Kokosmakroner

Dette er en klassisk oppskrift på Kokosmakroner som er laget med eggehviter og uten hvetemel. Deigen er nærmest som kokosmarengs å regne, og kakene blir myke og veldig, veldig gode.

Oppskriften gir ca. 60 stk.

Kokosmakroner
Ingredienser

4 eggehviter
3 dl melis
1 ts vaniljesukker
250 g kokos

Fremgangsmåte

Pisk marengs av eggehviter og melis. Rør forsiktig inn vaniljesukker og kokos (se tips).

Sett små topper med to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 12 minutter (se tips).

Avkjøl kakene på stekeplaten.

Tips

♥ Merk at vaniljesukker og kokos bare skal vendes forsiktig inn i marengsen, ellers kan marengsdeigen bli for løs i konsistensen. Stek gjerne en prøvekake. Hvis du synes den flyter for mye ut under stekingen, lønner det seg å la marengsdeigen stå en stund i kjøleskapet. Kokosen vil da svelle litt og gjøre deigen fastere.

♥ Det er lurt å la kakene avkjøle på stekeplaten fordi kakene er nokså myke når de kommer rett fra ovnen og derfor går lett i stykker.

♥ Når kakene er passe stekt, skal de være lyse i fargen og slippe bakepapiret lett når de er avkjølte. Du må altså la kakene bli kalde på platen før du kan være sikker på at kakene er nok stekt. Hvis du merker at de ikke slipper bakepapiret lett selv når de er kalde, kan du sette platen tilbake i ovnen og steke kakene i noen minutter til, så avkjøle dem igjen og se om de så slipper bakepapiret.

♥ Oppbevar kakene i tett kakeboks. Vent til kakene er helt, helt kalde før du har dem i kakeboksen. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

17 kommentarer

Disse skal prøves! Vet du cirka hvor lenge de holder seg gode i en kakeboks?

Mvh Jeanette :)

Hei! Jeg tenkte å prøve meg på kokosmakroner og leter etter en god oppskrift. Jeg ser at de fleste skiller på om de er med eller uten mel. Hva blir forskjellen på disse oppskriftene? Tone

Hei!! vi prøvde å lage kokosmakroner i dag, det smakte helt fantastisk. :)
Tusen takk for oppskriften :)

Mvh Mareeya :)

Laget disse idag, de ble SÅ vellykket! Har plagdes med at de ble som pannekaker, men her er oppskrifta! Og fint at du sier de må stå på brettet til de er avkjølt.
Tusen takk for fin oppskrift!

Nå håper jeg at de blir bra. Pisket ikke eggehvitene for seg selv stiv førs, blandet med melis med det samme. . Må jeg det??????

Ser det er flere enn meg som lurer på dette med holdbarhet. Jeg antar de kan fryses, men alt som ikke har vært innom frysen smaker best vil jeg tro. Fin og smakfull oppskrift. Jeg har bakt disse mange ganger og uten unntak så blir de et samtaleemne. Og det erbde verdt

Disse må jeg bake hele året herettet Søsken, barn og barnebarn ble avhengige umiddelbart

Hei!

Takk for nydelige kokosmakroner, lagde de i går. Ser du får 85 stk av denne oppskriften, jeg fikk 30 som jeg synes ble passende størrelse. Jeg bruker alltid mindre sukker enn det står i oppskriftene, i går halverte jeg melismengden til 1.5 dl melis. Var spent når de skulle smakes, men de ble supergode - og mer enn nok sødme :-)

Hei!

Blir disse kokosmakronene seige inni? Har lagd kokosmakroner hvor ingrediensene varmes i kjele før de stekes og de ble veldig seige og gode, men denne oppskriftene ser enklere ut å lage :-)

Jeg har laget Kokosmaroner i dag. Jeg fikk rundt 80 stk av denne oppskriften. Brukte Henge t-skjeer fra Tupperware.. Laget de ikke så store. Så det er nok forskjellen på at du fikk bare 30 stk.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift