Arkiv: mars 2017

30.03.2017

Hei!

Så bra at det nærmer seg helg, dere!  Smile

Kanskje det da kunne passe med noe gjærbakst?

Når man lager klassisk, italiensk focaccia, legger man deigen i en langpanne, stikker hull i deigen med fingrene og fordeler over god olivenolje og masse urter. En nydelig bollekakevariant får man ved å bruke søt hvetedeig, fylle hullene i deigen med vaniljekrem og strø over fargerike bær.

Oppskriften er beregnet til stor langpanne.

27.03.2017


Hei kjære dere!

Da er jeg tilbake i Oslo etter en interessant uke i Russland, og det er deilig å være hjemme igjen! Smile 

Jeg har blitt inspirert til å teste ut mange kjempegode, russiske kaker som jeg har smakt på, men det får bli etter hvert. I dag kommer jeg i stedet med en tradisjonsrik, norsk dessert, som du sikkert kjenner til fra før og som heter "Fløterand".

Fløterand er enkel dessert å lage, og består av en fromasj basert på kremfløte og vanilje. Her har jeg servert desserten med friske jordbær, men desserten er så fin og mild i smaken at den utmerket kan serveres til alle slags typer bær, frukt, hermetisk frukt, bærsauser, fruktkompott osv osv.

21.03.2017

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei dere!

Det er en stund siden forrige oppdatering her på bloggen, men nå kommer det endelig en ny, super kakeoppskrift!

Denne uken er jeg på en ferietur til St. Petersburg og Moskva. Jeg kom i dag og foreløpig ser dette ut til å bli en fantastisk reise! I morgen skal jeg definitivt teste ut noen russiske kaker og la meg inspirere.  Smile  Vil du se et par bilder fra turen, kan du følge meg på instagram hvor jeg heter @kristine_lifeissweet

Før jeg dro hit til Russland lagde jeg en fantastisk flott, amerikansk vaniljekake! Denne kaken vil du også komme til å finne i den nye kakeboken min som utgis til høsten. Boken blir en oppfølger til Det søte livs jubileumsbok - og dere kan bare begynne å glede dere, for denne nye boken kommer til å inneholde minst like mange gode kakeoppskrifter som den forrige boken!  Smile chrome

"Vanilla Cake" er en kakeklassiker i USA, som består av saftige, lyse kakebunner som fylles med luftig vaniljesmørkrem, som enten er hvit eller farget lyserosa. Kaken blir så utrolig skjønn å se på, og smaker kjempegodt!  En høy, majestetisk drøm av en vaniljekake!

Til servering har jeg brukt noen usedvanlig nydelige kakefat av merket Gerbera som fås kjøpt i nettbutikken Bakeren og kokken!

Kategorier: Andre festkaker
15.03.2017


Disse cupcakesene gjorde stor suksess i et jenteselskap!

Cupcakesene består av myke, gylne muffins som har mild og barnevennlig vaniljesmak. Deigen er basert på en kjent, amerikansk formkake som heter "Yellow Cake". På toppen dekket jeg rett og slett bare med pisket krem, men en liten dråpe rosa konditorfarge gjorde selvsagt kremen mye mer interessant for de søte småjentene.  Smile 

Oppskriften gir 12 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
13.03.2017


Hei dere!

I dag skal dere få servert noe skikkelig godt!

"Cheezy Bread" har blitt mer og mer populært, både fordi det ser stilig ut på bordet og ikke minst fordi det smaker så godt! Dette er dessuten utrolig lettvint å lage, og består rett og slett av en hel loff som skjæres opp i ruter på toppen og som deretter stikkes full av smør og ost. Ved steking smelter selvsagt smøret og osten og trekker godt inn i brødet, som dermed blir supersaftig... Smile  Høres godt ut, ikke sant?  

Jeg har i tillegg brukt hvitløk og vårløk for ekstra god smak, men det blir også fantastisk godt med for eksempel skinkebiter.

Kategorier: Oster med tilbehør
08.03.2017


Dette er utrolig myke mørdeigskaker med vaniljefyll som gir kaken kjempegod vaniljesmak.

Oppskriften er svensk og kaken er veldig populær i Sverige.

Prøv dem du også - de smelter på tungen!

Oppskriften er til stor langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
04.03.2017


Mmm, her har du noe godt til lørdagskvelden!  Icon e biggrin 

Kategorier: Vafler/Lefser o.l.
01.03.2017

Annonse: Bakeren og Kokken

Hei!

Lengter du etter sol og varme? Her har du en nydelig ananaspai som virkelig myker opp i vinterværet! Den tropiske smaken av ananas smaker helt perfekt sammen med den gode mørdeigsbunnen og det kremete fyllet.

For å få en skikkelig vellykket pai, vil jeg her starte med å gi deg et par veldig gode baketips!

1) For det første har jeg kommet over en helt genial paiform blant alle bakeformene som du finner i nettbutikken til Bakeren og Kokken. Denne paiformen har avtagbar plastkant og fin, hvit keramikkbunn som fungerer utmerket som kakefat. Dette gjør at du bare kan fjerne kanten på formen når paien er ferdigstekt og servere kaken direkte fra bunnen - med andre ord du slipper å flytte på den ferdigstekte paien.

2) For det andre er det et godt tips å forsteke paibunnen før du har i fyllet. Dette forhindrer at mørdeigen blir rå og klissete av fyllet, og sikrer gjennomstekt kake. Når paibunner forstekes, har imidlertid deigkantene en tendens til å smelte og krympe nedover slik at kanten forsvinner. For å forhindre dette, lønner det seg å fylle paibunnen med keramiske bakekuler under forstekingen!  Smile

Men så altså over til oppskriften!

Kategorier: Paier/Terter