Havreflarn

Havreflarn

03.01.2010
Havreflarn

Ingredienser

1 egg
125 g sukker
1 ts bakepulver
75 g smør
100 g havregryn (små, lettkokte)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og rør i sammen med bakepulver og havregryn. Bland godt.

Sett deigen med teskje på stekeplater dekket med bakepapir. Ha meget god avstand mellom kakene, for de flyter mye utover under stekingen.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 5 min, til kakene er lysebrune (se tips). Ta kakene ut av ovnen og la de avkjøles på platen (se tips).

Tips

Det er veldig viktig å følge med på kakene under stekingen, for de trenger bare noen få minutter for å bli ferdigstekte. "Havreflarn" skal være lyse på midten og lysebrune i kantene.

Kakene må avkjøles på platen. Når det er kalde stivner de og kan flyttes fra platen uten at de går i stykker.

"Havreflarn" oppbevares i tettsluttet kakeboks.

03.01.2010
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

17 kommentarer

Lurer på om havregryna skal være kokt eller skal det bare være av type lett-kokte?

De skal være av type lettkokte (du skal altså bruke tørre gryn og ikke koke havregrynene ;-))

Bruker du å la havregrynen svelle litt i røra før du tar den på stekebrettet? Røra mi ble så bløt.

Jeg vllle bare satt deigen litt i kjøleskapet hvis den virker alt for flytende.

Jeg skal servere litt mektige kaker i et selskap i morgen, så tenkte at jeg også vil lage litt havreflarn ved siden av, men jeg lurer litt på hvor mange kjeks man ca får av denne oppskriften?

er dette til en kjeks?

Nei,,, 2 kjeks ser du på bilde! ;-) Er nok til ett brett vil jeg tippe... 12 stk?

Rettelse! Unnskyld. Ca. 24 stk. Anbefales å steke 8 stk per brett så de ikke flyter sammen.

Du har supre oppskrifter! Du er superflink :-)
Jeg finner mange oppskrifter hos deg :-)

Laget dobbel oppskrift av disse, de ble såååå gode:-)) virkelig å anbefale!

Kan man bruke margarin istedenfor smør, eller må jeg på butikken...? ;-)

Mine blir så alt for tynne

Veldig gode kjeks

Kjempefin oppskrift, og det blir nydelige havreflarn.

Smelt lys kokesjokolade i vannbad og ha i mellom to havreflarn,- dobbel dekker. Veeeldig gode

Kan man bruke kokosolje istedenfor smør?

Kjempegodt å blande rosiner i røra

Hei. Prøvde meg på disse i går, og de ble supergode. Men mine ble ikke ordentlig sprø, de ble heller litt seige og myke. Noen tips til hvordan få de litt sprøere?

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter