Arkiv: desember 2015

29.12.2015


Heisan!

Om noen timer setter jeg meg på flyet hjem til Norge, og etter å ha fartet rundt i India i mer enn 2 uker, skal det bli utrolig deilig å feire nyttår med mine kjære i Oslo.  Heart

Sarah Bernhardt i langpanne i har i flere år vært en av de mest besøkte kakeoppskriftene her på Det søte liv, og det samme gjelder variantene jeg har eksperimentert med Sarah Bernhardt i langpanne med suksesskrem og Sarah Bernhardt i langpanne uten nøtter (med Ritz-kjeks).

Her skal jeg vise dere hvordan man enkelt kan pimpe opp denne populære kaken til nyttår ved å tilsette Baileys i sjokoladekremen. Smile  Det er ikke mye likør som skal til for at sjokoladekremen får en supernydelig smak av Baileys - og den blir bare helt fantastisk god sammen med mandelbunnen og sjokoladeglasuren.

Oppskriften gir en stor langpanne med lekre, luksuriøse kakebiter.

26.12.2015

Annonse: Vikingmelk

Hei folkens!  Smile

Håper dere har hatt en fin julaften og nyter rolige dager i romjulen. Jeg befinner meg fortsatt i India og koser meg med spennende opplevelser, godt selskap og kjempedeilig indisk mat, men må jo innrømme at jeg savner norsk jul også... Heart 

I romjulen vet jeg at mange av dere lager ekstra gode middager og desserter. Her skal dere få tips på hvordan man enkelt lager en supergod hjemmelaget karamellsaus! Smile  Jeg bruker her vikingmelk og glukose i tillegg til sukker, som gir karamellsausen veldig god og passe tykk konsistens. Den ekstra gode smaken kommer av at jeg tilsetter frøene fra en vaniljestang.

Denne karamellsausen smaker spesielt godt servert varm på kald vaniljeis!  Yum  Yum  Yum 

Kategorier: Sauser og kremer
21.12.2015

Sponset innlegg.

Hei!

I dag vil jeg gi dere oppskrift på en virkelig herlig konfektkake til jul! 

Troikakake består av lag på lag med mandelbunn, nougat, bringebærgelé, luftig sjokoladekrem og sjokoladeglasur.

For å få julefarger, har jeg pyntet med gullglitter og cocktailbær.

Kaken smaker nydelig og holder seg god i mange dager. Nam!

En kake som garantert vil bli populær blant gjestene dine!  Smile

20.12.2015

Sponset innlegg.

Hei kjære dere,

Håper det går bra med juleforberedelsene!  Smile  Det søte liv lå nede en periode i går på grunn av veldig mye trafikk den siste tiden som gjorde at serveren knelet, men alt bør være i orden igjen nå. Beklager til dere som måtte vente på tilgang på oppskriftene.

Selv er jeg nå i Varanasi i India, og det er ikke så mye julestemning her, men likevel en fantastisk opplevelse. Båtturen på Ganges ved soloppgang i dag var helt magisk.  Bilder kan du se på Instagram: @kristine_lifeissweet.

"Maple Hazelnut Bars" er amerikanske, søte, myke, klebrige, DØDSGODE kaker laget med lønnesirup ("maple syrup") og hasselnøtter. Jeg bruker ekte maple syrup fra amerikanske Stonewall Kitchen, som har en utrolig god smak og konsistens.

Kaken er superrask å lage og lett å få dilla på! Yummmi yumm yumm!!!  Yum 

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
17.12.2015

Annonse

Her har du noen luksuriøse sjokoladetrøfler med smak av likøren Baileys. Baileys finnes jo etter hvert i flere ulike smaksvarianter, og disse lekre konfekttrøflene kan lages med alle av dem.

Den glamorøse stilen kommer av gullfargen på kulene. Gullglitteret får du ved å rulle sjokoladetrøflene i gullfarget kakestøv fra Mill & Mortar. Kakestøvet finnes også i fargene sølv og bronse. Et av de stiligste kakeproduktene jeg har sett!

