Mandelflarn

Mandelflarn

16.12.2007

"Mandelflarn" er lekker, sprø karamellknekk med finhakkede skåldede mandler. Kakene blir som delikate blonder, og så tynne, så tynne, så du nesten lurer på om du spiser luft. Dessverre har også disse kakene kalorier, selv om det ikke føles slik Smile , men de er uansett et lettere alternativ til de andre, ofte mye mer mektige julekakene. "Mandelflarn" er dessuten perfekte som tilbehør til dessert!

Oppskriften gir 40-50 stk.

Mandelflarn

Ingredienser

200 g mandler
200 g smør
2 dl sukker
3/4 dl hvetemel
1,5 ss melk

Fremgangsmåte

Skåld mandlene og hakk dem helt fint i food processor (se tips).

Smelt smøret i en kjele. Ha i sukker, mel og melk og kok opp blandingen under omrøringen. Ha i mandler og kok opp på nytt. Deigen skal bli en grøtaktig masse.

Sett deigen på bakepapir, ca 1 liten teskje til hver kake. Ikke lag dem for store og beregn ekstremt god plass! Det er ikke vits i å ha flere enn 6 stk pr plate, ellers flyter kakene inn i hverandre.

Stek kakene midt i ovnen ved 200°C i 5-7 min. Følg godt med, kakene skal ha gylden karamellfarge og ikke bli brente i kantene.

Ta stekeplaten ut av ovnen og dra bakepapiret med de stekte kakene over på en rist. La kakene ligge på bakepapiret til de er helt kalde og lett kan tas av bakepapiret.

Tips

I stedet for å hakke mandlene selv, kan du kjøpe ferdighakkede skåldede mandler i butikken (fra Freia). Se i hyllene for kakepynt i matbutikken.

"Mandelflarn" oppbevares i tettsluttet kakeboks. Vær varsom, for kakene går lett i stykker!

Se også oppskrift på "Knekk-kaker".

16.12.2007
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

Nam nam nam

Jeg lagde de med vanlige mandler (skoldet dem ikke) , ser litt grovere ut, men knallgode : )

Elendig oppskrift! Alt for mye mel

Trenger mandlene å tørke før de brukes? Haster litt nemlig

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter