eg lagde desse karamellane her om dagen, står fortsatt i kjøleskapet i forma men er veldig mjuk fortsatt!? Kva har eg gjort feil?

Jeg kunne også tenkt meg et svar på hva man gjør når de ikke stivner i kjøleskapet. Må det kokes opp igjen, eller er det ikke noe å gjøre med? Mine har stått i kjøleskapet i to dager, uten å stivne

Hei! Disse ser utrolig gode ut, som alt annet du legger ut! haha. Jeg lurte på om det er mulig å bruke vanlig sukker istedenfor å bruke brunt sukker?

Hei. hva kan gjøres hvis ikke karamellen ikke stivner? mine er fortsatt myke tiltros at karamellen har stått i kjøleskapet i 3 døgn....

Super gode karameller, anbefales!!! Jeg fikk derimot et problem.. Etter de var pakket så slapp de ikke papiret, så jeg må på en måte spise de av papiret. Har du noen tips her??

Jeg vil bare lige høre om det du skriver brunt sukker, er det vi i danmark kalder farin (pudder sukker) eller er det almindeligt sukker der er brunt?

Hei!

Jeg har nettopp laget karameller med søtet kondensert melk (SKM), men jeg sitter igjen med en åpnet boks med SKM, og aner ikke hva jeg skal gjøre med den.
Jeg vet den er holdbar ganske lenge, men skulle gjerne ha fått brukt det opp. Har noen tips til hva annet enn karameller jeg kan lage? Har sett litt på nett, men finner bare is og karameller.

Mvh. Julie Arntsen

Hei.

Fulgte slavisk oppskriften men karamellene stivner ikke, jentene i huset har prøvd å koke mye lenger men det blir bare en myk røre som ikke lar seg dele opp en gang. To døgn i kjøleskap hjalp heller ikke. Og ja, vi har brukt samme melk som avbildet i oppskriften, teflonkjele, koker akkurat passe i angitt tid, men ikke f om det blir sånne karameller som på bildet. Hva gjør vi feil?
(har blanda de misslykkede karamellene i vaffelrøre, det blir himmelsk gode vafler men jeg vil ha karameller:-)

Som svar på av Trond Solberg (ikke bekreftet)

Hei!
Nå har jeg ikke prøvd denne oppskriften, men har laget masse mislykkede karameller opp igjennom, og mitt beste tips er å bruke termometer når man koker. Jeg synes det er håpløst å jobbe utifra vage ting som "middels varme" etc, fordi det er veldig forskjell på komfyrer, grytediameter etc, som spiller inn på hvor lenge man må koke røren. Småkoking vil ofte ikke være nok for å få høy nok temperatur, selv om man koker lenge, fordi man rører og dermed gir varmetap. Så mine tips vil være:

- Bruk en kjele med relativt stor diameter, da går det fortere.
- Vær forsiktig med å doble oppskrift etc, da er det mer som skal varmes, og det blir lettere temperaturforskjell mellom topp og bunn av gryten.
- Rør masse, men ha samtidig såpass høy effekt på kokeplaten at det koker en del selv om du rører. Bruk treredskap til å røre, siden dette tåler en del varme og ikke leder varme. Dette er viktig for å unngå at det blir stor temperaturforskjell innad i massen. Ellers risikerer man at det nederste laget karamelliserer seg, mens det øverste laget fortsatt er kaldt. Hvis du da rører, risikerer man at det sukrer seg, dvs bare blir en kornete masse.
- Bruk et termometer. Har du ikke sukkertermometer, så fungerer et moderne elektrisk steketermometer fint. Gamle steketermometere går jo bare fra 50-80 grader, derfor er ikke de brukbare, men de fleste moderne går til godt over 150 grader. Termometer er viktig for å se at du oppnår riktig temperatur, og er mye lettere å forholde seg til enn kuleprøver etc.
- Bruk det som faktisk står i oppskriften. Det er stor forskjell på Vikingmelk (usøtet kondensert melk) og søtet kondensert melk. Søtet kondensert melk er lett å få tak i dersom man har innvandrersjappe i nærheten, men dersom man ikke bor i by må man dessverre finne en annen oppskrift der de øvrige ingrediensene er endret (sukker/smør/sirup) for å tilpasse egenskapene til Vikingmelk/fløte.

Som svar på av Trond Solberg (ikke bekreftet)

Det høres ut som at karamellmassen ikke har blitt varm nok. Du kan røre så lenge du vil, men blir den ikke 118 C så blir de ikke harde nok. Kjøp et sukkertermometer og kok karamellen til 118 C, så blir den nok stiv nok. Jeg kjøpt mitt sukkertermometer på Clas Ohlson til kr 119,-
:)

Hei.
Lagd nye idag og brukte termometer, 118 grader og karamellene ble perfekt. Jeg kaller oppskriften missvisende. Men himmelsk gode karameller!

Hei !!
Laga karamellene i går og fulgte oppskriften til punkt og prikke, med vellykket resultat Ett lite forslag vist karamellene er litt klissete er å vende dei i melis, fantastisk godt

Lagde disse karamellene i forgårs,knall gode. Eneste var at de ble veldig myke og klissete men så sa kjæresten: dypp de i sjokolade smørbukk himmelsk

Disse ble virkelig gode, men klistret seg veldig til mellomleggspapiret. Noen forslag til annen innpakning ?

Hei, har laget disse, og vil lage flere. Men kan man bruke vanlig sukker? Synes det brune sukkertet satte en litt spesiell smak på de. Jeg dyppet de deriomot i mørk sjokolade, og drysset litt hakkede mandler på toppen. Da ble de veldig gode.

Hei, må man bruke vaniljestang eller er det andre alternativer til dette?

Har hatt samme problemet som flere nevner - karamellene ble bløte. Har gjort et nytt forsøk i dag med halv mengde sirup - den er jo flytende ved alle temperaturer. Kokt som angitt begge ganger. Vil tro det går like bra med vaniljesukker (av den ekte typen) som med vaniljestang. Det har jo bare med smaken å gjøre.
Mitt nye karamellforsøk står til kjøling nå. Hvis disse også blir mislykka, gjør jeg et nytt forsøk med termometer. Jeg HAR jo faktisk ett. (etter tidligere mislykka karamellforsøk)

Jeg har laget 3 porsjoner nå, en vanlig, en med kakao i, og en med smeltet sjokolade i, og alle har blitt perfekte . En kjempegod oppskrift. Jeg bruker litt stor gryte og setter på Stirioen ( en automatisk rører som en setter på gryta)når smøret har smeltet, koker 15 min og heller massen oppi en brødform. Prøv oppskriften på Fudgen med M , den er superenkel og kjempegod

Hei.

Kan man bruke vanlig kremfløte i denne oppskriften. Det var utsolgt for søt kondensert melk overalt...

Prøvde meg på denne oppskriften i ettermiddag, og opplevde motsatt problem av det de fleste her møter på; Mine karameller stivnet fort, men den fløyelsmyke konsistensen jeg hadde sett for meg uteble - de ble på en måte kornete i konsistensen som endel hjemmelaget fudge jeg har smakt. Hva gikk galt? Kokte jeg de for lenge eller for hardt?

Hei

Jeg har prøvd ett par ganger å lage karamell, men jeg får aldri til kokingen. Så jeg lurer på hvordan vet man at man er ferdig å koke karamellen?

Hei,
Takker for god oppskrift. Smaker nydelig! :)
Jeg brukte pizzarulle til å kutte opp. Det er mye lettere enn med kniv. Ellers pakket jeg dem inn i mellomleggspapir av plast. Da limer ikke karamellene seg så fast som på papir.
Brukte thermometer, da funket oppskriften på første forsøk. Anbefales.
Hilsen Jan Tore.

Hei.
Prøvde å lage disse og det gikk strålende! De var kjempe gode.
Men etter bare få dager, kanskje 2 dager ca. så begynte de å "smuldre opp" når man spiste dem. De hadde lik smak som før, men de var ikke myke eller harde, de var bare kornete og smuldrete. Hvorfor skjer dette? Jeg satte dem i en boks i kjøleskapet etter de var ferdig skåret opp og pakket inn i papir. De sto bare i et døgn i kjøleskapet etter de var skåret. Kan dette være grunnen, at jeg satte dem i kjøleskap?

