Brukere online: 272
Brukere i dag: 2310
Brukere siste 7 dager: 231832
Grevinnekaker er gammeldagse, norske julekaker, som består av runde mørdeigsbunner som toppes med en klatt kokosmarengs. Resultatet blir søte, små kaker med en liten Kokosmakron på toppen. 😃
Grevinnekaker ligner på en annen gammeldags favoritt som kalles Fru Aals kaker, bortsett fra at disse toppes med hjemmelaget mandelmasse.
Herlig med tradisjonsrike, norske småkaker! 😍


Oppskriften gir ca. 60 stk.
Ingredienser:
Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 180 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 1 egg
Kokosmarengs:
♥ 1 egg
♥ 125 g melis
♥ 125 g kokos
Fremgangsmåte:
Ha mel, sukker og mykt smør i en food processor.

Kjør dette sammen til en smuldrete deig.

Tilsett egget.

Kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kjølig til den er fast nok til å kunne kjevles (ca. 30 minutter).


Pisk egg og melis lyst og luftig.

Vend inn kokos.

La koksdeigen stå og svelle i ca. 20 minutter.

Kjevle ut mørdeigen og stikk ut små, runde kaker som er ca. 5 cm i diameter (se tips).

Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater.

Legg en liten teskje kokosdeig på hver kake.


Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter.

Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.

Grevinnekaker er superlekre!

Gøy med gamle, norske tradisjoner på kakefronten!

Tips:
♥ Bruk litt ekstra hvetemel til utbakingen slik at deigen ikke kleber seg fast til bordet. Det er supert å bruke en kjevlematte hvis du har det.
♥ Du kan for eksempel bruke et lite likør- eller akevittglass til å stikke ut mørdeigskakene med.
♥ Grevinnekaker oppbevares kjølig i tett kakeboks. De er også fine å fryse.

Grevinnekaker er kjempegode julesmåkaker!

God fornøyelse!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Mørdeig:
♥ 250 g hvetemel
♥ 180 g smør
♥ 80 g sukker
♥ 1 egg
Kokosmarengs:
♥ 1 egg
♥ 125 g melis
♥ 125 g kokos
Ha mel, sukker og mykt smør i en food processor. Kjør dette sammen til en smuldrete deig. Tilsett egget. Kjør videre til deigen samler seg. Pakk deigen inn i plastfolie og sett kjølig til den er fast nok til å kunne kjevles (ca. 30 minutter).
Pisk egg og melis lyst og luftig. Vend inn kokos. La koksdeigen stå og svelle i ca. 20 minutter.
Kjevle ut mørdeigen og stikk ut små, runde kaker som er ca. 5 cm i diameter (se tips). Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater. Legg en liten teskje kokosdeig på hver kake.
Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca. 10 minutter. Avkjøl kakene litt på platen før de forsiktig flyttes over på rist og avkjøles helt.
♥ Bruk litt ekstra hvetemel til utbakingen slik at deigen ikke kleber seg fast til bordet. Det er supert å bruke en kjevlematte hvis du har det.
♥ Du kan for eksempel bruke et lite likør- eller akevittglass til å stikke ut mørdeigskakene med.
♥ Grevinnekaker oppbevares kjølig i tett kakeboks. De er også fine å fryse.
Skriv ny kommentar