Brukere online: 59
Brukere i dag: 675
Brukere siste 7 dager: 172838
Annonse: Slikkepott.no
Hei kjære dere!
Jeg stikker innom bloggen etter en deilig ferie på Menorca, og før turen snart går til Kroatia. Utrolig hvor rolig og fredelig det er i Oslo i disse siste julidagene. Innimellom litt klesvask og jobbing, har jeg kommet godt i gang med innredning av kakestudio i min nye leilighet. Fire store vitrineskap er allerede fylt til randen med servise og kjøkkenutstyr, så jeg lurer litt på hvor mange skap jeg kommer til å trenge.... Kjøkkenet er også bestilt og blir montert i september, så her går det fremover skritt for skritt. Jeg gleder meg til vise dere resultatet etter hvert.
I forlengelsen av det forrige innlegget mitt der jeg lagde Sjokoladeterter med bringebær med terteformer i porsjonsstørrelser, som du blant annet får kjøpt i nettbutikken til slikkepott.no (se her), vil jeg i dag vise dere hvordan man enda enklere kan lage sjokoladeterter med kjeksbunn. Jeg bruker de samme formene, men det er ikke nødvendig å steke kakene.
Jeg har både testet med populære Oreokjeks og med Chocolate Chip Cookies (vanlige Safarikjeks eller andre sjokoladekjeks går også bra). Sammen med det deilige, kremete sjokoladefyllet og friske bær, ble resultatet superbra!
Herlige sommerkaker!
Oppskriften passer til 10 porsjonsterter (ca 10 cm i diameter, se tips).
Ingredienser:
Kjeksbunn:
♥ 500 g sjokoladekjeks
♥ 200 g smør (se tips)
Sjokoladefyll:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 0,75 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 80 g smør
Pynt:
♥ 200 g friske blåbær
♥ 100 g friske bringebær
♥ melisdryss
Fremgangsmåte:
Knus kjeksen til smuler i food processor med hakkekniv. Tilsett nok smeltet smør til at smulene blir klissete nok til at deigen lar seg klemme sammen (se tips).
Klem kjeksmassen i bunn og kanter på terteformer som er ca. 10 cm i diameter.
Sett tertebunnene på et brett som passer inn i kjøleskapet og la dem stå i kjøleskapet i minst 30 minutter, slik at kjeksbunnene fester seg.
Til sjokoladefyllet has fløte og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen. Ha opphakket sjokolade og smør i kjelen og la dette smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøles på kjøkkenbenken til den er avkjølt og har begynt å tykne.
Fyll kakene med sjokoladefyllet.
Sett brettet med kakene tilbake i kjøleskapet - gjerne til dagen etter, slik at sjokoladefyllet stivner.
Løsne kakene forsiktig fra formene (se tips).
Pynt kakene rett før servering med friske bær.
Jeg brukte bringebær og blåbær denne gangen.
Kakene blir ekstra lekre med et melisdryss i tillegg.
Tips:
♥ Bruker du fylte kjeks, slik som Oreokjeks, blir den knuste kjeksmassen bløtere enn om du bruker tørre kjeks uten fyll. Du trenger derfor mindre smeltet smør om du bruker fylte kjeks. Tilpass smørmengden slik at du får en kjeksmasse som er passe bløt til at den kan trykkes ut i formene uten å smule for mye.
♥ Det er smart å bruke terteformer med løs bunn slik at du bare kan dytte kakene ut av formene fra undersiden. Selv om kjeksblandingen virker smulete når du presser den i formene, vil smøret i kjeksbunnene stivne etter at kakene har stått kjølig over natten. Dette gjør at kakene løsner lett fra formene dagen etter. Jeg brukte disse formene fra slikkepott.no.
Perfekte i størrelse (10 cm i diameter), praktisk løs bunn og teflonbelegg som gjør at kakene slipper formene veldig lett.
♥ Tertene kan lages flere dager i forveien. Tertene bør imidlertid pyntes med bringebær og melisdryss rett før servering.
♥ Sjokoladetertene kan også pyntes med andre typer bær. Vaniljeis eller pisket krem er nydelig som tilbehør.
Nydelige sjokoladeterter som er lette å lage!
Digg med Oreobunn!
Ganske digg med sjokoladekjeksbunn også...
Håper du ble littegrann fristet?
Jeg er tilbake med ny kakeoppskrift i morgen!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
Kjeksbunn:
♥ 500 g sjokoladekjeks
♥ 200 g smør (se tips)
Sjokoladefyll:
♥ 2 dl kremfløte
♥ 0,75 dl sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 100 g lys kokesjokolade
♥ 80 g smør
Pynt:
♥ 200 g friske blåbær
♥ 100 g friske bringebær
♥ melisdryss
Knus kjeksen til smuler i food processor med hakkekniv. Tilsett nok smeltet smør til at smulene blir klissete nok til at deigen lar seg klemme sammen (se tips).
Klem kjeksmassen i bunn og kanter på terteformer som er ca. 10 cm i diameter. Sett tertebunnene på et brett som passer inn i kjøleskapet og la dem stå i kjøleskapet i minst 30 minutter, slik at kjeksbunnene fester seg.
Til sjokoladefyllet has fløte og sukker i en kjele. Gi blandingen et kort oppkok og ta kjelen av platen. Ha opphakket sjokolade og smør i kjelen og la dette smelte i den varme fløten. Rør blandingen jevn og la den avkjøles på kjøkkenbenken til den er avkjølt og har begynt å tykne.
Fyll kakene med sjokoladefyllet. Sett brettet med kakene tilbake i kjøleskapet - gjerne til dagen etter, slik at sjokoladefyllet stivner.
Løsne kakene forsiktig fra formene (se tips).
Pynt kakene rett før servering med friske bær og et melisdryss.
♥ Bruker du fylte kjeks, slik som Oreokjeks, blir den knuste kjeksmassen bløtere enn om du bruker tørre kjeks uten fyll. Du trenger derfor mindre smeltet smør om du bruker fylte kjeks. Tilpass smørmengden slik at du får en kjeksmasse som er passe bløt til at den kan trykkes ut i formene uten å smule for mye.
♥ Det er smart å bruke terteformer med løs bunn slik at du bare kan dytte kakene ut av formene fra undersiden. Selv om kjeksblandingen virker smulete når du presser den i formene, vil smøret i kjeksbunnene stivne etter at kakene har stått kjølig over natten. Dette gjør at kakene løsner lett fra formene dagen etter. Jeg brukte disse formene fra slikkepott.no. Perfekte i størrelse (10 cm i diameter), praktisk løs bunn og teflonbelegg som gjør at kakene slipper formene veldig lett.
♥ Tertene kan lages flere dager i forveien. Tertene bør imidlertid pyntes med bringebær og melisdryss rett før servering.
♥ Sjokoladetertene kan også pyntes med andre typer bær. Vaniljeis eller pisket krem er nydelig som tilbehør.
Skriv ny kommentar