Arkiv: januar 2020

29.01.2020

Hei!

Hører du helgen kaller i det fjerne... ?

Her skal du få et tips om hva du kan lage!  Smile  

Mississippi Mud Pie er en berømt sjokoladepai som opprinnelig stammer fra staten Mississippi i USA. Paien finnes i flere varianter, og som navnet tilsier, skal dette være en mektig og litt klissete sjokoladekake. Stort sett alltid har kaken et lag hjemmelaget sjokoladepudding og pisket fløtekrem på toppen. I denne luksusversjonen er det i tillegg et lag sjokoladekake som ikke inneholder hvetemel, og som forsterker den kladdete effekten. Bunnen består her av knuste Oreokjeks.

Dette er virkelig en drøm av en sjokoladekake, som jeg kan anbefale på det sterkeste! 

Kategorier: Sjokoladekaker
27.01.2020


Hei dere!

Mitt beste dessertminne fra oppveksten er når min indiske mamma satte en stor skål med vaniljeis overhelt av mango pulp på bordet (se Vaniljeis med mangopuré (Mango Pulp & Vanilla Ice Cream). Det skjedde stadig, enten det var selskap eller hverdag, og alltid til stor jubel!  Smile  

Mango pulp er en mangopuré som brukes veldig mye i India, og som nå ENDELIG har begynt å dukke opp i norske matbutikker. Med mangopuréen kan du lage mange forskjellige desserter, drikke og kaker. Du finner mine oppskrifter med mango pulp samlet HER.

I helgen lagde jeg Panna cotta med mango pulp, og selvsagt visste jeg at dette kom til å bli supergodt! 

Kategorier: Puddinger
25.01.2020


«Tropisk Aroma» er en kjent og kjær sjokoladekake som kjennetegnes av den særegne, eksotiske kryddersmaken som kommer av kanel og muskat. Kaken kjennetegnes også av at den består av både lys og mørk kakebunn.

Du finner mine Tropisk Aroma-oppskrifter HER på Det søte liv. 

Denne gangen har jeg laget en muffinsvariant av denne tradisjonelle kakeklassikeren! Muffinsene er toppet med deilig sjokoladekrem og er kjempegode!

Oppskriften gir ca. 16 muffins.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
21.01.2020


Klar for en litt annerledes brownie?  En variant som du kan regne som helsekost? 

Dette er en kjempesunn og vegansk variant av sjokoladebrownie. Kaken er "raw food" og skal ikke stekes.

På toppen er kaken dekket med en like sunn krem som får grønnfargen sin av masse avokado og det helsebringende grønn te-pulveret som heter matcha.

Oppskriften passer til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
20.01.2020


Hei,

En ny uke står for tur, og det jeg gleder meg mest til i den kommende uken er faktisk frokostene!  Grin

I helgen lagde jeg nemlig en helt fantastisk god granola med smak av salt karamell !! 

Helt A.M.A.Z.I.N.G. !

Serveres gjerne med yoghurt og bær, eller prøv med melk, hakket mørk sjokolade og bananskiver.. Heart  

Kategorier: Grøt og kompott
17.01.2020


Brødpudding er enkelt å lage og noe du virkelig kan kose deg med i helgen. Du finner flere varianter på Det søte liv, se dem samlet her.

Denne gangen har jeg fylt på med blåbær, som gir en frisk smak sammen med den søte vaniljesausen som jeg serverer ved siden av. 

Brødpuddingen er best når den er varm og nydelig, men også god servert kald.

Kategorier: Puddinger
15.01.2020


Hei!

I kveld er jeg tilbake her på bloggen med en vri på Proteinrundstykker, som er kjempegode og lettlagde Havrerundstykker med cottage cheese (og egg). Oppskriften ligger fra før i flere varianter her på Det søte liv for jeg synes den gir så supergode rundstykker! Dessuten er de så ekstremt lettvinte å lage fordi deigen bare skal moses raskt sammen i en food processor - og ingen elting og heving.

Her kommer denne favoritten igjen og denne gangen har jeg tilsatt rikelig med gresskarkjerner i deigen og på toppen! YUM! 

Oppskriften gir 8 stk. 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
12.01.2020


Det er deilig å starte nyåret med å ta litt ekstra godt vare på kroppen!

Chiafrø er supersunne frø, som inneholder massevis av proteiner, antioksidanter, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Frøene sveller opp når de kommer i kontakt med væske, og er derfor populære å lage puddinger av, som egner seg både til frokost og som dessert.

Jeg har her blandet chiafrø med helmelk og litt lønnesirup. Chiafrøene røres sammen med melken på kvelden, og dagen etter har du den perfekte konsistensen! Det går helt fint å bytte ut kumelk med veganske alternativer, slik som havremelk, soyamelk, mandelmelk eller kokosmelk.

Chiapuddingen kan gjøres enda sunnere med næringsrike toppinger, og man kan variere med man har for hånden av bær, frukt, nøtter og frø. Her har jeg toppen med hjemmelaget mangosaus, jordbærsaus, granola, kokosflak, bær og mandelsmør. Dette er ikke bare sunt, men å, så godt!

Oppskriften er beregnet på 2 porsjoner.

08.01.2020


Hallo! 

Vi er én uke uti 2020, og jeg håper det nye tiåret har vært bra for deg så lang! Smile 

Et godt valg for kropp og sjel er å lage seg Nice Cream i hverdagen. Iskrem basert på most, frossen banan er lett å lage og kan varieres på mange måter. Her har jeg laget en variant med peanøttsmør. Utrolig at noe man lager av bare to ingredienser kan bli så godt!

Så har jeg toppet med granola, mandler, kakaonibs og en god klatt creamy peanøttsmør. 

Skikkelig hverdagsluksus! 

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
06.01.2020

Hei!

På første mandag i 2020 er det mange som har sunne forsetter. Likevel - livet er for kort til å ikke spise skikkelig god mat hver dag - selv om den er sunn! Smile

Dette er kjempegode, grove rundstykker som er fulle av nøtter, kjerner og biter av tørket frukt. Rundstykkene blir mettende og veldig smakfulle.

Spis dem gjerne lunkne med smør og ost på.

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider