Arkiv: juli 2016

31.07.2016


Fersk ananas dyppet i mørk sjokolade og kokos er herlig sommersnacks!

Tipset har jeg fått av min søteste venninne, Hanne  Heart

Se også Jordbær dyppet i sjokolade.

28.07.2016


Hjemmelaget skogsbæris!

Nam, sier ikke nei takk til det!  Yum

Lett å lage, enten du har iskremmaskin eller ikke.

Kategorier: Iskrem
27.07.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Heisan!

I dag vil jeg børste støv av en skikkelig klassiker! Smile Marmorkake er kanskje noe du forbinder med oldemors håndskrevne oppskriftsbok, men denne formkaken er fortsatt blant de aller mest populære formkakene som finnes!

Du finner litt ulike typer marmorkaker her på Det søte liv. Her har jeg gjort en liten vri og tilsatt kaffe i sjokoladedeigen, som setter en nydelig og litt voksen smak på kaken. Jeg strødde mandelflak i formen før jeg hadde i deigen, som gir et dekorativt utseende og god smak.

Og apropos formen: Mine favoritt-formkakeformer er uten tvil formene fra Nordic Ware. De er av helt fantastisk kvalitet og kakene slipper formen veldig lett. Bakeformene fra Nordic Ware finnes i massevis av forskjellige mønstre og et stort utvalg finner du i nettbutikken til bakerenogkokken.no, se her. Jeg brukte denne gangen formen som heter Nordic Ware Kugelhopf.

Kategorier: Formkaker
26.07.2016

Annonse: Slikkepott.no

Hei kjære dere!

Jeg stikker innom bloggen etter en deilig ferie på Menorca, og før turen snart går til Kroatia. Utrolig hvor rolig og fredelig det er i Oslo i disse siste julidagene. Smile  Innimellom litt klesvask og jobbing, har jeg kommet godt i gang med innredning av kakestudio i min nye leilighet. Fire store vitrineskap er allerede fylt til randen med servise og kjøkkenutstyr, så jeg lurer litt på hvor mange skap jeg kommer til å trenge....  Gasp  Kjøkkenet er også bestilt og blir montert i september, så her går det fremover skritt for skritt. Jeg gleder meg til vise dere resultatet etter hvert. Smile

I forlengelsen av det forrige innlegget mitt der jeg lagde Sjokoladeterter med bringebær med terteformer i porsjonsstørrelser, som du blant annet får kjøpt i nettbutikken til slikkepott.no (se her), vil jeg i dag vise dere hvordan man enda enklere kan lage sjokoladeterter med kjeksbunn. Jeg bruker de samme formene, men det er ikke nødvendig å steke kakene. Jeg har både testet med populære Oreokjeks og med Chocolate Chip Cookies (vanlige Safarikjeks eller andre sjokoladekjeks går også bra). Sammen med det deilige, kremete sjokoladefyllet og friske bær, ble resultatet superbra! 

Herlige sommerkaker!

21.07.2016

Annonse: Slikkepott.no

Heisan dere!

Sender dere en varm solskinnshilsen fra vakre Menorca!

Håper dere også nyter fine sommerdager!

Hvordan ville det for eksempel smake med en deilig sjokoladeterte med søte, friske bringebær?  Heart 

Disse tertene er laget som porsjonskaker (du finner perfekte former i den fine nettbutikken til slikkepott.no, se her). Kakene består av herlig mørdeigsbunn med sjokoladesmak og et fløyelsmykt sjokoladefyll. Og så sommerlige bringebær og melisdryss på toppen.

Nytes gjerne med en kopp kaffe.

Perfekt sommerluksus!

17.07.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Donuts (eller Doughnuts) er amerikanernes variant av det vi i Norge kaller smultringer. Du finner dem i de fleste bakerier i USA i ulike størrelser og varianter, men et kjennetegn er at de gjerne er dekket med glasur og strøssel. Amerikanske donuts fylles dessuten ofte med vaniljekrem eller annet deilig fyll.

Norske smultringer stekes jo i smult, mens klassiske, amerikanske donuts gjerne stekes i olje. Det nye på markedet er imidlertid spesielle "Donut pans" - som er bakeformer spesielt beregnet donuts som kan stekes i ovnen. Da trengs det langt mindre fett og deigen til donutsene kan lages flytende som en vanlig kakedeig fordi formene jo holder deigen på plass, mens de frityrstekte donutsene gjerne lages av en type gjærdeig som blir fastere. Oppskrifter varierer uansett i det uendelige. Jeg har her brukt oppskriften som fulgte med formen og som jeg syntes så spennende ut. Deigen er uten egg og lages med kesam, som gjør at donutsene blir myke og deilige selv om deigen nesten ikke inneholder fett. Donutsene smaker nydelig av vanilje og sitron og dekkes dem med et tynt lag melisglasur med sitronsmak. Himmelsk godt!

Stekbrettet jeg brukte som er spesielt beregnet på bakte donuts fås kjøpt i nettbutikken til Bakeren og Kokken, se her (og de har også massevis av andre flotte bakeformer, se her). Formen gir små, skjønne donuts som er ca 7 cm i diameter. Oppskriften gir 15 stk.

Kategorier: Porsjonskaker
13.07.2016


Hei dere!

Deilig med sommerferie, ikke sant?  Shades smile

I dag vil jeg gi dere oppskrift på en kongelig sommerdessert, som også passer godt til 17. mai og andre festlige anledninger!

Kongekrem er en nydelig fromasj med bær, og dette er faktisk en klassisk, norsk dessert som du kanskje ikke engang har hørt om?! Fromasjen smaker deilig av vanilje, og jeg bruker en blanding av jordbær og bringebær i laget under fromasjen. Noe av cluet er å bruke en blanding av frosne og friske bær, for da gjør de frosne bærene at bærblandingen sauser seg. Bærene blandes med sukker og mandelflak, og er det perfekte tilbehøret til fromasjkremen over.

Desserten kan enten lages i en stor serveringsskål som her eller direkte i porsjonsskåler.

Smaker vidundelig!

08.07.2016


Hei,

Håper livet smiler til deg!  Smile 

Her skal du i alle fall få en kake som bringer frem det gode humøret!

Kaken er selvkomponert og jeg er utrolig fornøyd med den! Smile  En vidunderlig sommerkake laget med kjeksbunn, fantastisk god og kremete mascarponefromasj med vaniljesmak og søte jordbær på toppen.

Love it!

07.07.2016


Du skal ikkje sova bort sumarnatta...

Du skal ikke bruke de lyse, deilige sommerkveldene på å bake heller. Derfor er det kjekt med kakedeiger som du rører sammen på 2 minutter! Smile

Denne oppskriften på Brownies ekspress har jeg hatt lenge her på bloggen, men da med valnøtter (se her). Oppskriften er veldig mye besøkt og jeg har fått mange tilbakemeldinger på at spesielt barn synes det er morsomt lage denne kaken. Kaken er så enkel å få til at den egner seg supert for de som er helt ferske på kjøkkenet. Og det er skikkelig STAS at det er så lett å få til så megagod sjokoladekake!   Smile chrome

Nå fikk jeg lyst til å lage Brownies ekspress uten nøtter, og det er datteren min på 12 år som har gjort mesteparten av jobben.

Stor suksess!  Smile

06.07.2016


Joda, det er mange gode vaffeloppskrifter med surmelk her på Det søte liv fra før, men her får du altså en til!  Smile

Oppskriften gir en stor porsjon myke, deilige vafler med god smak av vanilje og kardemomme!

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.

Sider