Havreflarn med kokos

Havreflarn med kokos er kaker som er enkle å lage.

Kakene flyter utover under stekingen, som gjør at de blir tynne, lette og sprø.

Oppskriften gir ca. 35 stk.

 


 

Ingredienser: 

♥ 150 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 dl kokos
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)

 

Fremgangsmåte:

Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver. Tilsett til slutt kokos og havregryn.

La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 1 time, så deigen blir fast og kald.

Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stk på hver plate.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. 

 

 

Herlig å fylle kakeboksen med noen enkle, supergode småkaker! 

 


 

Tips: 

♥ Det er ikke hvetemel i denne oppskriften, og derfor må deigen stå i kjøleskapet i 1 time. Da vil havregryn og kokos svelle og gjøre deigen tykkere.

♥ Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Se også oppskrift på Havreflarn, Doble havreflarn med sjokolade, Karamellflarn og Mandelflarn

 

Kos deg med julebaksten!  😊

 



♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Havreflarn med kokos
Ingredienser

♥ 150 g smør
♥ 1 egg
♥ 2 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 2 dl kokos
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Smelt og avkjøl smøret. Rør inn lett sammenpisket egg og sukker. Bland inn bakepulver. Tilsett til slutt kokos og havregryn.

La deigen stå og svelle i kjøleskapet i 1 time, så deigen blir fast og kald.

Form teskjestore kuler og sett på bakepapirkledd stekeplate. Kakene flyter mye utover under stekingen, så ikke sett flere enn 9 stk på hver plate.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter (til de er gylne i kantene).

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt. 

Tips

♥ Det er ikke hvetemel i denne oppskriften, og derfor må deigen stå i kjøleskapet i 1 time. Da vil havregryn og kokos svelle og gjøre deigen tykkere.

♥ Husk at kakene flyter mye utover under stekingen. Lag dem derfor ikke for store (1 ts deig per kake er nok) og beregn god avstand mellom kakene på stekeplaten.

♥ Kakene er holdbare i tett kakeboks. Kakene kan også fryses.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift