Brukere online: 1513
Brukere i dag: 34816
Brukere siste 7 dager: 174777
4 egg
3 dl sukker
100 g smør
2 ts kardemomme
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
4 dl hvetemel
2 gulrøtter
Glasur:
200 g kremost
50 g smør
2 dl melis
Pynt:
apsikat
Pisk egg og sukker til eggedosis. Smelt smøret og avkjøl litt. Bland det så i eggedosisen. Sikt de tørre ingrediensene og vend i. Bland i finrevne gulrøtter til slutt.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken nederst i ovnen ved 200°C i 20-30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta den ut og fjern bakepapiret.
Pisk sammen kremost og smør (begge deler bør ha romtemperatur, ellers er det lett å få smørklumper i ostekremen). Pisk inn melis. Smør glasuren over kaken og dryss over apsikat. Del kaken opp i passe store firkanter.
Gulrotkaken er fin å fryse. La kakestykkene stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet - da slipper du glasursøl når du pakker kaken ned i fryseposer.
Skriv ny kommentar