Baileyskulene har lang holdbarhet, så disse kan du ha både gjennom julen og til nyttårsaften!  Smile

Kategorier: Konfekt
16.12.2015


Hei dere!

Jeg har nå hatt noen fine, begivenhetsrike dager i Delhi og i morgen går turen til Agra. Dere kan følge meg på Instagram hvor jeg heter @kristine_lifeissweet hvis dere vil se noen bilder fra Indiaturen min. Her på bloggen skal jeg fortsette å gi dere noen deilige oppskrifter på kaker og konfekt til jul.  Heart

I dag kommer først en nydelig oppskrift på julekonfekt. "Wienerkonfekt" er en klassiker, som jeg tipper at du har hørt om før. Jeg husker godt at vi kjøpte Wienerkonfekt til jul da jeg var liten, og at jeg nøt smaken av disse avlange firkantene som var pakket inn i sølvpapir. Konfekten består bare av nougat, sjokolade og mandelflak, og er veldig enkel å lage selv.

Er du glad i smaken av nougat, er dette konfekten for deg!

Kategorier: Konfekt
12.12.2015

Sponset innlegg.

Hei søte lesere!

Her skal dere få enda en supergod oppskrift av meg som jeg håper dere tar med dere inn i julen. Dette er klassiske cookies i amerikansk stil, som er gjort julete med deilig krydder. Cookiesene er av den myke, "chewy" typen og inneholder grovt hakkede pekannøtter og store biter melkesjokolade. Nam! Yum

Jeg har brukt økologisk kanel og kardemomme fra Santa Maria, som dufter herlig og smaker enda bedre. 

Det blir nok mye godt krydder på meg i de kommende ukene, for i morgen reiser jeg til India og blir der til nyttår. Jeg gleder meg til en spennede tur som vil gå via Delhi - Agra - Varanasi - Calcutta - Goa - til vi ender opp i Pune utenfor Mumbai, hvor det blir gjensyn med venner og familie.  Vil du se bilder fra turen, kan du følge meg på Instagram hvor jeg heter kristine_lifeissweet.

Jeg regner med å ha god nettforbindelse på turen, og både pc og ferdigtestede kakeoppskrifter er pakket ned i kofferten, så dere kan glede dere til flere kjempegode oppskrifter på både kaker og konfekt fra meg her på bloggen før jul.

 Heart

Kategorier: Småkaker
11.12.2015


Bountykuler må jeg lage hver eneste jul - og dette er også en av de mest populære konfektoppskriftene her på Det søte liv.

I år lagde jeg dem med mørk sjokolade i stedet for lys, og det skulle ikke mer til for å gi Bountykulene en litt mer eksklusiv og voksen smak.

Supergode er de i alle fall!

Kategorier: Konfekt, Småkaker
10.12.2015

Sponset innlegg.

Jeg elsker kakebøker! Det kan være alle slags kakebøker, men det gjelder kanskje spesielt kakebøker med kakespesialiteter fra andre land. Jeg er så heldig at jeg har fått en kakebok med spesialiteter fra Færøyene.  Smile 

Her er en nydelig oppskrift på tynne pepperkaker med mandelflak fra denne boken. Brune kaker (eller "Brúnakøkur" som de egentlig heter da) passer for deg som har lyst til å supplere kakeutvalget til jul med noen litt annerledes pepperkaker. Kakene lages med mørk sirup, brunt farin, masse godt smør og krydder og får veldig fyldig smak. Og så har du mandelflakene, som gjør kakene spennende. Pepperkakene flyter utover under stekingen, hvilket gjør at de blir tynne. Dette er for deg som liker pepperkaker som både smaker og ser skikkelig hjemmelaget ut. Jeg har brukt økologisk krydder fra Santa Maria, som gir kjempegod kryddersmak!

Kategorier: Småkaker
10.12.2015


Store pepperkakehjerter er enkle å lage og er veldig dekorative å henge opp, enten det skulle være foran peisen eller i vinduet.

Oppskriften gir ca. 15 store pepperkakehjerter.

Kategorier: Porsjonskaker, Småkaker

Sider