Brukere online: 268
Brukere i dag: 2306
Brukere siste 7 dager: 231830
Havreflarn er klassiske norske julekaker. Her har du en spennende vri med peanøtter! 😍
Det er like mye salte peanøtter i denne deigen som havregryn, som gjør disse kakene ekstra gode – og selvfølgelig spesielt populære hos de som er glade i peanøtter!

Legg kakene gjerne sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, på samme måte som Doble havreflarn med sjokolade.
Havreflarn med kokos er også veldig gode!
Oppskriften gir ca. 60 kaker.
Ingredienser:
♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 275 g salte peanøtter (se tips)
♥ 4 dl sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 2 egg
Fremgangsmåte:
Ha havergryn og peanøtter i en food processor. Kjør sammen til en kornete blanding.

Rør inn sukker, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.

Smelt smøret.
Ha det smeltede smøret og lett sammenpiskede egg i bollen.

Rør deigen raskt sammen.

La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.
Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stykk på hver plate. Vil du være helt sikker på at kakene ikke skal flyte inn i hverandre, steker du bare 6 kaker om gangen.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Sprø og smakfulle Havreflarn med peanøtter!

Artig med variasjoner på de klassiske julekakene! 😊

Tips:
♥ Jeg har her brukt 1 pk Polly peanøtter (275 gram).

♥ Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.
♥ Oppskriften gir en nokså stor porsjon kaker (ca. 60 stk) og med så få kaker per plate, tar det en stund å steke kakene. Men det er jo bare å halvere oppskriften dersom du vil lage færre kaker.
♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Dersom du vil legge kakene sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, bør du oppbevare kakene i kjøleskapet. Kakene kan også fryses.

Havreflarn med peanøtter ble raskt populære hjemme hos meg!
Kjempegode er de!


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 200 g havregryn (små, lettkokte)
♥ 275 g salte peanøtter (se tips)
♥ 4 dl sukker
♥ 4 ss hvetemel
♥ 2 ts bakepulver
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 150 g smør
♥ 2 egg
Ha havergryn og peanøtter i en food processor. Kjør sammen til en kornete blanding. Rør inn sukker, hvetemel, bakepulver og vaniljesukker.
Smelt smøret. Ha det smeltede smøret og lett sammenpiskede egg i bollen. Rør deigen raskt sammen.
La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 30 minutter.
Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stykk på hver plate. Vil du være helt sikker på at kakene ikke skal flyte inn i hverandre, steker du bare 6 kaker om gangen.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).
La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Jeg har her brukt 1 pk Polly peanøtter (275 gram).
♥ Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.
♥ Oppskriften gir en nokså stor porsjon kaker (ca. 60 stk) og med så få kaker per plate, tar det en stund å steke kakene. Men det er jo bare å halvere oppskriften dersom du vil lage færre kaker.
♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Dersom du vil legge kakene sammen to og to med smeltet sjokolade imellom, bør du oppbevare kakene i kjøleskapet. Kakene kan også fryses.
Skriv ny kommentar