Grevinnekaker

Grevinnekaker er gammeldagse, norske julekaker, som består av runde mørdeigsbunner som toppes med en klatt kokosmarengs. Resultatet blir søte, små kaker med en liten Kokosmakron på toppen. 😃

Grevinnekaker ligner på en annen gammeldags favoritt som kalles Fru Aals kaker, bortsett fra at disse toppes med hjemmelaget mandelmasse.

Herlig med tradisjonsrike, norske småkaker! 😍

 

 

 

Oppskriften gir ca. 60 stk. 

 

Ingredienser: 

Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 180 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 1 egg

Kokosmarengs:
♥ 1 egg
♥ 125 g melis
♥ 125 g kokos

 

Fremgangsmåte: 

Ha mel, sukker og mykt smør i en food processor.

 

 

Kjør dette sammen til en smuldrete deig.

 

 

Tilsett egget.

 

 

Kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kjølig til den er fast nok til å kunne kjevles (ca. 30 minutter).

 

 

 

Pisk egg og melis lyst og luftig.

 

 

Vend inn kokos. 

 


La koksdeigen stå og svelle i ca. 20 minutter.

 

 

Kjevle ut mørdeigen og stikk ut små, runde kaker som er ca. 5 cm i diameter (se tips).

 

 

Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

 

 

Legg en liten teskje kokosdeig på hver kake.

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter.

 

 

Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

 

 

Grevinnekaker er superlekre! 

 

 

Gøy med gamle, norske tradisjoner på kakefronten! 

 

 

Tips:

♥ Bruk litt ekstra hvetemel til utbakingen slik at deigen ikke kleber seg fast til bordet. Det er supert å bruke en kjevlematte hvis du har det. 

♥ Du kan for eksempel bruke et lite likør- eller akevittglass til å stikke ut mørdeigskakene med.

♥ Grevinnekaker oppbevares kjølig i tett kakeboks. De er også fine å fryse. 

 

 

Grevinnekaker er kjempegode julesmåkaker!  Heart 

 

 

God fornøyelse! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Grevinnekaker
Ingredienser

Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 180 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 1 egg

Kokosmarengs:
♥ 1 egg
♥ 125 g melis
♥ 125 g kokos

Fremgangsmåte

Ha mel, sukker og mykt smør i en food processor. Kjør dette sammen til en smuldrete deig. Tilsett egget. Kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kjølig til den er fast nok til å kunne kjevles (ca. 30 minutter).

Pisk egg og melis lyst og luftig. Vend inn kokos. La koksdeigen stå og svelle i ca. 20 minutter.

Kjevle ut mørdeigen og stikk ut små, runde kaker som er ca. 5 cm i diameter (se tips). Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Legg en liten teskje kokosdeig på hver kake.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk litt ekstra hvetemel til utbakingen slik at deigen ikke kleber seg fast til bordet. Det er supert å bruke en kjevlematte hvis du har det. 

♥ Du kan for eksempel bruke et lite likør- eller akevittglass til å stikke ut mørdeigskakene med.

♥ Grevinnekaker oppbevares kjølig i tett kakeboks. De er også fine å fryse. 

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift