Arkiv: mai 2019

28.05.2019

Annonse: Freia

Hei dere!

Har dere fått med dere nyheten Freia Gelé uten tilsatt sukker

Med dette gelépulveret kan man lage kjempegod gelé uten sukker, som elskes av både store og små! Geléen kommer i bestselgersmakene bringebær og sitron. 

Freia Gelé uten tilsatt sukker kan anvendes og lages akkurat på samme måte som du er vant med: Du rører ut gelépulveret i pakken med 5 dl kokende vann. Avkjøler litt og heller i ønsket skål eller glass.

Her skal jeg vise deg hvordan du kan lage lekre ostekaker i glass til festlige lag! Jeg har brukt Freia Gelé uten tilsatt sukker med sitronsmak i ostefromasjen og Freia Gelé uten tilsatt sukker med bringebærsmak som lokk på toppen. Resultatet blir vakre, nydelige desserter, som er litt lettere enn vanlige ostekaker. Oppskriften kan også brukes til å lage en rund ostekake. 

26.05.2019


En "Galette" er en populær, fransk terte som lages direkte på stekeplaten og som derfor får et ujevnt og rustikk utseende. 

Terten kan varieres med alle typer frukt og bær, og du finner allerede mange versjoner her på Det søte liv.

Denne gangen har jeg dekket kaken med ferskenkompott og så toppet med epler, nektariner og moreller.

Nydelig fruktterte! 
 

Kategorier: Paier/Terter
26.05.2019


Fruktkompott er en gammeldags dessert, som kan lages med alle slags frukter. Jeg har tidligere laget Plommekompott, og fikk lyst på å lage Ferskenkompott denne gangen.

Kan serveres med melk eller fløtemelk og sukkerdryss, eller med vaniljesaus. 

Enkel, men deilig fruktdessert! 

26.05.2019


Heisan!

Jeg har fått mye skryt for oppskriftene på Vaniljeruter i langpanne og Vanilje- og epleruter i langpanne. Sistnevnte er samme oppskrift som førstnevnte, bare at jeg bruker et godt lag eplesyltetøy under vaniljefyllet. 

Nå ville jeg teste ut denne deilige kaken med biter av fersken og nektarin i tillegg til vaniljefyllet.

Det ble også utrolig godt!

Server kakebitene gjerne sammen med vaniljesaus. 

Oppskriften er til stor langpanne. 

Kategorier: Langpannekaker
26.05.2019


Hei,

Lyst på dessert, men vil at det skal være noe som ikke er for usunt og dessuten lettvint å lage?

Her kommer et deilig tips til deg! Jeg har kokt fruktbiter sammen med juice, honning og krydder og lagt det lagvis i glass med søte havrekjeks og gresk vaniljeyoghurt. Kjempegodt! 

Kategorier: Frukt og bær
22.05.2019


Hjemmebakte, halvgrove rundstykker med hasselnøtter er nydelige å servere, enten det er til frokost, lunsj eller kvelds eller som tilbehør til koldtbord eller middag.

Hasselnøttene gjør at jeg synes disse rundstykkene smaker best med godt smør og gulost på. (Men så er jeg jo generelt ekstra glad i brød med ost på da.. Smile )

Oppskriften gir 18 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
21.05.2019


Rabarbrasesongen er her og det er tid for å lage deilige rabarbrakaker

Denne her er blant de beste jeg har laget og består av myk kakebunn som dekkes med rabarbra, vaniljekrem og smuldredeig.

Kjempelekker kake! 

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
20.05.2019


Hei!

Håper dere har hatt en fin start på ny uke! 

Noe jeg virkelig liker å kose med i hverdagen er Nice Cream, som er en sunn variant av iskrem som lages med utgangspunkt i frosne bananer.

En populær variant er å lage "Nice Cream Bowl", som rett og slett bare innebærer at du serverer iskremen myk og i en skål, og topper isen med bær, granola, nøtter, frø, honning, mandelsmør osv - akkurat som man gjør når man lager en Smoothie Bowl.  

Det sier seg selv at man kan variere i det uendelige. Her har jeg laget en Nice Cream med skogsbærsmak, og så toppet skålen med en god granola, friske bringebær, hjemmelaget bringebærsaus og bringebærhonning. 

Sunt og smaker bedre enn godteri! Smile  

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
16.05.2019


Hurra for 17. mai! 

Her kommer en fornorsket variant av den populære, amerikanske kaken Red Velvet, som du allerede finner i flere variasjoner her på Det søte liv.

Jeg har fylt kaken med mascarponekrem og friske bær, og har også brukt friske bær til å lage det norske flagget på toppen, slik at kaken gjør seg flott på kakebordet på nasjonaldagen!

Kategorier: Andre festkaker
15.05.2019

Annonse: Le Creuset

Hei,

Jeg vet ikke hva du har tenkt å servere av mat til 17. mai, men jeg er ganske så sikkert på at det uansett passer å servere nybakt smørloff som tilbehør! Smile  

Dette er en luksus-loff som lages med både smør, egg og helmelk, og som blir supermyk og deilig. Serveres med godt setersmør! 

Oppskriften gir 2 brød.

Servise fra Le Creuset er kjent for sin suverene kvalitet og sine flotte farger, som er fine å kombinere. Til 17. mai dekker jeg såklart bordet i fargekombinasjonen rødt, hvitt og blått! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider