Arkiv: oktober 2018

31.10.2018


Her har du myke, halvgrove horn, som jeg har fylt med masse ost og skinke.

Dette er bakverk som definitivt gjør hverdagen bedre!  Smile  

30.10.2018


Vil du bake noe morsomt og lettvint til Halloween uten at kaken ser for avskrekkende ut, er disse søte Edderkoppmuffinsene et supert tips! Du tryller dem enkelt frem med noen sukkerøyne, sjokoladestrøssel og lakrislisser.

Edderkoppmuffinsene lages med utgangspunkt i supermyke sjokolademuffins med sjokoladekrem. De er skummelt gode!

Oppskriften gir ca. 20 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
28.10.2018

Annonse: Slikkepott.no

Hei,

Det er ikke tvil om at det er mange fotballentusiaster blant oss. Dette er den ultimate kaken for å feire disse!

Det er dessuten morsomt å lage en fotballbanekakeSmile chrome  

En fotballbanekake (eller bare fotballkake, som mange sier) er lett å lage hvis du har det rette utstyret. Produktene finner du i den flotte nettbutikken til Slikkepott.no, se samleside HER og en ferdig sammensatt produktpakke HER

Kategorier: Langpannekaker
28.10.2018

Annonse: Slikkepott.no

Hei,

Vet du om en liten/stor fotballhelt som har bursdag snart? 

Jeg tipper at fotballmuffins vil slå an stort! Smile 

Dette er myke sjokolademuffins og deilig vaniljefrosting som er farget grønn. Fotballene og det du trenger av sprøyteutstyr for å forme kremen til gress finner du i den supre nettbutikken til Slikkepott.no. Se samleside med produkter HER. Du kan også få kjøpt en pakke som er ferdig satt sammen, se HER.

Oppskriften gir ca. 16 muffins. 

Kategorier: Muffins/Cupcakes
25.10.2018

Annonse: Parmareggio

Hei,

Snart helg og lov til å kose seg litt ekstra!  Smile  

Jeg elsker italiensk mat og noe jeg liker godt å servere som forrett er hjemmelaget bruschetta. Bruschetta er stekt eller grillet brød, og kan varieres med litt ulike toppinger, men godt med hvitløk, ekte olivenolje og søte tomater hører som regel alltid med. Bruschetta er også supert egnet som kveldskos eller som tilbehør på bordet hvis man vil lage en italiensk buffet. 

Denne varianten av bruschetta har jeg laget med hjemmelaget pesto (Pesto trapanese), masse søte cherrytomater og ekte, italiensk parmesan; en 30-månederlagret Parmigiano Reggiano!

Pesto trapanese stammer fra byen Trapani på Sicilia og er fantastisk godt. Annen type hjemmelaget pesto kan såklart også brukes.

La deg forføre av smaken av gode råvarer og nyyyt! ♥ 

Kategorier: Oster med tilbehør
25.10.2018

Annonse: Parmareggio

Pesto trapanese (eller "Pesto alla trapanese") kommer fra byen Trapani, og er Sicilia's vri på den berømte, italienske pestoen, som opprinnelig stammer fra Nord-Italia. Hovedingrediensene er også her basilikum, god olivenolje og ikke minst en skikkelig smakfull parmesanost, mens pinjekjernene som vanligvis inngår i den klassiske oppskriften på pesto er her byttet ut med skåldede mandler.

Pesto trapanese er blant annet nydelig på pastaretter, til salater og for å lage bruschetta

Gode råvarer kjennetegner det italienske kjøkken, og for å lage en god pesto er det essensielt at man bruker en god parmesan. Den beste er ekte italiensk parmesan fra Parmareggio, som heter Parmigiano Reggiano, og som har vært lagret i 30 måneder. Smaker fantastisk! 

23.10.2018

 

Å lage den franske terten "Galette" er en kjempefin måte å servere høstens frukter på! Når du først har lagd denne terten et par ganger, ser du hvor enkelt det er og hvor lett man kan variere samme oppskrift med nye typer frukter og bær. 

For bare noen dager siden postet jeg oppskriften på Pæregalette med valnøtter og honning. I dette innlegget finner du også noen steg for steg-bilder av bakeprosessen. Jeg lagde samme dag også en variant med saftige plommer, som kommer her ("Galette aux prunes" på fransk). Jeg synes mørke plommer ser finest ut, men smaken blir jo like god med gule plommer. 

Vaniljeis smaker stort sett alltid utmerket sammen med en varm og nystekt galette, og det er også tilfelle med denne plommegaletten! 

Kategorier: Paier/Terter
22.10.2018


En god bit av en skikkelig myk og deilig kanelkringle faller i smak hos de fleste!

Jeg har brukt oppskriften på Verdens beste boller (halv porsjon), som jeg er så glad i og har brukt i mange forskjellige varianter her på Det søte liv. Inni kringlen har jeg valgt et helt klassisk kanelfyll bestående av godt med smør, brunt sukker og kanel, og så har jeg melisglasur og mandelflak på toppen.  Resultatet blir en STOR og utrolig MYK og DEEEIILIG kanelkringle!

Gjærbakst er virkelig noe av det aller diggeste som finnes!  Yum

Denne oppskriften passer spesielt godt hvis du vil servere en kringlebit til mange, men det er ikke noe i veien for å fryse ned det du har til overs. Så kan du glede deg utover høsten med å hente frem et stykke når du vil kose deg litt ekstra.  

Kategorier: Gjærbakst o.l.
21.10.2018


Hei!

Det ble ikke noen nye innlegg her på bloggen denne helgen. Det betyr ikke at det ikke skjer ting i kulissene... Wink 

For å gi dere et lite innblikk: På grunn av stor trafikk og mye innhold skal Det søte liv nå etter litt frem og tilbake flyttes til ny og enda sprekere server. Litt styrete er det, men det blir bra! Og tid går med til å jobbe med nytt og mobiltilpasset design på bloggen. Planen er å lansere dette i januar! Dessuten har det gått med tid til å planlegge kaker som skal bakes frem til jul både ut fra egne ideer og etter dialog med mine samarbeidspartnere. Det er mye godt i vente! Jeg har bakt 4 nye kaker i dag og har også syslet med mitt prosjekt om å bake kaker fra tidlige dager på bloggen om igjen for å gi dem bedre bilder. Jeg viser frem noen før og etter-bilder i sosiale medier til dere som vil se. 

Så det skjer da litt, men nå altså også en ny kakeoppskrift!  Smile 

Dagens kake er basert på et lesertips jeg fikk til kaken Krydderruter med toscaglasur. Dette er en langpannekake, men en leser tipset meg om å lage halv porsjon i rund form og bruke hasselnøtter i stedet for mandelflak i glasuren. Ja, kaken ble kjempegod! Den er veldig lett å lage og egner seg fint som hverdagskake, dvs. som kake som er nokså enkel og ujålete, men saftig, holdbar og smakfull! 

Krydder- og nøttesmaken passer veldig godt til oktober synes jeg!  

Kategorier: Formkaker, Nøttekaker
18.10.2018


Galette er en fransk terte, der deigen kjevles ut direkte på stekeplaten, så du trenger ikke kakeform. Galette kan varieres på mange ulike måter. Her har jeg laget en høstlig variant med pærer, valnøtter og honning.

Server terten varm med vaniljeis til. Det smaker fantastisk godt!  

Kategorier: Paier/Terter

Sider