Lasagnesuppe

Lasagnesuppe er en superpopulær suppe som har de samme gode smakene som Klassisk Lasagne, men som er mye raskere å lage!

Først stekes løk, gulrot og selleri (denne blandingen kalles da for "soffritto" på det italienske kokkespråket 😊) og deretter kjøttdeig. Dette blandes med hermetiske cherrytomater, tomatpuré, italienske urter og kjøttkraft. Etter noen minutters koking tilsettes små pastaplater (bruk pastatypen "mafalda corta" eller "mafaldine" eller rett og slett vanlige lasagneplater som brekkes i mindre biter). 

Den ferdige suppen serveres med bløt mozzarella (burrata eller hjemmelaget stracciatella), revet ost og frisk basilikum.  

 

 

En middagsfavoritt!

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 stangselleri
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 bokser hermetiske cherrytomater (800 g)
♥ 1,5 liter kjøttkraft (se tips)
♥ 300 g pasta (mafalda corta eller mafaldine eller lasagneplater brekket opp i biter)
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ 2 burrata (se tips)
♥ 150 g revet mozzarella (se tips)
♥ frisk basilikum

 

Fremgangsmåte: 

Ha olivenolje i en gryte. Kutt opp løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri i små biter. Ha dette i gryten.

 

 

Stekes på middels varme til grønnsakene er blanke. 

Bland inn tørket basilikum og oregano. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig. 

 

 

Stek kjøttdeigen. Tilsett tomatpuré.

 



Tilsett deretter hermetiske cherrytomater og deretter kjøttkraft. 

 

 



La dette småkoke i ca. 5 minutter. 

Tilsett pasta.

 

 

La suppen småkoke videre til pastaen er ferdig kokt (al dente). 

Smak til suppen med kvernet salt og pepper (og eventuelt litt mer tørket basilikum og oregano).

 

 

Fordel lasagnesuppen i suppeskåler.

Topp hver skål med en stor bit burrata. Dryss over revet mozzarella og topp med litt frisk basilikum. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her som sagt brukt en pastatype som kalles mafalda corta. Dette er små pastaplater som er krøllete i kantene.

 


Du kan alternativt bruke mafaldine (lange båndpasta med bølgete kanter, som blant annet kan bestilles HER) som du kan brekke opp i mindre biter.

 

 

Dersom du ikke får tak i denne typen pasta, går det like fint å bruke vanlige lasagneplater som du brekker opp i mindre biter. 
 

♥ I stedet for 2 bokser hermetiske cherrytomater kan du bruke 2 bokser hakkede, hermetiske tomater eller 800 g passata (glatt tomatmos). 

♥ Som kjøttkraft kan du bruke 4 stk kjøttfond eller terninger kjøttbuljong utblandet i vann eller så kan du bruke ferdigkjøpt kjøttkraft. 

♥ Som topping har jeg her brukt en stor bit burrata (som er fersk mozzarella fylt med bløt stracciatella). Du kan også bruke hjemmelaget stracciatella. Noen liker i stedet å bruke en god klatt ricotta, som eventuelt først kan blandes med revet ost. 

♥ Jeg brukte også revet mozzarella som topping. Revet mozzarella passer bra fordi den smelter så lett, men annen type revet gulost går også helt fint å bruke. 

♥ I tillegg til Klassisk Lasagne, se også oppskrift på Broken Lasagne, Åpen Lasagne bolognese og populær Lasagnette

 

 

Buon appetito! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Lasagnesuppe
Ingredienser

♥ 2 ss olivenolje
♥ 1 løk
♥ 2 fedd hvitløk
♥ 2 gulrøtter
♥ 1 stangselleri
♥ 1 ts tørket basilikum
♥ 1 ts tørket oregano
♥ 400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
♥ 2 ss tomatpuré
♥ 2 bokser hermetiske cherrytomater (800 g)
♥ 1,5 liter kjøttkraft (se tips)
♥ 300 g pasta (mafalda corta, mafaldine eller lasagneplater brekket opp i biter)
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ 2 burrata (se tips)
♥ 150 g revet mozzarella (se tips)
♥ frisk basilikum

Fremgangsmåte

Ha olivenolje i en gryte. Kutt opp løk, hvitløk, gulrøtter og stangselleri i små biter. Ha dette i gryten. Stekes på middels varme til grønnsakene er blanke. 

Bland inn tørket basilikum og oregano. Tilsett kjøttdeig eller karbonadedeig. 

Stek kjøttdeigen. Tilsett tomatpuré.

Tilsett deretter hermetiske cherrytomater og deretter kjøttkraft. 

La dette småkoke i ca. 5 minutter. 

Tilsett pasta og la suppen småkoke videre til pastaen er ferdig kokt (al dente). 

Smak til suppen med kvernet salt og pepper (og eventuelt litt mer tørket basilikum og oregano).

Fordel lasagnesuppen i suppeskåler. Topp hver skål med en stor bit burrata. Dryss over revet mozzarella og topp med litt frisk basilikum. 

Tips

♥ Jeg har her som sagt brukt en pastatype som kalles mafalda corta. Dette er små pastaplater som er krøllete i kantene. Du kan alternativt bruke mafaldine (lange båndpasta med bølgete kanter, som blant annet kan bestilles HER) som du kan brekke opp i mindre biter. Dersom du ikke får tak i denne typen pasta, går det like fint å bruke vanlige lasagneplater som du brekker opp i mindre biter. 

♥ I stedet for 2 bokser hermetiske cherrytomater kan du bruke 2 bokser hakkede, hermetiske tomater eller 800 g passata (glatt tomatmos). 

♥ Som kjøttkraft kan du bruke 4 stk kjøttfond eller terninger kjøttbuljong utblandet i vann eller så kan du bruke ferdigkjøpt kjøttkraft. 

♥ Som topping har jeg her brukt en stor bit burrata (som er fersk mozzarella fylt med bløt stracciatella). Du kan også bruke hjemmelaget stracciatella. Noen liker i stedet å bruke en god klatt ricotta, som eventuelt først kan blandes med revet ost. 

♥ Jeg brukte også revet mozzarella som topping. Revet mozzarella passer bra fordi den smelter så lett, men annen type revet gulost går også helt fint å bruke. 

♥ I tillegg til Klassisk Lasagne, se også oppskrift på Broken Lasagne, Åpen Lasagne bolognese og populær Lasagnette

Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift