Arkiv: desember 2016

29.12.2016

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei,

Mens vi heier på vår sjakk-verdensmester Magnus Carlsen i Qatar, kommer det her en flott Sjakk-kake med sjokolade- og vaniljesmak!

Jeg har brukt en kakeform fra Wilton som er spesielt beregnet på å lage sjakk-kake, men sjakkmønsteret inni kaken kan også lages med vanlige, runde kakeformer. Siden det snart er nyttårsaften, har jeg pyntet toppen av kaken med litt ekstra glamorøst kakestrøssel i gull og svart fra Dr Oetker.

Dette er en nokså stor kake, og for å pynte en slik kake med sjokoladekrem er det smart med et roterbart kakefat (fra Silikonmart) som gjør det lett å dreie kaken rundt mens man smører på sjokoladekremen. Du får kjøpt dette Silikonmart Roterbare kakefatet i den fantastiske nettbutikken til Bakeren og Kokken, som for øvrig har stort romjulssalg på gang frem til 8. januar med opp til 62% rabatt! Jeg har mye jeg ønsker meg i blant annet kategoriene for bakeutstyr og for borddekking.

Sjakk-kaken blir høy og flott og ser imponerende ut, og så smaker den som sagt nydelig av sjokolade og vanilje. Sjokoladekremen er spesielt deilig og luftig, og så god at man bare må ta for seg slikkepotten. Smile 

Alle som liker lys og mild og myk sjokoladekake, vil like denne kaken her!

28.12.2016


Dette er en nydelig ostekake med spennende julesmaker!  Kakebunnen lages med knuste pepperkaker og toppen består av et lekkert tyttebærlokk!

Ostekaken er av den stekte typen, og blir kremete og deilig.

Kategorier: Ostekaker
27.12.2016


Riskrem er en kjent og kjær norsk dessert, men visste du at tilsvarende dessert er like kjent i Sverige og Danmark og mange flere land?

I Danmark kalles riskremen som regel "Risalamande" (som kommer fra "Riz à l'amande" eller "Riz aux amandes" som betyr "ris med mandel" på fransk). Den danske desserten serveres ofte med kirsebærsaus og hakkede, skåldede mandler.

I Sverige har navnet på desserten blitt til "Ris à la Malta" - som altså visst nok bare er en litt forvridd variant av det danske dessertnavnet og ikke har noe med Malta å gjøre... Grin Andre derimot hevder at navnet henspeiler på appelsiner som kommer fra Malta.

Men hva vet jeg.. Smile  Det viktigste er at desserten er kjempegod, og kjært barn har som kjent mange navn. Svenskenes "Ris à la Malta" ble i gamledager gjerne servert med appelsiner, siden appelsin var frukt man fikk tak i på vinteren. I nyere tid er det vel så populært å servere riskremen med dessertsaus laget av forskjellige bær eller å dandere med andre frukter.

Her kommer den helt klassiske versjonen av svenskenes Ris à la Malta, med appelsinfileter og hakkede, skåldede mandler. Desserten smaker nydelig!

Oppskriften gir 4 porsjoner.

Kategorier: Kremdesserter
25.12.2016


Hei,

Jeg stikker innom bloggen denne første juledagen med en selvkomponert Gløggkake. Kaken er en saftig kake som lages med brunt farin, 3 pakker gløggmix og selvfølgelig masse gløgg. Gløggen jeg har brukt er vår alles kjære Tomtegløgg, som har lange tradisjoner i Norge. Gløggmix består av hakkede mandler og rosiner, som jo er vanlig å ha i gløggen. Glasuren lages av melis rørt ut med gløgg.

Resultatet blir en kjempedeilig, julete fruktkake!  

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
24.12.2016


  Heart  God jul!  Heart 


Hva passer vel bedre å poste på selveste julaften enn oppskrift på risengrynsgrøt!

Da jeg var liten og vi feiret julaften med storfamilien på gården til besteforeldrene mine, var det et fast julerituale å sette en skål med risengrynsgrøt ut i låven. Noen timer senere var skålen tom... Selv om vi 7 barnebarn var nokså sikre på at julenissen som pleide å komme innom senere på kvelden med pakker bare var en utkledd mann, så gjorde dette fenomenet med den forsvunnede nissegrøten oss litt usikre...  Smile

Jeg vet jo at risengrynsgrøt lages i de fleste norske hjem, så oppskriften her er ikke spesielt original, men jeg tenkte likevel jeg skulle skrive ned tipsene jeg har lært meg etter hvert.

Etter at jeg begynte å tilberede risengrynsgrøt i ovnen er det helt slutt på kjedelig røring og svidde, stygge gryter. I gamle dager pakket man grøtkjelen i en dyne i stedet for å sette den i ovnen for å spare strøm, derav navnet "dynegrøt".

Kategorier: Grøt og kompott
23.12.2016

Annonse: Lékué

Heisan!

Det er gøy med nye baketing! Her har jeg testet Cookieglass-former i silikon fra Lékué!

Formene gjør at man kan lage mørdeigskaker som kan fylles, og jeg har her fylt mine med sjokolademousse og krem.

Veldig artige og veldig gode kaker!

Kategorier: Porsjonskaker
23.12.2016

Annonse: Mill & Mortar

Hei kjære følgere!

Det er lille julaften og en travel dag for mange, før roen forhåpentligvis senker seg når det nærmer seg kveld.

Her har du noe jeg synes du skal unne deg da! Smile

Hjemmelaget solbærgløgg smaker fantastisk, varmer i kroppen og får deg garantert i avslappet julestemning!

21.12.2016

Annonse: Stonewall Kitchen

Hei dere!

Nå er det snart jul, men det er fortsatt tid til å lage noen nydelige småkaker! Smile

"Thumbprint Cookies" er berømte, amerikanske småkaker som består av mørdeig og syltetøy. Jeg har i tillegg trillet kakene i malte hasselnøtter før steking, men det er ikke nødvendig for å få et godt resultat.

Navnet på disse småkakene kommer vel av at man gjerne bruker tommelen for å trykke ned en grop i midten av kakene hvor syltetøyet skal ligge. Smile 

For å få god smak må man såklart bruke syltetøy med god smak, og jeg har her brukt jordbærsyltetøy og blåbærsyltetøy fra Stonewall Kitchen, som er fantastisk på smak!

Oppskriften gir ca 40 stk.

Kategorier: Småkaker
20.12.2016

Annonse: Mill & Mortar

Hei,

Ideen til Melkesjokoladetrøfler fikk jeg da jeg satt hos den søte, svenske frisøren min, Beatrice, og hun nevnte at hun ville lage noe konfekt med glitter som datteren hennes kunne ta med i barnehagen. Hun hadde sett meg bruke det sølvfargede kakestøvet fra Mill & Mortar på bloggen, og tenkte at de små jentene ville synes det var ekstra stas med konfekt som glitret.

Vi ble enige om at konfekt som smaker av ren melkesjokolade er det som vil slå best an i barnehagen.

Så her har du sjokoladetrøfler med helt ren og mild smak av melkesjokolade! Superlettvinte å lage og veldig gode! Jeg rullet kulene i både kokos og sølvglitteret. Min egen datter som nå er 12 år syntes de var "ååå såå fiiiine!!"  Smile

Kategorier: Konfekt
19.12.2016

Annonse: Mill & Mortar

Hei dere!

I dag blir det myke, hjemmelagde Kransekaketopper med lakris her på Det søte liv!

Jeg fikk smake disse kakene på en filmedag jeg hadde hos Aller Media, og hvor jeg traff på Manuela Kjeilen fra bloggen Passion 4 Baking som ble filmet før meg. Jeg syntes kakene hennes var så gode at jeg bestemte meg der og da at jeg måtte teste de ut, og nå bød anledningen seg. NAM! De var akkurat så gode som jeg husket dem. Yum

Kransekaketoppene består av hjemmelaget mandeldeig som smaksettes med vaniljeekstrakt og rålakris. Jeg bruker rålakris fra Mill & Mortar som smaker fantastisk!

Oppskriften gir ca 50 kaker.

Kategorier: Småkaker

Sider