
60 g melis
200 g smør
70 g potetmel
250 g hvetemel
Fyll:
150 g kokesjokolade
4-5 dråper peppermynteolje
Rør sammen melis og smør. Bland i potetmel og hvetemel til du får en jevn deig.
Trill små kuler og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. Lag en fordypning i hver kake (se tips).
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 10 min. Avkjøl helt.
Smelt kokesjokoladen over vannbad eller i mikro. Smak til med litt peppermynteolje (pass på at du ikke bruke for mye!).
Fyll mintsjokoladen i fordypningene ved hjelp av to teskjeer. Sett kakene i kjøleskapet til sjokoladen har stivnet.
Når du lager fordypningene er det lurt å bruke noe smalt, f.eks. baksiden på en blyant eller penn. Stikk ned i deigkulene, og roter litt med blyanten/pennen, slik at fordypningen blir bredere. Du må lage fordypningen nokså dyp, for under steking hever deigen seg. En liten fordypning vil derfor forsvinne under steking.
Peppermynteolje får du kjøpt på apotek, velassorterte matbutikker og hobbybutikken Panduro.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks, helst i kjøleskapet. Ha matpapir mellom kakelagene.
Velkommen til mitt søte kakeparadis! Jeg har bakt og samlet kakeoppskrifter hele livet. Her på Det søte liv viser jeg deg samlingen min med bakst og deilige kaker i alle slags varianter, lekker konfekt og nydelige desserter. Det søte liv inneholder 4215 oppskrifter! Alt er testet ut, bakt og smakt av meg. Alle oppskriftene er garantert gode og enkle å få til. Jeg håper du lar deg friste!
Jeg deler jevnlig ut flotte giveaways, så det lønner seg å følge med! Det søte liv har 300.000+ følgere på Facebook. Du finner meg på Instagram som @kristine_lifeissweet.
Kos deg med bakingen og smakingen!
lig hilsen Kristine
Brukere online: 1011
Brukere i dag: 4751
Brukere siste 7 dager: 196198
© 2004 - 2019: Det søte liv. Med alle rettigheter.
Skriv ny kommentar