Hei,

Jeg laget disse karamellene ifjor til jul. Veldig lettvint, men jeg synes de har en knudrete smak. Er det noe jeg har gjort galt? Vil så gjerne lage de i år også. :-) Veldig flott side forresten. Jeg har også prøvd verdens beste konfektkake og den var bare helt nydelig. Det synes de jeg serverte den til også. :-)

Prøvde meg på disse her om dagen og var veldig spent på hvordan det ville gå - med tanke på alle kommentarene om mislykkede forsøk, men de ble helt perfekte! Fulgte imidlertid ikke oppskriften helt, så vil gjerne dele et par tips som jeg tror vil kunne hjelpe. Kokte opp massen langsomt, og rørte møysommelig gjennom hele kokeprosessen med en slikkepott, at man 'må' bruke tresleiv er bare tull, med slikkepott får man med seg alt langs kjelekanten også. Det er viktig, som nevnt, at det koker ordentlig - jeg hadde platen på hakk 2 og 3 (av 6) og brukte teflonkasserolle. Jeg kokte massen i omtrent 30 minutter, dvs tre ganger så lenge som oppgitt, så den ble litt mørkere enn i oppskriften, men fikk deilig smak og stivnet akkurat passe i aluminiumsformen - i kjøleskap - i løpet av noen få timer. Jeg valgte også å bruke bakepapir til innpakking i stedet, da det er glattere og setter seg ikke fast i karamellene. Definitivt en suksess jeg skal gjenta nærmere jul..! :-)

Hei :) Gleder meg til å prøve disse!
Har du prøvd med lakrispulver i? Og hvis det, hvor mye burde jeg ha i?

Har laga disse i dag. Gode. Men jeg kan tenke meg å lage en porsjon til. Kan man ha oppi hakka mandler? Og hva med lakrispulver?

Hei!

Kan karamellene stå i glasskrukker framme på benken/bordet? Blir karamellene altfor mjuke då? Held på å lage desse no, Spennande!

Hei!

Kan karamellene stå i glasskrukker framme på benken/bordet? Blir karamellene altfor mjuke då? Held på å lage desse no, Spennande!

Hei!

Kan karamellene stå i glasskrukker framme på benken/bordet? Blir karamellene altfor mjuke då? Held på å lage desse no, Spennande!

Hei!

Kan karamellene stå i glasskrukker framme på benken/bordet? Blir karamellene altfor mjuke då? Held på å lage desse no, Spennande!

Mine karameller ble allfor mjuke går ikkje ann å spise de fra boksen, må nesten spise med slje.

Har laget myke karameller og venter på at de skal avkjøles. Jeg lurer på det med innpakningen. Det blir vel ganske klissete og karamellen v ilvel vel feste seg til matpapiret? Jeg tror jeg skal velge små konfektformer å ha de løse i dem. Da får en i hvertfall løs karamellen. Er det noen butikker som har mer egnet konfektpapir tro? Noen som vet?

God jul! :)

Jeg vet dette skal være myke karameller, men det får da være grenser.

Jeg glemte karamellene og de ble stående i romtemperatur før jeg forsøkte å skjære dem opp og det ble nesten flytende igjen. Jeg la dem i fryseren en time, men hadde ikke sjans til å klare å skjære og pakke inn mer enn en tiendedel før det ble umulig, å skille mer av den fra bakepapiret den lå på og da bar det rett i fryseren igjen.

Fryst ble den hard, i kjøleskapet er den for myk og i romtemperatur umulig å ha med å gjøre. Å koke det i 11 minutter var åpenbart ikke nok. Så jeg blir nok å koke det lengre.

Smaken er det ingenting å si på.

Hei, bruk termometer og kok massen til 117-118 grader. Hvor høyere temperatur karamellen får under koking, desto hardere blir det ferdige produktet. Koketid har ingenting å si, kun hvilken temperatur en oppnår. Vil en ha litt fastere konsistens, prøv rundt 120 grader. Bruk teflonkjele og rør godt underveis for å unngå at massen svir seg i bunn. En må bruke ganske sterk varme for å oppnå riktig temp. Lykke til.
Og ps:
Anbefaler å pakke de inn i skilleark for brødskiver av plast. Disse er ferdig kuttet i passe størrelser og henger seg ikke fast i karamellen.

Lykke til!

Disse laget jeg til jul og nå til våres bryllupsfest. Super enkelt og fantastisk gode! Jeg har brukt både rørsukker og brun farin. Jeg har fått mye skryt for disse. Tusen takk for kjempe god oppskrift! Jeg har anbefalt denne siden til mange. Stor klem fra hammerfest!

Hei
Karamellene ble så myke. Hva har jeg gjort galt da. Dem er ikke harde i kjøleskapet heller. Smak og farge er helt flott.

Som svar på av Camilla Fredriksen (ikke bekreftet)

Samme her. Helt myke etter overnatting i kjøleskapet. Hva gjorde vi galt?

Hei Kan man bruke den til nestle som heter søt kondensert melk? Har ikke den nestle carnation i butikken her jeg bor

Har laget disse nå 3 år på rad med denne oppskriften. Vellykket hver gang og alle elsker karamellene de får :-) når du får bestilling på karameller, da vet du at de er gode :-) syns selv de er knallgode :-)

Disse ble kjempegode men hvor lang holdbarhet har de? Og skal de oppbevares i kjøleskap hele tiden, eller er det greit om de ligger innpakket på benken?

Hei!

Mine karameller ble tyktflytende og aldeles nydelig på smak. Har prøvd å ha en liten porsjon i kjøleskapet for å se om de tykner og om de blir såpass at de kan spises som karameller, men uten hell.

Er det noe en kan tilføre denne massen slik at den blir tykkere? Synes det er så trasig å ha så mye flytende masse som jeg ikke får lagd karameller av.

Håper det et noen med noen gode forslag - på forhånd takk!

Som svar på av Iren-Marie Owe (ikke bekreftet)

Da har de nok desverre ikke kokt lenge nok. Så nå har du fått en deilig karamellsaus du kan bruke feks på is sammen peanøtter! Det er kjempegodt! Et annet tips er å bruke sausen på toppen av ei sjokoladekake, under sjokokadefyllet. Jeg bruker en strikkepinne og stikker masse hull over hele kaka før jeg smører over sausen. Så lager jeg fyll og har oppå der. Da blir kaken ekstra saftig. Sausen holder seg i kjøleskapet i ei lita uke i et glass med tett lokk eller lignende.

Som svar på av Iren-Marie Owe (ikke bekreftet)

Hei. Fikk også veldig bløte karameller første gang jeg prøvde i fjor. Fikk et forslag om å prøve å koke de litt til, så det gjorde jeg (tenkte det var verdt et forsøk) Det fungerte veldig bra. karamellene ble veldig bra og supergode. Skal lage de i år også :-)

Vil bare tipse om at brunt sukker ikke er brunt sukker! Detsoteliv.no skriver i en kommentar her at hun bruker rå rørsukker (demerarasukker), som er brunt. Mange kjøper kanskje pakken det står brun farin på, firdi det presisteres at det er brunt sukker. -men brun farin inneholder mye fuktighet og gar en litt annerledes smak. Prøv derfor demerarasukker!
Se mer her: https://tara.no/mat-1771/baker-du-med-riktig-sukker
Bilde av sukkerpakningene: https://www.dansukker.no/no/produkter/alle-produkter.aspx

Hei,

jeg har nettopp helt deigen i en form, jeg laget dobbel porsjon siden formen var en del større en det du beskriver. Men ser til min fortvilelse at jeg har trykk feil enhet på kjøkken vekten...så har kun brukt ca 180g brunt sukker (vekten stod på lb og jeg leste av 400). Har du en ide om hva disse vil smake?
takknemlig for svar:)

Hege:)

heia

kan en bruke dulce de leche istedenfor søt kondensert melk?

Hei. Om jeg skal bruke vanilje essens istedenfor vaniljestang, hvor mange dråper? Å kan jeg bruke fløte istedenfor kondensert melk?

Lagde disse i fjor,de ble kjempegode. I år har jeg kjøpt søtet kompensert melk i Sverige et merke jeg ikke har testet før. Litt spent. Men jeg lurte på om jeg kan bruke hvitt sukker, hvis jeg ikke har brunt.

Veldig gode karameller. Opplevde at de ble litt kornete og lurer på hva jeg har gjort galt ?

Lagde dem i går og de ble helt perfekte. Hadde ikke nok brunt sukker, så ble 50 g vanlig sukker (lagde dobbel oppskrift) og hadde ikke vaniljestang, så brukte vaniljeessens.
Hadde heldigvis sukkertermometer, ellers hadde jeg nok ikke kokt lenge nok.
Jeg tror kanskje det er vanskeligere å få høy nok temperatur på induksjonstopp? Måtte helt opp på aller høyeste styrke for å få karamellmassen varm nok, så om jeg bare hadde hatt den på middels varme hadde det nok aldri gått.
Så sukkertermometer altså! Løp og kjøp!

Slenger meg på denne metoden. Ser ut som alle andre er så sinnsykt opptatt av å ha mengder med fløte i opplegget, noe som man fort blir kvalm av om man eter for mye (de er jo myke og lette å overspise seg på.)

Dette blir spennende. Takker for karamell oppskriften på forhånd. :)

Hei! Har fulgt denne oppskriften flere ganger og er superfornøyd med resultatet, selv om man må koke de lengre enn det som står. Problemet mitt er at de karamelliserer seg etter en uke eller mer (blir porøse og sprø). Er det noe jeg kan gjøre for å unngå det?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift