Brukere online: 271
Brukere i dag: 2309
Brukere siste 7 dager: 231831
Fløtegratinert blomkål med hvitløk og ost!
Blomkålen blir supermyk, kremete, smakfull og rykende varm.
Dette er fantastisk tilbehør til mange slags middager, og faktisk så godt at retten kan nytes alene sammen med en grønn salat.
Se også Fløtegratinerte poteter med hvitløk og ost.
Oppskriften gir 6 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 2 blomkål
♥ 8 fedd hvitløk (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 6 dl kremfløte
♥ 250 g revet ost (se tips)
Fremgangsmåte:
Finn frem blomkålhodene.

Rens blomkålhodene for blader og kutt dem opp i buketter. Legg dem i en ildfast form (jeg brukte her en buffetgryte, ca. 30 cm i diameter, se tips).
Finn frem hvitløk.

Jeg brukte en hel hvitløk, men altså ikke alle på bildet... 😃
Kutt opp ønsket mengde hvitløksfedd i skiver.

Fordel hakket hvitløk over blomkålbukettene.
Kvern over salt og pepper.

Hell over fløten.


Stekes midt i ovnen ved 200°C, først i 30 minutter med lokk.


Dryss over masse revet ost.

Stek videre midt i ovnen ved 200°C, nå uten lokk, i 10–15 minutter til.
Serveres varm og nylaget. 😍

Tips:
♥ Hvitløkssmaken blir ikke så sterk ved ovnsbaking, og jeg brukte her en hel hvitløk (altså mer enn 8 fedd som angitt i oppskriften). Men du kan så klart redusere mengden hvitløk hvis du foretrekker det.
♥ Bruk gjerne ost med litt kraftig smak. Jeg brukte her osten Rabagast, som har sterk smak som passer godt til gratinering.

Andre gode oster å gratinere med er Jarlsberg, Cheddar og Gruyère. Alternativt kan du bruke en kombinasjon av Norvegia og Parmesan.
♥ Jeg brukte her en buffetgryte, 30 cm i diameter. Du kan alternativt bruke en ildfast form på størrelse med en mellomstor langpanne. Siden du da ikke har lokk, kan du dekke over formen med aluminiumsfolie den første halvtimen i ovnen.
♥ Det er bare å halvere oppskriften dersom du ønsker en mindre porsjon, men bruk da også en mindre form.
♥ Fløtegratinert blomkål er nydelig tilbehør til mange slags middager. Se for eksempel Biff med fløtegratinert blomkål og rødvins- og gorgonzolasaus.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

♥ 2 blomkål
♥ 8 fedd hvitløk (se tips)
♥ kvernet salt og pepper
♥ 6 dl kremfløte
♥ 250 g revet ost (se tips)
Rens blomkålhodene for blader og kutt dem opp i buketter. Legg dem i en ildfast form (jeg brukte her en buffetgryte, ca. 30 cm i diameter, se tips).
Kutt opp ønsket mengde hvitløksfedd i skiver. Fordel hakket hvitløk over blomkålbukettene.
Kvern over salt og pepper.
Hell over fløten.
Stekes midt i ovnen ved 200°C, først i 30 minutter med lokk.
Dryss over masse revet ost.
Stek videre midt i ovnen ved 200°C, nå uten lokk, i 10–15 minutter til.
Serveres varm og nylaget.
♥ Hvitløkssmaken blir ikke så sterk ved ovnsbaking, og jeg brukte her en hel hvitløk (altså mer enn 8 fedd som angitt i oppskriften). Men du kan så klart redusere mengden hvitløk hvis du foretrekker det.
♥ Bruk gjerne ost med litt kraftig smak. Jeg brukte her osten Rabagast, som har sterk smak som passer godt til gratinering. Andre gode oster å gratinere med er Jarlsberg, Cheddar og Gruyère. Alternativt kan du bruke en kombinasjon av Norvegia og Parmesan.
♥ Jeg brukte her en buffetgryte, 30 cm i diameter. Du kan alternativt bruke en ildfast form på størrelse med en mellomstor langpanne. Siden du da ikke har lokk, kan du dekke over formen med aluminiumsfolie den første halvtimen i ovnen.
♥ Det er bare å halvere oppskriften dersom du ønsker en mindre porsjon, men bruk da også en mindre form.
♥ Fløtegratinert blomkål er nydelig tilbehør til mange slags middager. Se for eksempel Biff med fløtegratinert blomkål og rødvins- og gorgonzolasaus.
Skriv ny kommentar