Kyllinggryte med sopp og kremost

Dette er en av de enkleste kyllingrettene jeg vet om, men alle som prøver skryter av den!  😃👍

Her kuttes kyllingfilet i biter, som så stekes sammen med sopp og purreløk.

Deretter tilsettes fløte, kyllingfond, soyasaus, persille og kremost med hvitløk og urter. Denne kombinasjonen gir en kjempegod saus! 

 

 

Serveres med jasminris og og en enkel, grønn salat. 

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 700 g kyllingfilet
♥ 600 g sjampinjong
♥ 1 purreløk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 kyllingfond (se tips)
♥ 1 ss soyasaus
♥ 1 dl bladpersille
♥ 300 g kremost med hvitløk og urter
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ jasminris
♥ grønn salat
♥ vinaigrette (dressing)

 

Fremgangsmåte: 

Finn frem ingrediensene. 

 

 

Kutt kyllingfiletene i biter. Rens sjampinjong og skjær dem i skiver. Vask purreløken og skjær i skiver. 

Ha dette i en stor panne. Tilsett olivenolje og stek på middels varme i noen minutter, til kyllingbitene har fått gyllen farge.

 

 

Tilsett fløte, kyllingfond, soyasaus og hakket bladpersille. Ha også kremost i pannen. 

 

 

Varm opp videre og rør til kremosten har løst seg opp. Sett på lokk og la gryten småputre i noen minutter, til kyllingbitene er møre. 

Smak til med kvernet salt (se tips) og pepper.

 

 

Serveres med kokt jasminris og gjerne også en enkel, grønn salat. 

 

 

Tips: 

♥ Jeg brukte her 1 fond du chef, kylling (28 gram). Du kan alternativt knuse 1 terning kyllingbuljong og tilsette.

♥ Gryten tykner av å bli stående på platen. Det er i så fall bare å tilsette litt vann til ønsket konsistens. 

♥ Vær forsiktig med å tilsette ekstra salt, for både kyllingfond og soyasaus er nokså salt. 

♥ Som salat brukte jeg her ruccola som jeg blandet med en enkel vinaigrette rett før servering. Vinaigrette (dressingen) lager du av 3 ss olivenolje, 2 ss hvitvinseddik, 1 ts dijonsennep, 1 ss akasiehonning, kvernet salt og pepper. 

 

 

God middag! 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Kyllinggryte med sopp og kremost
Ingredienser

♥ 700 g kyllingfilet
♥ 600 g sjampinjong
♥ 1 purreløk
♥ 2 ss olivenolje
♥ 3 dl kremfløte
♥ 1 kyllingfond (se tips)
♥ 1 ss soyasaus
♥ 1 dl bladpersille
♥ 300 g kremost med hvitløk og urter
♥ kvernet salt og pepper

Servering:
♥ jasminris
♥ grønn salat
♥ vinaigrette (dressing)

Fremgangsmåte

Kutt kyllingfiletene i biter. Rens sjampinjong og skjær dem i skiver. Vask purreløken og skjær i skiver. 

Ha dette i en stor panne. Tilsett olivenolje og stek på middels varme i noen minutter, til kyllingbitene har fått gyllen farge.

Tilsett fløte, kyllingfond, soyasaus og hakket bladpersille. Ha også kremost i pannen. 

Varm opp videre og rør til kremosten har løst seg opp. Sett på lokk og la gryten småputre i noen minutter, til kyllingbitene er møre. 

Smak til med kvernet salt (se tips) og pepper. 

Serveres med kokt jasminris og gjerne også en enkel, grønn salat. 

Tips

♥ Jeg brukte her 1 fond du chef, kylling (28 gram). Du kan alternativt knuse 1 terning kyllingbuljong og tilsette.

♥ Gryten tykner av å bli stående på platen. Det er i så fall bare å tilsette litt vann til ønsket konsistens. 

♥ Vær forsiktig med å tilsette ekstra salt, for både kyllingfond og soyasaus er nokså salt. 

♥ Som salat brukte jeg her ruccola som jeg blandet med en enkel vinaigrette rett før servering. Vinaigrette (dressingen) lager du av 3 ss olivenolje, 2 ss hvitvinseddik, 1 ts dijonsennep, 1 ss akasiehonning, kvernet salt og pepper. 

Allergier og preferanser
Stikkord

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift