Brukere online: 271
Brukere i dag: 2309
Brukere siste 7 dager: 231831
ANNONSE: Wilfa
God 1. desember! 😃
Ja, da har vi kommet til julemåneden, som ikke minst betyr tid for søt duft av julebakst på kjøkkenet! Deilige boller med smak av marsipan og pepperkakekrydder gir garantert julestemning, og slår godt an hos både liten og stor.
Jeg har her brukt den populære kjøkkenmaskinen Wilfa Probaker, som er helt fantastisk!

Wilfa Probaker er blant annet kjent for den kraftige eltekroken, som gjør denne kjøkkenmaskinen spesielt godt egnet til å kna og elte gjærdeiger.

Jeg har her brukt min oppskrift på såkalt fransk gjærdeig, der smøret knas inn i deigen helt til slutt (se blant annet Franske kanelboller og Franske vaniljeboller). Til en slik type gjærdeig er det ekstra kjekt med en kjøkkenmaskin som har så gode elteegenskaper som Wilfa Probaker! De ferdigstekte snurrene blir usedvanlig myke og gode! 😋
Bakebollen til Wilfa Probaker rommer hele 7 liter, så det er heller ikke noe problem å doble porsjonen.
Wilfa Probaker har også en helt unik dobbelvisp, som er super når man vil piske tykk eggedosis (viktig for å få luftig Sukkerbrød) eller skikkelig stiv marengs (viktig for å få høy og flott Pavlova).

Til formkakerører har Wilfa Probaker en veldig god fleksivisp med silikonkanter, som sikrer at all deig i bollen blir jevnt blandet.

Jeg kan ikke anbefale Wilfa Probaker varmt nok til alle som liker å bake! 😊 #julegavetips

Julesnurrer med marsipan- og pepperkakefyll har nydelig smak! ♥

Oppskriften gir ca. 15 deilige julesnurrer!
Ingredienser:
Gjærdeig:
♥ 1 kg hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 150 g smør
Fyll:
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 200 g mykt smør
♥ 100 g brunt sukker
♥ 3 ts kanel
♥ 2 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ perlesukker
Fremgangsmåte:
Gjærdeig:
Ha mel, sukker og krydder i bakebollen.

Bruk romtemperert melk (se tips) og løs opp gjæren i melken. Tilsett sammenvispet egg. Ha dette i bakebollen.

Elt deigen rolig i ca. 5 minutter.

Tilsett smør i terninger.

Elt rolig i ca. 5 minutter til.

Sjekk at deigen har blitt elastisk og kan dras i uten å sprekke opp (sjekk av glutennettverket i deigen), men vær også nøye på å ikke elte deigen for lenge (se tips).


Hev deigen lunt i 1 time.

Fyll:
Riv marsipanen på rivjern.

Ha mykt smør i en bolle sammen med brunt sukker, pepperkakekrydder og revet marsipan.

Rør fyllet sammen til en jevn krem.

Utbaking og steking:
Ha den hevede deigen over på bakebordet.

Kjevle ut deigen til en stor leiv.
Smør fyllet over leiven i et jevnt lag.

Brett deigen over på midten slik at leiven blir dobbel. Kjevle over forsiktig for å jevne ut den doble leiven.

Renskjær kantene.

Skjær deigen i remser (ca. 3 cm brede), tvinn dem og rull sammen til snurrer.



Legg snurrene på bakepapirdekket stekeplate.


Etterhev snurrene i 20 minutter. Pensle over med sammenvispet egg og dryss på perlesukker.


Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10–15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.


Wilfa Probaker gjør det ekstra gøy å bake! 😊

Mmmm....

Tips:
♥ Jeg anbefaler deg å bruke en god kjøkkenmaskin slik som Wilfa Probaker når du lager denne deigen. Da går det lett å kna deigen, selv om det myke smøret skal eltes inn til slutt. Den ferdigeltede deigen skal ikke være klissete.
Du finner denne flotte kjøkkenmaskinen HER og i de fleste elektronikkhandlere og kjøkkenutstyrsbutikker.

♥ Vær nøye på at melken ikke er for varm, særlig hvis du bruker en kraftig kjøkkenmaskin som Wilfa Probaker. Når smøret skal knas inn i deigen til slutt, kreves det noe lengre eltetid, og da vil deigen bli varmet opp av selve eltingen.
♥ Pass på at du ikke elter lenger enn angitt i oppskriften, ellers kan deigen "kollapse" og bli for bløt.
♥ Til fyllet bør du bruke såkalt ekte marsipan (marsipan med minst 50% mandler). Figurmarsipan tåler ikke steking særlig godt.

♥ I stedet for å forme bollene som beskrevet, kan du lage klassiske snurrer ved å kjevle ut deigen, ha over fyllet og så rulle sammen leiven til en rull, for så å skjære rullen i skiver.
♥ All gjærbakst smaker aller best samme dag. Rester kan du fryse ned og tine i ovnen når lysten melder seg.

Utrolig god gjærbakst til jul!

Kos deg med julebaksten! 😊

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Gjærdeig:
♥ 1 kg hvetemel
♥ 200 g sukker
♥ 2 ts kardemomme
♥ 5 dl helmelk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 150 g smør
Fyll:
♥ 100 g ekte marsipan (se tips)
♥ 200 g mykt smør
♥ 100 g brunt sukker
♥ 3 ts kanel
♥ 2 ts ingefær
♥ 1 ts kardemomme
♥ 1 ts nellik
Pensling og pynt:
♥ 1 egg
♥ perlesukker
Gjærdeig:
Ha mel, sukker og krydder i bakebollen. Bruk romtemperert melk (se tips) og løs opp gjæren i melken. Tilsett sammenvispet egg. Ha dette i bakebollen. Elt deigen rolig i ca. 5 minutter.
Tilsett smør i terninger. Elt rolig i ca. 5 minutter til. Sjekk at deigen har blitt elastisk og kan dras i uten å sprekke opp (sjekk av glutennettverket i deigen), men vær også nøye på å ikke elte deigen for lenge (se tips).
Hev deigen lunt i 1 time.
Fyll:
Riv marsipanen på rivjern. Ha mykt smør i en bolle sammen med brunt sukker, pepperkakekrydder og revet marsipan. Rør fyllet sammen til en jevn krem.
Utbaking og steking:
Ha den hevede deigen over på bakebordet. Kjevle ut deigen til en stor leiv.
Smør fyllet over leiven i et jevnt lag.
Brett deigen over på midten slik at leiven blir dobbel. Kjevle over forsiktig for å jevne ut den doble leiven. Renskjær kantene. Skjær deigen i remser (ca. 3 cm brede), tvinn dem og rull sammen til snurrer.
Legg snurrene på bakepapirdekket stekeplate. Etterhev snurrene i 20 minutter. Pensle over med sammenvispet egg og dryss på perlesukker.
Stek bollene midt i ovnen ved 220°C i 10–15 minutter, til de er gylne og gjennomstekte.
♥ Jeg anbefaler deg å bruke en god kjøkkenmaskin slik som Wilfa Probaker når du lager denne deigen. Da går det lett å kna deigen, selv om det myke smøret skal eltes inn til slutt. Den ferdigeltede deigen skal ikke være klissete. Du finner denne flotte kjøkkenmaskinen HER og i de fleste elektronikkhandlere og kjøkkenutstyrsbutikker.
♥ Vær nøye på at melken ikke er for varm, særlig hvis du bruker en kraftig kjøkkenmaskin som Wilfa Probaker. Når smøret skal knas inn i deigen til slutt, kreves det noe lengre eltetid, og da vil deigen bli varmet opp av selve eltingen.
♥ Pass på at du ikke elter lenger enn angitt i oppskriften, ellers kan deigen "kollapse" og bli for bløt.
♥ Til fyllet bør du bruke såkalt ekte marsipan (marsipan med minst 50% mandler). Figurmarsipan tåler ikke steking særlig godt.
♥ I stedet for å forme bollene som beskrevet, kan du lage klassiske snurrer ved å kjevle ut deigen, ha over fyllet og så rulle sammen leiven til en rull, for så å skjære rullen i skiver.
♥ All gjærbakst smaker aller best samme dag. Rester kan du fryse ned og tine i ovnen når lysten melder seg.
Skriv ny kommentar