Kokosmakroner

Kokosmakroner

05.12.2004


Dette er en klassisk oppskrift på "Kokosmakroner" som er laget med eggehviter og uten hvetemel. Deigen er nærmest som kokosmarengs å regne, og kakene blir myke og veldig, veldig gode. Oppskriften gir 85 stk.

Kokosmakroner

Ingredienser

4 eggehviter
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
250 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk marengs av eggehviter og melis. Rør forsiktig inn vaniljesukker og kokos (se tips).

Sett små topper med to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 12 min. Avkjøl kakene på stekeplaten.

Tips

Merk at vaniljesukker og kokos bare skal vendes forsiktig inn i marengsen, ellers kan marengsdeigen bli for løs i konsistensen. Stek gjerne en prøvekake. Hvis du synes den flyter for mye ut under stekingen, lønner det seg å la marengsdeigen stå en stund i kjøleskapet. Kokosen vil da svelle litt og gjøre deigen fastere.

Det er lurt å la kakene avkjøle på stekeplaten fordi kakene er nokså myke når de kommer rett fra ovnen og derfor går lett i stykker.

Oppbevar kakene i tett kakeboks.

05.12.2004
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

11 kommentarer

Disse skal prøves! Vet du cirka hvor lenge de holder seg gode i en kakeboks?

Mvh Jeanette :)

Hei! Jeg tenkte å prøve meg på kokosmakroner og leter etter en god oppskrift. Jeg ser at de fleste skiller på om de er med eller uten mel. Hva blir forskjellen på disse oppskriftene? Tone

Hei!! vi prøvde å lage kokosmakroner i dag, det smakte helt fantastisk. :)
Tusen takk for oppskriften :)

Mvh Mareeya :)

Laget disse idag, de ble SÅ vellykket! Har plagdes med at de ble som pannekaker, men her er oppskrifta! Og fint at du sier de må stå på brettet til de er avkjølt.
Tusen takk for fin oppskrift!

Veldig, veldig gode. Og så raske og enkle å lage :-)

Nå håper jeg at de blir bra. Pisket ikke eggehvitene for seg selv stiv førs, blandet med melis med det samme. . Må jeg det??????

Du skriver 85 stk... men da må de bli fryktelig små. Har akkurat laget og fått ca 40 :-)

Har akkurat laget og stusset på antallet i oppskriften selv, da jeg og fikk ca 40 stk. Så godt å se det ikke bare er meg :)

Ser det er flere enn meg som lurer på dette med holdbarhet. Jeg antar de kan fryses, men alt som ikke har vært innom frysen smaker best vil jeg tro. Fin og smakfull oppskrift. Jeg har bakt disse mange ganger og uten unntak så blir de et samtaleemne. Og det erbde verdt

Disse må jeg bake hele året herettet Søsken, barn og barnebarn ble avhengige umiddelbart

Hei!

Takk for nydelige kokosmakroner, lagde de i går. Ser du får 85 stk av denne oppskriften, jeg fikk 30 som jeg synes ble passende størrelse. Jeg bruker alltid mindre sukker enn det står i oppskriftene, i går halverte jeg melismengden til 1.5 dl melis. Var spent når de skulle smakes, men de ble supergode - og mer enn nok sødme :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter