Seige kokosmakroner

Kokosmakroner er blant de mest populære julekakene.

Jeg synes de som blir seige inni er de aller beste! Trikset er å varme opp kokosdeigen før steking.

 

 

Oppskriften gir ca. 35 stk. 

 

Ingredienser:

♥ 5 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 250 g kokos
♥ 1 ss potetmel


Fremgangsmåte: 

Ha eggehviter, melis og kokos i en mellomstor kjele. Rør godt slik at du får en jevn kokosdeig. 

Varm opp på middels varme. Rør godt med en sleiv så blandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Deigen skal bli skikkelig gjennomvarm, men akkurat ikke nå kokepunktet. Prosessen tar 5 -10 minutter. 

Ta kjelen av platen og rør inn potetmel. 

La deigen stå og svelle i 15 minutter. 

Form spiseskjestore kaker som settes på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter. 

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt. 

 

 

 

Kokosmakronene blir herlig klissete på undersiden og myke og seige inni. 

 

 

Ikke rart at dette er skikkelig populære småkaker til jul! 

 

 


Tips: 

♥ Potetmel kan sløyfes, men er med på å stabilisere deigen slik at kakene holder fasongen bedre under stekingen. Av samme grunn er det lurt å la deigen stå og svelle en stund før steking. Du kan eventuelt steke en prøvekake først for å sjekke konsistensen på deigen. Dersom prøvekaken flyter for mye utover under stekingen, kan du la deigen stå og svelle en stund til eller røre inn et par skjeer mer kokos.  

♥ Disse kakene oppbevares i tett boks. Jeg foretrekker å fryse dem, for da beholder de den seige kjernen. 

♥ For en spennende sjokoladevri, se Seige sjokolade- og kokosmakroner. Se også Kokosmakroner (som er basert på pisket marengs) og Lettvinte kokosmakroner (der deigen bare røres raskt sammen). Rødmende kokosmakroner er ekstra dekorative og blir også seige og gode. 

 

 

Herlige, seige kokosmakroner! 

 

 

NAM!  😋

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Seige kokosmakroner
Ingredienser

♥ 5 eggehviter
♥ 250 g melis
♥ 250 g kokos
♥ 1 ss potetmel

Fremgangsmåte

Ha eggehviter, melis og kokos i en mellomstor kjele. Rør godt slik at du får en jevn kokosdeig. 

Varm opp på middels varme. Rør godt med en sleiv så blandingen ikke svir seg i bunnen av kjelen. Deigen skal bli skikkelig gjennomvarm, men akkurat ikke nå kokepunktet. Prosessen tar 5 -10 minutter. 

Ta kjelen av platen og rør inn potetmel. 

La deigen stå og svelle i 15 minutter. 

Form spiseskjestore kaker som settes på bakepapirdekkede stekeplater. 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10 - 12 minutter. 

La kakene avkjøles på platen i noen minutter før de flyttes over på rist og avkjøles helt. 

Tips

♥ Potetmel kan sløyfes, men er med på å stabilisere deigen slik at kakene holder fasongen bedre under stekingen. Av samme grunn er det lurt å la deigen stå og svelle en stund før steking. Du kan eventuelt steke en prøvekake først for å sjekke konsistensen på deigen. Dersom prøvekaken flyter for mye utover under stekingen, kan du la deigen stå og svelle en stund til eller røre inn et par skjeer mer kokos.  

♥ Disse kakene oppbevares i tett boks. Jeg foretrekker å fryse dem, for da beholder de den seige kjernen. 

♥ For en spennende sjokoladevri, se Seige sjokolade- og kokosmakroner. Se også Kokosmakroner (som er basert på pisket marengs) og Lettvinte kokosmakroner (der deigen bare røres raskt sammen). Rødmende kokosmakroner er ekstra dekorative og blir også seige og gode. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift