Arkiv: mai 2018

31.05.2018


Sol ute, sol inne.

Sol i hjertet, sol i sinnet.

Sol bare sol.

Heart


Kremete jordbærsuppe serveres iskald og smaker deilig i varmen!

29.05.2018


Hei dere! Smile 

Det fine været fortsetter, og da er det lite som smaker bedre enn en nydelig, hjemmelaget iskake!

Denne varianten består av myk mandelbunn som dekkes med lekker blåbæriskrem. 

Utrolig god iskake!

Kategorier: Iskaker Dessertkaker
26.05.2018


Hei! Smile

Det er rabarbrasesong, og jeg får for tiden mange henvendelser fra dere som etterlyser oppskrifter med rabarbra. Du finner alle mine oppskrifter med rabarbra samlet HER.

Her kommer en ny kake med rabarbra: En lekker mørdeigsterte som fylles med et smakfullt mandelfyll i tillegg til rabarbrafyllet.

Server kaken gjerne med melisdryss og en kule iskrem! 

Kategorier: Paier/Terter
24.05.2018


Lag deg en skål med deilig jordbæriskrem og sett deg i sola!  Smile

Det eneste du trenger er frosne bananbiter og jordbær.

Sunt og fantastisk deilig! 

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
23.05.2018


Dette været vi har nå er jo bare helt fantastisk!  Shades smile 

Jeg vil ikke si at interessen min for å lage ting på kjøkkenet er borte når det er så fint vær ute, men det bør helst være noe som går raskt og som smaker friskt. Regular smile

Denne smoothien med mango og pasjonsfrukt er ideell å nyte i sommerværet! 

Kategorier: Drikke, Frukt og bær
22.05.2018


Å - jeg føler meg så heldig for først å ha hatt en fantastisk uke i Los Angeles, og så komme rett hjem til verdens deiligste sommervær i Oslo! 

I sol og varme smaker det herlig med kjølige smoothies og smoothie bowls (se egen kategori for dette her på Det søte liv). Jeg testet flere typer smoothie bowls (heter vel smoothieskål på norsk) i LA, og må si at jeg virkelige har fått sansen. Dette er jo bare så godt, man kan variere på så mange måter, og jeg føler meg sunnere og friskere mens jeg nyter de deilige smakene! 

Jeg elsker smaken av açai (uttales asai ), som er små, supersunne, lilla bær som kommer fra Amazonas og som har blitt stadig mer utbredt og trendy i andre deler av verden. Da jeg var i Rio i fjor, så jeg smoothies, iskrem og juice med açai overalt. I Norge er det ikke like lett å få tak i açai enda, men de fleste helsekostforretninger bør i hvert fall ha açai i form av tørket pulver. Det går fint å bruke açai i pulverform til smoothies, men den beste smaken får du med frossen açai-puré. Du føler nærmest umiddelbart at antioksidantene fra açaien booster immunforsvaret ditt! Grin  Jeg har kjøpt frossen açai hos SmoothieXchange i Oslo. Der har de også en kjempegod smoothie som heter Purple Mango, som jeg har latt meg inspirere av i denne oppskriften.

Açai i kombinasjon med mango er fantastisk nydelig!  Se også Açai smoothie bowl med blåbær.

20.05.2018


Hei!

Håper dere koser dere med pinse og langhelg! Jeg reiser i kveld hjem til Norge etter en uke i Los Angeles. Turen har vært super, men det skal også bli godt å komme tilbake til kjøkkenet mitt igjen...  Smile

Her kommer en kjempegod oppskrift på focaccia som jeg har fylt med hjemmelaget pesto og ekstra mye parmesan. Focaccia finnes i flere varianter her på Det søte liv og er kjempegodt egnet som tilbehør til grillmat eller koldtbord. Personlig favoritt er å fylle focaccia med ost og masse tomater og spise det til lunsj eller som kveldsmat. Eller å servere med ekstra pesto og god parmesanost ved siden av. Perfekt hvis du vil lage deg noe ekstra godt i pinsen!

20.05.2018


Hjemmelaget pesto minner meg om sol, sommer og Middelhavet.  Smile  

Bruk skikkelig gode råvarer, så smaker pestoen fantastisk!

Hjemmelaget pesto kan brukes til mye og har god holdbarhet i kjøleskapet. Prøv hjemmelaget pesto på toast for å lage bruschetta, som salatdressing, sammen med varm og nykokt pasta eller i gjærbakst.

18.05.2018


Pavlova-feberen har herjet landet i forbindelse med 17. mai-feiringen, men nå glir jo helgen rett over i pinse, som også gjør at mange har lyst til å bake en deilig kake. Deretter kommer det jo mange andre fine anledninger fremover, så det er altså ingen grunn til å legge vekk Pavlovaen...  Smile

Jeg kan virkelig anbefale denne supernydelige sjokoladepavlovaen med vaniljekrem, jordbær og bringebær, som jeg lagde i to lag denne gangen. 

Jeg er vanligvis veldig opptatt av at en skikkelig Pavlova skal være høy og bugnende, men når man lager den i to lag, er det en fordel at marengsbunnene ikke er for høye, ellers blir det vanskelig å skjære i kaken. Måten å få bunnene litt flatere på er rett og slett bare å røre litt ekstra i marengsen etter at kakaopulver, eddik og maisenna er tilsatt. Jeg tilsetter eddik for at marengsen skal få en bløt kjerne. Dette er også med på å gjøre kaken lettere å dele i pene kakestykker. I tillegg bør kaken stå i kjøleskapet i et par timer før servering.

Fantastisk flott og deilig sommerkake! 

17.05.2018


God 17. mai!

Her får du den amerikanske kakeklassikeren "Red Velvet Cake" som flott og praktisk langpannekake. Denne røde fløyelskaken er egentlig en sjokoladekake, som tilsettes konsentrert konditorfarge slik at fargen blir mørkerød. 

Den hvite vaniljefrostingen på toppen er typisk amerikansk og lages med smørkrem som piskes sammen med vanilje og en melkepudding (tykk hvit saus). Frostingen blir kjempegod og kremete, holder fasongen bra ved sprøyting, og egner seg godt som topping på mange slags kaker og cupcakes. 

Pynt gjerne hvert kakestykke med et bringebær, eller med et blåbær hvis du vil ha kakestykker i rødt, hvitt og blått! 

Kategorier: Langpannekaker

Sider