Arkiv: september 2018

30.09.2018


Hei dere!

Det har vært en nydelig søndag sålangt her i Oslo med sol igjennom vinduet og lang, deilig frokost. 

Hjemmebakte rundstykker til frokost er alltid populært! Her har jeg laget noen myke, lyse rundstykker med artig knutefasong. Rundstykkene blir dekorative, og er veldig gode å spise sammen med alle typer pålegg.  

Dere som har høstferie hjemme eller på hytter, kan nyte ekstra lange og koselige frokoster hele uken, og jeg kan da virkelig anbefale disse gode rundstykkene! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
28.09.2018


Noe av det beste med høsten er lukten av nystekt eplekake på kjøkkenet!

Og nå er det jo til og med høstferie, så i hvert fall god grunn til å kose seg med eplekake!! Smile

Denne eplekaken er både saftig og veldig smakfull og lages med kanel, rosiner og valnøtter.

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
26.09.2018

Reklame for egen bok.

Franske makroner fylt med salt karamell er skikkelig luksus!

Det er lenge siden jeg lagde franske makroner sist, så nå er det jammen meg på tide igjen. Disse nydelige makronene er fylt med karamell og du finner oppskriften også i KARAMELL-kapitlet i boken min "Det søte liv - Kaker for enhver smak" som kom ut på denne tiden for 1 år siden.

Rart å tenke på at det allerede har gått et helt år... Det er en klisjé - men ja, tiden flyr, spesielt når man tenker tilbake. 

I boken "Det søte liv - Kaker for enhver smak" finner du over 200 av mine beste kakeoppskrifter, og de er sortert på 10 smakskapitler: VANILJE, SITRUS, BÆR, FRUKT, KAFFE, SJOKOLADE, KARAMELL, NØTTER, KRYDDER og LAKRIS. Du finner boken fortsatt i mange bokhandlere rundt omkring i Norge, og du kan bestille den på nett (se for eksempel HER) og få den sendt hjem til deg.  

Kategorier: Porsjonskaker, Småkaker
24.09.2018

Annonse: Bakeren og kokken

Hei,

Crème brûlée finner du allerede i flere varianter her på Det søte liv, og nå kommer enda en ny vri: Crème brûlée med eple

Jeg kokte eplebiter møre med sukker og kanel og la i bunnen av formene før jeg helte over vaniljefløten og satte formene i ovnen. Resultatet ble nydelig!

Selvsagt må det være sprøtt sukkerlokk på toppen av en crème brûlée! Dette er superlett å lage hvis du har en god gassbrenner. Jeg kan anbefale denne fra Städter, som du får kjøpt hos Bakeren og kokken

De kjempefine skålene som du ser på bildet er i den populære serien "Piccadilly" til svenske Pernilla Wahlgren (er du like gammel som meg, husker du kanskje Grand Prix-låten "Piccadilly Circus" fra 1985, som gjorde henne til kjendis i Sverige). Utrolig lekre produkter som er vanskelig å få tak i i norske kjøkkenbutikker (i hvert fall har ikke jeg sett dem her i Norge), men det er lett å bestille dem i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken og få dem sendt hjem til deg i løpet av noen få dager, se hele kolleksjonen HER.

Kategorier: Puddinger
23.09.2018


Hei!

Jeg er hjemme etter en kjempeflott helg i Berlin, og er klar for mandag! Hva med deg? Smile

Her har du et veldig bra hverdagsbrød. Jeg liker godt at det er frø i brød fordi jeg synes det gir god smak. Er du enig, bør du prøve ut denne oppskriften. Brødet lages med en blanding av rugmel (siktet og grov) og hvetemel, og tilsettes olivenolje, lys sirup og både linfrø og solsikkekjerner.

Oppskriften gir 2 brød. 
 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
19.09.2018

Annonse: Parmareggio 

Hei dere!

Som jeg lovet dere i går, kommer her et tips om noe skikkelig DIGG - nemlig hjemmelagde parmesanchips!  Smile chrome  

Parmesanchips er nydelige som tilbehør til supper og middagsretter, men også som snacks i sofakroken, kanskje sammen med en deilig, kremete dipp. 

For å få skikkelig gode parmesanchips, bør du bruke ekte italiensk parmesan fra Parmareggio, som heter Parmigiano Reggiano. Osten jeg bruker har vært lagret i 30 måneder og smaker fantastisk!

Parmesanchips er superenkle å lage. Du kan variere dem ved å drysse på krydderurter, pinjekjerner eller servere dem naturell. 

18.09.2018


Når det er plommesesong bør alle benytte anledningen til å lage en søt og lekker plommepai!

Med deilig, hjemmelaget vaniljekrem i fyllet blir denne plommepaien ekstra smakfull.

Server kaken gjerne med et melisdryss og en god kopp kaffe ved siden av.

Kategorier: Paier/Terter
17.09.2018


Jeg har fullstendig dilla på å bake med eple for tiden!  Smile

Dette er en knallgod eplekake i langpanne som jeg har dekket med nydelig toscaglasur, som smaker deilig av mandel og karamell. 

Oppskriften er til stor langpanne, men det er bare å halvere oppskriften hvis du foretrekker å bruke liten langpanne. 

Kategorier: Langpannekaker
16.09.2018


Hei,

Har du bakt noe godt i helgen? 

Jeg tenkte at skolebrød med eplesyltetøy og kanel i tillegg til vaniljekremen, - det må da bli godt!  

Og det ble det!  Smile chrome  

Kategorier: Gjærbakst o.l.
13.09.2018


Store, myke boller med smak av seterrømme, multebær og sukkerdryss...

- mmmm, dette er en personlig favoritt! Yum  

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider