Arkiv: juni 2019

01.07.2019

Annonse: Slikkepott.no

Hei!

Jeg har forsøkt meg på å lage dukkekake med såkalt ombre fondantkjole. Med "ombre" menes samme farge i ulike sjatteringer, så jeg har her altså laget en kjole med fondant i hvitt og ulike rosanyanser. 

Dere som er proffe på kakepynting må bare ha meg unnskyldt for alle skjønnhetsfeil, men for å være meg, synes jeg dette ble ganske så bra..!  Wink  Thumbs up   Dette er en type dukkekake som alle kan få til. Og det viktigste er jo uansett at kaken er kjempegod! Jeg har bakt en saftig vaniljekake som jeg har fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem. 

Kjempegod kake! 

Se samme dukkekake med heldekkende, ensfarget fondantkjole HER og dukkekake med rosa smørkremkjole HER

Kategorier: Andre festkaker
01.07.2019

Annonse: Slikkepott.no

Hei!

Jeg, som egentlig er noen flink kakepynter, har testet å lage dukkekake - og syntes det var kjempegøy!  Smile  

Se HER innlegg med dukkekake som har kjole laget av sprøytet smørkrem. I dette innlegget viser jeg deg hvordan jeg pyntet samme kake med  ferdigutrullet fondantlokk. Det var faktisk enda enklere! 

Selve kaken består av saftig vaniljekake som jeg har fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem. Rundt kaken trengst kun et tynt lag smørkrem for å holde fondantlokket på plass. 

Resultatet ble en vakker dukkekake som er nydelig både på smak og utseende! 

Se også dukkekake med fondantkjole i flere farger HER

Kategorier: Andre festkaker
01.07.2019

Annonse: Slikkepott.no

Hei!

En dukkekake er veldig stas å sette frem på bursdagsbordet til en liten prinsesse! 

Jeg er ikke spesielt avansert av meg når det gjelder kakepynting, men med det rette utstyret er det så enkelt å lage en dukkekake at selv jeg klarer det! Smile  

Her viser jeg deg steg for steg hvordan du går frem slik at du vil lykkes selv om du skulle være nybegynner. Jeg har laget en grunnoppskrift på en vaniljekake som er akkurat passe stor til kjolen. For meg er ALLTID smaken på kaken viktigere enn utseendet, så jeg har sørget for at denne kaken er skikkelig myk og saftig og har en deilig smak av vanilje. Jeg har delt kaken i fire bunner og fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem. Kaken smaker nydelig! 

Kjolen kan pyntes på uttallige måter, og det er jo her det er gøy å utfolde seg!  Smile Et hovedskille går mellom kjolene som er basert på sprøytet krem og kjolene som er basert på heldekkende fondant.  Her har jeg pyntet kjolen med rosetter laget av rosa vaniljesmørkrem. Dukkekake med fondantkjole finner du her og her.

Kategorier: Andre festkaker
26.06.2019


Da jeg postet oppskriften på superpopulære Sandwich-is med browniekake og vaniljeis for et par dager siden, lovte jeg dere å raskt også gi dere oppskriften på den andre varianten jeg testet ut med browniekake og jordbæris.  

Her er den!

Helt utrolig gode sandwich-is med seig og deilig sjokoladebrownie som holder seg myk også i fryseren, og søt jordbæris, som du nå på sommeren kan lage med nydelige, norske jordbær. 

  Heart  Heart  Heart 
 

25.06.2019


Nydelig, lettlaget sommerdessert! 

Oppskriften kom jeg på da jeg lagde lokket til Ostekake med rabarbra og jordbær.

Nå doblet jeg oppskriften og fikk 4 gode dessertporsjoner som jeg serverer med hjemmelaget vaniljesaus.

24.06.2019


Hei,

Her skal du få oppskriften på noen fantastiske hvitløksbrød som jeg hadde stor suksess med i helgen! 

Dette er små, superherlige, knuteformede hvitløksbrød som er basert på en populær, amerikansk oppskrift på "Garlic Knots".

De er nesten som små hvitløksboller, som er både søte, salte, litt fete og enormt gode! 

Det er et poeng at du lager dem små, for da får du frem den gode smaken som finnes på overflaten av hvitløksknutene. De pensles nemlig to ganger med hvitløks- og persillesmør. Så kan du heller forsyne deg mange ganger...  Smile 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
23.06.2019

Annonse: Le Creuset

God midtsommeraften, kjære følgere! 

Ja, det er nå de norske kveldene og nettene er på sitt aller fineste! 

Jeg har hatt koselig besøk i dag og er nå straks klar for å nyte kvelden ute på verandaen. 

Først vil jeg imidlertid tipse deg om en deilig sommerkake.  Denne rullekaken består av bløt vaniljemarengs, fløtekrem, søte jordbær og deilig karamell og er EN DRØM AV EN KAKE!

Jeg bruker vakkert servise fra Le Creuset i hvitt og rødt, som passer spesielt godt til denne kaken her.

Kake som gir herlig sommerfølelse!

Kategorier: Rullekaker
22.06.2019


Hjemmelagde sandwich-is er kjempepopulære å ha i fryseren!

Sandwich-is kan varieres med ulike typer kakebunner og iskrem.

Her har jeg laget en variant som består av supergod, seig brownieskake som jeg har fylt med vaniljeis og «chunky» sjokoladebiter.

FANTASTISK DEILIG! Yum  

Sandwich-isene kan oppbevares i fryseren gjennom sommeren og hentes frem når du får lyst på noe skikkelig godt!

21.06.2019

 

Hei!  Heart  

Lyst på hjemmelaget bringebæris til helgen?  Yum  

Hjemmelaget iskrem kan lages på 1-2-3 og med få ingredienser, og du trenger slett ingen iskremmaskin til denne oppskriften. Basisen for denne deilige iskremen er kun kremfløte og søtet, kondensert melk. Smaken kan varieres etter det du liker best. Her har jeg tilsatt bringebær, som gir en lyserosa iskrem som smaker nydelig!

Kategorier: Iskrem
18.06.2019

Hei!

I sommermånedene vi har foran oss frister det med søte, friske jordbær. Aller best er det med norske jordbær, som er ekstra søte, saftige og røde tvers igjennom! ♥ 

Det er også nydelig å bake med jordbær. Her har jeg blandet masse små jordbærbiter i en deilig vaniljekake. Den ferdigstekte kaken dekkes med en silkemyk, hvit krem som er en blanding av ostekrem og fløtekrem. Kakebitene pyntes med friske jordbær og blir kjempesøte.

Oppskriften er til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker

Sider