Pølse i vaffel (Pøffel)

Pølse i vaffel (også kalt "PIV" eller "Pøffel") er en tradisjon fra Moss i Østfold. Det sies at oppfinnelsen ble til på 1960-tallet av "Arne iskrem" (kallenavnet på onkelen til kokken Eyvind Hellstrøm, som drev iskrembutikk i Moss). Da han ved en anledning fikk kunder i butikken sent på kvelden som ville ha pølser, og han var tom for både lomper og pølsebrød, kom han på å bruke vafler i stedet. Det slo an! Og siden har Pølse i vaffel vært en del av mossingers identitet! 😃

Til Pølse i vaffel brukes faktisk vanlig søt vaffel med sukker. Oppskriften du får her gir tykke, myke og kjempegode vafler som passer veldig godt til pølsene. Serveres med ketchup og sennep og eventuelt sprøstekt løk.

ENJOY! 😍

 

 

PS: I byen Mellerud i Sverige, ca. 15 mil fra Moss, hevder man å ha oppfunnet pølse i vaffel 10 år tidligere enn i Moss, men med en litt annen vri, for der serverer man pølse i vaffel ("Korv i våffla") sammen med ketchup, sennep, potetmos og agurkmix. 

 

Oppskriften gir 12 vafler.

Ingredienser:

♥ 3 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4 dl helmelk
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kardemomme
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g smør

Servering:
♥ 12 wienerpølser
♥ ketchup
♥ sennep
♥ sprøstekt løk

 

Fremgangsmåte: 

Visp sammen egg, sukker, melk, kefir, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme. 

Bland inn hvetemelet (bruk en ballongvisp så alle klumper fjernes raskt).

Rør inn smeltet smør. 

La røren svelle i 30 minutter. 

 

 

Stek vafler i vaffeljern (bruk litt ekstra smør i vaffeljernet til stekingen). 

 

 

Myke og kjempegode vafler! 

 

 

Server varme wienerpølser i nystekte vafler, gjerne med ketchup, sennep hvis du liker det, og eventuelt sprøstekt løk (som er veldig godt på, men som jeg ikke hadde her). 

 

 

 

Ujålete og NAM!  😎

 

 

Tips: 

Dette er kjempegode vafler, som så klart kan serveres uten pølser også! 😊

 

 

God fornøyelse! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Pølse i vaffel (Pøffel)
Ingredienser

♥ 3 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 4 dl helmelk
♥ 3,5 dl kefir
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 1 ts kardemomme
♥ 500 g hvetemel
♥ 100 g smør

Servering:
♥ 12 wienerpølser
♥ ketchup
♥ sennep
♥ sprøstekt løk

Fremgangsmåte

Visp sammen egg, sukker, melk, kefir, vaniljesukker, bakepulver og kardemomme. 

Bland inn hvetemelet (bruk en ballongvisp så alle klumper fjernes raskt).

Rør inn smeltet smør. 

La røren svelle i 30 minutter. 

Stek vafler i vaffeljern (bruk litt ekstra smør i vaffeljernet til stekingen). 

Server varme wienerpølser i nystekte vafler, gjerne med ketchup, sennep hvis du liker det, og eventuelt sprøstekt løk (som er veldig godt på, men som jeg ikke hadde her). 

Tips

Dette er kjempegode vafler, som så klart kan serveres uten pølser også! 😊

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift