Marmorkake i langpanne


Marmorkake er en velkjent klassiker, og her har du oppskriften på en kjempeporsjon av denne populære kaken.

Marmorkake passer utmerket til frysing, så dette er en glimrende kake å bake en dag du har litt ekstra tid og så fryse ned i porsjonsstykker. Da er det lett og fristende å hente frem et lite stykke til kaffen når den travle hverdagen atter vender tilbake.

Marmorkake i langpanne
Ingredienser

600 g smør
7,5 dl sukker
8 store egg
3 ts bakepulver
12 dl hvetemel
3 dl melk

Lys deig:
6 ts vaniljesukker

Mørk deig:
6 ss kakao

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene (la mikseren få gå en liten stund mellom hvert egg). Ha smørkremblandingen i en stor bakebolle. Bland bakepulver med 3 dl av hvetemelet og rør dette inn i smørkremen. Rør så i melken og resten av hvetemelet vekselsvis i deigen.

Ta ca 1/3 av deigen i en seperat bakebolle og rør i kakao. Ha vaniljesukkeret i resterende 2/3 av deigen.

Fordel halvparten av den lyse deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Fordel så den mørke deigen over den lyse i et jevnt lag (bruk en smørekniv). Fordel så resten av den lyse deigen over den mørke deigen. Ta en gaffel eller en kniv og dra igjennom deigen et par ganger slik at deigen blir marmorert (se tips).

Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 35-40 min (sjekk med kakenål). La kaken avkjøle i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Når du skal marmorere deigen er det viktig å ikke overdrive røringen, for da blir deigen blandet og ikke marmorert. Bare dra gaffelen eller kniven frem og tilbake 3-4 ganger fra langside til langside og så fra kortside til kortside.

Du kan eventuelt sikte litt melis over kakestykkene.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

8 kommentarer

Lagde 2 stk av denne i dag, en til dugnad og en til meg selv. Supergod, høy og fin(: Tradisjonell kake i moderne variant. Anbefales!!

Har tenkt til å lage marmorkake mini muffins, jeg har et brett med 18 eller 24 mini muffins former i, kan denne oppskriften brukes? (blir det vanskelig med ovntid og sånt)

Som svar på av Fredrikke (ikke bekreftet)

Hei, ja du kan gjerne lage marmormuffins av denne oppskriften, men det vil bli veldig mange, så kanskje du da bør halvere oppskriften. Steketiden må reduseres, ja, til ca. 8-10 minutter med små muffins og ca. 15 minutter hvis muffins med vanlig størrelse. Sjekk alltid med kakenål underveis, så er du sikker på at muffinsene blir gjennomstekte før du tar dem ut av ovnen.

Andre gangen jeg lager denne. Den første ble vellykket å det tror jeg denne også blir.
Den er fin å fryse å ta opp ved kaffebesøk.

Hvis man hvil halvere oppskriften så skal ovner være i samme tempo eller?

Som svar på av Azaan (ikke bekreftet)

Hei, ja du kan halvere oppskriften og bruke liten langpanne i stedet (ca. 20 x 30 cm). Du kan da bruke samme steketemperatur og samme steketid, men sjekk uansett alltid med kakenål at kaken er gjennomstekt før du tar den ut av ovnen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift