Hvitløksknuter (Garlic Knots)

Hvitløksknuter (Garlic Knots)

24.06.2019


Hei,

Her skal du få oppskriften på noen fantastiske hvitløksbrød som jeg hadde stor suksess med i helgen! 

Dette er små, superherlige, knuteformede hvitløksbrød som er basert på en populær, amerikansk oppskrift på "Garlic Knots".

De er nesten som små hvitløksboller, som er både søte, salte, litt fete og enormt gode! 

 

 

Det er et poeng at du lager dem små, for da får du frem den gode smaken som finnes på overflaten av hvitløksknutene. De pensles nemlig to ganger med hvitløks- og persillesmør.

Så kan du heller forsyne deg mange ganger...  Smile 

 

 

Oppskriften gir ca 16 stk.

 

Ingredienser:

♥ 450 g hvetemel
♥ 7 g tørrgjær (halv pakke)
♥ 2 ss sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 2,5 dl lunkent vann
♥ 3 ss olivenolje

Pensling:
♥ 150 g smør
♥ 7 fedd hvitløk
♥ 1 kvast persille (eller basilikum)

 

Fremgangsmåte:

Ha mel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle.

Bland lunkent vann og olivenolje og ha dette i bollen med det tørre.

Elt deigen i 10 minutter (bruk helst elektrisk mikser med eltekrok). La deigen heve lunt i 1 time.

 

 

Del deigen i biter som veier omtrent 45 gram. Du vil da få 15-16 emner.

Trill hvert emne til lengder som du slår en knute på.

Legg knutene på en bakepapirdekket stekeplate.

 

 

La knutene etterheve lunt i 45 minutter.

Smelt smøret. Knus hvitløksfeddene i en hvitløkspresse og ha dette og fint hakket persille i smøret. Varm opp blandingen til kokepunktet, så hvitløkssmaken fordeler seg godt i smøret.

 

 

Pensle over knutene med smørblandingen.

 

 

 

 

Stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. 

Ta stekeplaten ut av ovnen og pensle over dem på nytt med resten av hvitløks- og persillesmøret.

Stek hvitløksknutene i 3-5 minutter til.

 

 

Serveres nystekte! 

 

 

Tips:

♥ Jeg har brukt 7 gram tørrgjær i denne oppskriften som tilsvarer omtrent en halv pakke tørrgjær. Du kan gjerne i stedet bruke fersk gjær. Bruk i så fall også da halve pakken (dvs. ca 25 gram fersk gjær). Du kan da gjerne løse opp den ferske gjæren i væsken før du elter sammen med det tørre. 

♥ Hvitløksknutene er ypperlig egnet som tilbehør til salater og middager, men er også kjempegode som de er - eventuelt med litt ost på. Det smaker aller best helt nystekte. De du får til overs kan du sette i fryseren. Varm dem opp i ovnen i noen minutter ved tining, så smaker de som nystekte igjen. 

 

Prøv ut denne oppskriften på fantastisk gode, amerikanske hvitløksknuter, du også! 

 

 

  Smile  

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Hvitløksknuter (Garlic Knots)

Ingredienser

♥ 450 g hvetemel
♥ 7 g tørrgjær (halv pakke)
♥ 2 ss sukker
♥ 1,5 ts salt
♥ 2,5 dl lunkent vann
♥ 3 ss olivenolje

Pensling:
♥ 150 g smør
♥ 7 fedd hvitløk
♥ 1 kvast persille (eller basilikum)

Fremgangsmåte

Ha mel, tørrgjær, sukker og salt i en bolle.

Bland lunkent vann og olivenolje og ha dette i bollen med det tørre.

Elt deigen i 10 minutter (bruk helst elektrisk mikser med eltekrok). La deigen heve lunt i 1 time.

Del deigen i biter som veier omtrent 45 gram. Du vil da få 15-16 emner.

Trill hvert emne til lengder som du slår en knute på.

Legg knutene på en bakepapirdekket stekeplate. La dem etterheve lunt i 45 minutter.

Smelt smøret. Knus hvitløksfeddene i en hvitløkspresse og ha dette og fint hakket persille i smøret. Varm opp blandingen til kokepunktet, så hvitløkssmaken fordeler seg godt i smøret. 

Pensle over knutene med smørblandingen.

Stek dem midt i ovnen ved 200°C i ca. 15 minutter. 

Ta stekeplaten ut av ovnen og pensle over dem på nytt med resten av hvitløks- og persillesmøret.

Stek hvitløksknutene i 3-5 minutter til.

Serveres nystekte! 

Tips

♥ Jeg har brukt 7 gram tørrgjær i denne oppskriften som tilsvarer omtrent en halv pakke tørrgjær. Du kan gjerne i stedet bruke fersk gjær. Bruk i så fall også da halve pakken (dvs. ca 25 gram fersk gjær). Du kan da gjerne løse opp den ferske gjæren i væsken før du elter sammen med det tørre. 

♥ Hvitløksknutene er ypperlig egnet som tilbehør til salater og middager, men er også kjempegode som de er - eventuelt med litt ost på. Det smaker aller best helt nystekte. De du får til overs kan du sette i fryseren. Varm dem opp i ovnen i noen minutter ved tining, så smaker de som nystekte igjen. 

24.06.2019
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

4 kommentarer

De så deilige ut. Bruk tangzhong og de holder i mange dager uten frysing.

Har ikke testet å lage gjærbakst etter tangzhong-metoden enda, men det kommer nok, det også :-)

Hei, de ser fantastisk nydelige ut og skal absolutt testes! Mitt spørsmål til deg er om du får et like godt resultat ved håndelting?

Ja, det går greit, men da må du bruke muskelkraft og holde på en stund så deigen blir smidig. :-)

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter