Ovnsbakt gresskar med burrata

Ovnsbakt gresskar med burrata er en herlig og høstlig rett.

Først bakes tykke skiver av gresskar i ovnen med olivenolje, timian og salt og pepper. 

De møre gresskarskivene legges så på et fat dekket med bløt og kremete Burrata.

Som topping har jeg brukt solsikkekjerner og gresskarkjerner stekt i smør og honning. 

 

 

Kan serveres som lunsjrett med godt brød til, som middagstilbehør eller som del av en buffet. 

 

 

Ingredienser: 

Ovnsbakt gresskar: 
♥ 1 gresskar (se tips)
♥ 3 ss olivenolje
♥ frisk timian
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ 3 Burrata (se tips)

Topping:
♥ 0,5 dl solsikkekjerner
♥ 1 dl gresskarkjerner
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss honning
 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 


 

Ovnsbakt gresskar: 

Skjær gresskaret i skiver, fjern innmaten og skrell bort skallet. 

Legg gresskarskivene på en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

Ringle over olivenolje, fordel over frisk timian og kvern over salt og pepper.

 

 

Bakes i ovnen på midterste rille ved 200°C i 20–30 minutter. 

 

 

Topping:

Mens gresskar er i ovnen, kan du tilberede toppingen: 

Ha solsikkekjerner og gresskarkjerner i en stekepanne sammen med smør og honning.

 

 

Stek på middels varme til kjernene blir gylne og sprø. 

 

Servering: 

Legg Burrata-ostene på en serveringstallerken. Riv dem fra hverandre slik at osten dekker tallerkenen.

 

 

Legg de ovnsbakte gresskarskivene oppå osten.

 

 

Dryss over de smør- og honningstekte kjernene som topping. Kvern eventuelt over litt ekstra salt og pepper. 

 

 

 

Så lekkert og godt! 

 

 

Tips: 

♥ Jeg bruke her et middels stort gresskar (Hakkaido, men flaskegresskar (Butternut) kan også brukes).

♥ Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den.

 

 

Små versjoner av Burrata kalles Burratine.

 

 

Se flere oppskrifter med Burrata HER

♥ Solsikkekjerner og gresskarkjerner kan byttes ut med for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner. 

♥ Serveres nylaget. 

 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Ovnsbakt gresskar med burrata
Ingredienser

Ovnsbakt gresskar: 
♥ 1 gresskar (se tips)
♥ 3 ss olivenolje
♥ frisk timian
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ 3 Burrata (se tips)

Topping:
♥ 0,5 dl solsikkekjerner
♥ 1 dl gresskarkjerner
♥ 1 ss smør
♥ 2 ss honning

Fremgangsmåte

Ovnsbakt gresskar: 
Skjær gresskaret i skiver, fjern innmaten og skrell bort skallet. 

Legg gresskarskivene på en bakepapirdekket stekeplate. Ringle over olivenolje, fordel over frisk timian og kvern over salt og pepper.

Bakes i ovnen på midterste rille ved 200°C i 20–30 minutter. 

Topping:
Mens gresskar er i ovnen, kan du tilberede toppingen: Ha solsikkekjerner og gresskarkjerner i en stekepanne sammen med smør og honning. Stek på middels varme til kjernene blir gylne og sprø. 

Servering: 
Legg Burrata-ostene på en serveringstallerken. Riv dem fra hverandre slik at osten dekker tallerkenen. Legg de ovnsbakte gresskarskivene oppå osten.

Dryss over de smør- og honningstekte kjernene som topping. Kvern eventuelt over litt ekstra salt og pepper. 

Tips

♥ Jeg bruke her et middels stort gresskar (Hakkaido, men flaskegresskar (Butternut) kan også brukes).

♥ Burrata er en italiensk ferskost som består av fast mozzarella som fylles med en kremete ostemasse som lages av revet, fersk mozzarella og fløte (fyllet kalles for "stracciatella"). På samme måte som fersk mozzarella, ligger burrata i lettsaltet vann når du kjøper den. Små versjoner av Burrata kalles Burratine. Se flere oppskrifter med Burrata HER

♥ Solsikkekjerner og gresskarkjerner kan byttes ut med for eksempel valnøtter, hasselnøtter eller pinjekjerner. 

♥ Serveres nylaget. 

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift