Serinakaker

Serinakaker

07.12.2004

Hva er vel en jul uten Serinakaker?!

Serinakaker er typisk tradisjonsbakst, og har blitt bakt i Norge i over 100 år. Kakene er rett og slett NYDELIGE!

Oppskriften gir 50 stk.

Serinakaker

Ingredienser

250 g hvetemel
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
150 g smør
100 g sukker
1 egg

Pynt:
1 eggehvite
hakkede mandler

Fremgangsmåte

Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker. Smuldre i mykt smør. Tilsett sukker og sammenpisket egg. Kna deigen raskt sammen. Sett deigen en liten stund i kjøleskapet.

Del deigen opp i 50 like store biter. Trill hver bit til en rund kake og sett dem på bakepapirkledde stekeplater. Trykk kakene litt flate med fingrene. Pensle over med eggehvite og klem fast litt hakkede mandler.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 10-15 min, til de er pent gylne. Avkjøl kakene på rist.

Tips

Oppbevar "Serinakakene" i tettsluttet kakeboks.

07.12.2004
Kakekategori: 
Sesong: 

15 kommentarer

jeg prøver og lage de nu <3

Håper du ble fornøyd med resultatet:)

Hvor mange serinakaker blir det?

Det står at du skal dele opp i 50 biter så da regner jeg m det blir 50 biter.

Disse lager jeg nå :)

Vi lager julehefte på skolen nå og dette skal jeg skrive inn i heftet og lage med mamma

Hilsen en jente på 10 år

Vi lager disse! Julebaksten blir nok fin i år!

De var veldig godede skal vi lage oftere
Hilsen Fride 9 år

Jeg skal lage de nå. Vi er 5 i familien skal jeg lage 5 porsjoner? Eller blir 50*5 alt for mange? hilsen Malin 11år jeg bruker bare det søte liv på alle oppskrifter

50×5 blir jo 250 kjeks :p tror kanskje det blir litt i overkant ja :p

Supergode og superlette å lage :D

Hvor lenge skal det Være i kjøleskapet

Lagde disse nettopp. Fulgte oppskrift slavisk. Klarte å komme opp i 40 kaker, men de ble veldig små. Om man skulle laget 50 kaker, hadde de blitt på str med 5-kroninger. Så her er det en feil.

Vel, Serinakaker skal gjerne være på størrelse med en tier, så jeg synes 50 fungerte greit.

Helt perfekte

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter