Havreflarn

Havreflarn

03.01.2010

Havreflarn er meget lettlagde og populære småkaker!

Oppskriften gir 30 stk.

Havreflarn

Ingredienser

1 egg
125 g sukker
1 ts bakepulver
1 ss hvetemel (kan sløyfes, se tips)
75 g smør
100 g havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland inn bakepulver og hvetemel. Smelt smøret og rør i. Rør til slutt inn havregryn. 

Det blir en nokså tynn røre, så la den gjerne stå og svelle i 10 minutter.

Bruk to teskjeer og lag små klatter av deigen som legges på bakepapirdekkede stekeplater. Ha meget god avstand mellom kakene, for de flyter mye utover under stekingen. Jeg steker ikke mer enn 5 eller 6 kaker av gangen. 

Stek kakene midt i ovnen ved 190°C i 5 - 7 minutter, til kakene er lysebrune (se tips).

Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles på platen til de er kalde (se tips).

Tips

Det er mulig å sløyfe hvetemelet i denne oppskriften. Det vil gjøre at havreflarnene flyter enda litt mer utover under stekingen og blir enda tynnere og sprøere.

Det er veldig viktig å følge med på kakene under stekingen, for de trenger bare noen få minutter for å bli ferdigstekte. Særlig på slutten av steketiden går det raskt, så følg godt med. Havreflarn skal være lyse på midten og lysebrune i kantene.

Kakene må avkjøles på platen. Når det er kalde stivner de, og kan flyttes fra platen uten at de går i stykker.

Havreflarn oppbevares i tettsluttet kakeboks.

PS: Havreflarn kan gjerne legges sammen to og to med smeltet sjokolade imellom. 

03.01.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

17 kommentarer

Lurer på om havregryna skal være kokt eller skal det bare være av type lett-kokte?

De skal være av type lettkokte (du skal altså bruke tørre gryn og ikke koke havregrynene ;-))

Bruker du å la havregrynen svelle litt i røra før du tar den på stekebrettet? Røra mi ble så bløt.

Jeg vllle bare satt deigen litt i kjøleskapet hvis den virker alt for flytende.

Jeg skal servere litt mektige kaker i et selskap i morgen, så tenkte at jeg også vil lage litt havreflarn ved siden av, men jeg lurer litt på hvor mange kjeks man ca får av denne oppskriften?

er dette til en kjeks?

Nei,,, 2 kjeks ser du på bilde! ;-) Er nok til ett brett vil jeg tippe... 12 stk?

Rettelse! Unnskyld. Ca. 24 stk. Anbefales å steke 8 stk per brett så de ikke flyter sammen.

Du har supre oppskrifter! Du er superflink :-)
Jeg finner mange oppskrifter hos deg :-)

Laget dobbel oppskrift av disse, de ble såååå gode:-)) virkelig å anbefale!

Kan man bruke margarin istedenfor smør, eller må jeg på butikken...? ;-)

Mine blir så alt for tynne

Veldig gode kjeks

Kjempefin oppskrift, og det blir nydelige havreflarn.

Smelt lys kokesjokolade i vannbad og ha i mellom to havreflarn,- dobbel dekker. Veeeldig gode

Kan man bruke kokosolje istedenfor smør?

Kjempegodt å blande rosiner i røra

Hei. Prøvde meg på disse i går, og de ble supergode. Men mine ble ikke ordentlig sprø, de ble heller litt seige og myke. Noen tips til hvordan få de litt sprøere?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter