Arkiv: august 2017

31.08.2017

 

Hei dere!

Det er torsdag og nærmer seg helg. Lag denne konfektkaken i kveld og la den stå i kjøleskapet over natten, så har du en nydelig sjokoladekake til fredagskvelden! 

Dette er altså en mørk konfektkake med masse sjokolade, som får en litt friskere smak enn tradisjonelle konfektkaker på grunn av bjørnebærene. Sjokolade og bjørnebær er en fantastisk god smakskombinasjon!

Kaken blir fuktig og mektig, og det er nettopp slik den skal være.

Server kaken i smale stykker, og gjerne med vaniljeis som tilbehør.

Kategorier: Sjokoladekaker
29.08.2017


Hei, hei!

Jeg er innom bloggen bare helt kort i dag. Det har gått i ett med seminarer hele dagen og nå snart skal vi avgårde til en kjent fjelltopp her i Rio som kalles "Sukkertoppen". Over 2000 kongressdeltakere fra fjern og nær skal altså opp dit med gondolbane, så det blir interessant å se hvordan logistikken kommer til å fungere.. Smile  Jeg prøver å gi dere som følger meg på instagram noen små glimt fra Rio-turen min, så følg meg der på @kristine_lifeissweet hvis du vil se.

Dagens oppskrift er veldig enkel, men helt super for de som liker litt sunnere alternativer! 

Jeg har laget bringebærsyltetøy med brunt sukker og har brukt chiafrø for å tykne syltetøyet. Chiafrø er jo som kjent stappfulle av antioksidanter, mineraler og omega 3, og er noe av det sunneste du kan få i deg. Syltetøyet fikk helt perfekt konsistens og det var overhodet ikke nødvendig med syltesukker eller annet tykningsmiddel. 

Anbefales!

28.08.2017


Hei dere!

Ny uke står for tur, og det betyr også nye kakeopplevelser!  Smile

Her skal dere få oppskriften på en nydelig blåbærterte som har et superdeilig, kremete fyll.

Jeg lagde kaken før jeg dro til Rio, og den slo virkelig godt an både hos meg og familien. På grunn av det nydelige fyllet, er det ikke nødvendig å servere krem eller is til terten - den er kjempegod som den er!

Kategorier: Paier/Terter
26.08.2017


Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Jeg sender dere i dag en hilsen fra Rio de Janeiro, hvor jeg kommer til å være helt til neste helg. Det er første gang jeg er i Brasil, så jeg er ganske så spent på dette oppholdet. Det var en god følelse å sette seg på flyet i går og vite at manuset til Det søte liv - Kaker for enhver smak nå er helt klart for trykking!  Smile  Jeg er i Rio på grunn av en konferanse, men satser på tid til både sightseeing og utforsking av lokale kaker og andre søte saker. Brigadeiros har jeg allerede smakt på til frokost!  Smile

Noen nye oppskrifter blir det også her på Det søte liv denne uken - nå som jeg etter litt styr fikk fikset riktig adapter til pc'en min. Icon redface

Dere kjenner vel etter hvert godt til min svakhet for gode oster, så jeg tenkte å poste noe godt tilbehør til ostefatet i dag. Jeg fikk forresten også smakt noen supergode, brasilianske ostebrød til frokosten i dag; det var noen små, runde brødkuler med utrolig god smak. Følg meg på instagram (og instastory) hvor jeg heter kristine_lifeissweet for å se bilde av ostebollene og noen flere bilder jeg kommer til å poste fra turen. 

Anyways; bløte, lyse sultanarosiner i romsirup er i hvert fall fortreffelig tilbehør til gode oster, som jeg anbefaler deg å teste ut!

 Yum  Yum  Yum  

Kategorier: Oster med tilbehør
25.08.2017


Dette er en kjempegod og saftig eplekake der eplebitene karamelliseres med sukker, smør og kanel før de legges på kaken.

Bruk gjerne norske sommerepler som er i sesong nå! 

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
22.08.2017

Annonse: Reklame for egen bok

Hei dere!

Ja, nå i kveld leverte jeg mine aller siste småkorreksjoner av bokmanuset "Det søte liv - Kaker for enhver smak" til forlaget Cappelen Damm, så da er det bare å krysse fingrene for at alt går som det skal de neste par dagene frem til det hele etter planen sendes til trykken på fredag. Boken forventes i salg 18. september og kan forhåndsbestilles hos tanum.no HER. På fredag sitter jeg dessuten på fly til Rio, så det blir en spennende dag på flere måter.  Smile  

Det siste kapittelet i boken handler, som dere kanskje har fått med dere, om smaken lakris, og dere vil der finne 20 deilige kakeoppskrifter som garantert vil slå an hos dere som er glade i lakris. En av disse oppskriftene skal dere få her, og det er bløte Lakrisbrownies med lakrissaus. NAM!

Legg kakene gjerne i en stabel på kakefatet sammen med noen kuler vaniljeis og hell så over varm, nylaget lakrissaus.

Åh, dette er så godt!

19.08.2017

Annonse: Reklame for egen bok 

I dag blogger jeg fra London. Her er det solskinn og småregn om hverandre, og det er uansett alltid gøy med en liten tur hit. De siste årene har det vel blitt to-tre turer til London i året på meg, enten det har vært på grunn av jobb eller bare for å ta en liten shoppinghelg, slik som nå. Jeg er her med datteren min denne gangen. Hun har vært i London før, men det er fortsatt gøy å se entusiasmen i blikket hennes når hun får titte i alle butikkene på Oxford Street. I går kveld var vi på musikalen Aladdin og det er noe av det flotteste showet jeg har sett! Selvsagt er jeg også her for å spise engelske kaker, så i dag får vi finne oss et fint sted for å nyte Afternoon Tea Yum   

Og hvordan går det med boken "Kaker for enhver smak"..? Jo, VELDIG BRA!  Smile chrome  Jeg har brukt noen timer her på hotellrommet og har fått redigert ferdig registeret, så da er alt klart for en siste gjennomgang av alle 328 boksidene av både meg, redaktør og designer i neste uke. Hvis alt er som det skal, sendes boken for trykking på fredag! Jeg får mail og meldinger fra dere lesere hver dag med spørsmål om når boken kommer i bokhandelen, og det blir antakelig tredje uken i september. 

Og så til dagens oppskrift, som er en ny, superdeilig variant av den italienske vaniljepuddingen, panna cotta. Jeg varmet opp skiver av fersken sammen med litt brunt sukker, honning og en skvis sitronsaft og hadde dette oppå de kalde puddingene. Mmm.. det varme mot det kalde, og den nydelige smaken av ferskenene, ble perfekt til panna cottaene! Perfekt for helgekosen! 

Kategorier: Frukt og bær, Puddinger
15.08.2017


Har du jordbær som begynner å gå ut på dato, er det perfekt å bruke dem i en hjemmelaget jordbærkompott! Kompotten kan også fint lages med fryste bær.

Jordbærkompott smaker nydelig med melk og et lite sukkerdryss, men en enda herligere luksusvariant får du om du serverer kompotten med en kule vaniljeis!

14.08.2017


Heisan!

I dag har det vært en fin og solfylt dag i Oslo, som gjør at både sommerkjolen og smilet kommer frem. Smile  I lunsjpausen var jeg idag på en presentasjon av høstens bøker i Kulturhuset i Oslo, som ble arrangert av forlaget Cappelen Damm. Stor stas å være blant forfatterne som kommer ut med ny bok denne høsten!  Smile  Det gjenstår fortsatt litt arbeid med å få registeret helt ferdig, men forhåpentligvis sendes "Det søte liv - Kaker for enhver smak" i trykken neste uke.

Selv om sommeren er på hell, er det fortsatt gode jordbær å få kjøpt!

I helgen lagde jeg en form for smuldrepai som kalles "Cobbler" og som er en skikkelig klassiker i både Storbrittania og USA. Som sagt ligner kaken på en smuldrepai, men deigen er litt bløtere enn det som er typisk for en smuldredeig slik at den legges på bærene med skje istedet for å smuldres over. Kaken kan lages med alle slags frukter og bær. Se blant annet Peach Cobbler med fersken her på Det søte liv.

Denne versjonen med jordbær ble sommerlig og kjempegod, særlig med noen store, gode kuler vaniljeis på toppen!  Yum  

11.08.2017


Hei dere!

Ja, så er det helg igjen og jeg fortsetter trenden fra forrige kake med kombinasjonen lakris og bringebær - som er en fantastisk god smakskombinasjon!

Denne selvkomponerte, nydelige kaken består av saftig sjokoladekake, luftig bringebærfromasj og et dekorativt, svart lokk av søt lakrisgelé.

Pynt med friske bringebær, og du får en utrolig lekker kake!

 Heart  God helg!  Heart 

Kategorier: Fromasjkaker

Sider