Mississippi Mud Pie

Hei!

Hører du helgen kaller i det fjerne... ?

Her skal du få et tips på hva du kan lage!  Smile  

 

 

Mississippi Mud Pie er en berømt sjokoladepai som opprinnelig stammer fra staten Mississippi i USA. Paien finnes i flere varianter, og som navnet tilsier, skal dette være en mektig og litt klissete sjokoladekake. Stort sett alltid har kaken et lag hjemmelaget sjokoladepudding og pisket fløtekrem på toppen. I denne luksusversjonen er det i tillegg et lag sjokoladekake som ikke inneholder hvetemel, og som forsterker den kladdete effekten. Bunnen består her av knuste Oreokjeks.

Dette er virkelig en drøm av en sjokoladekake, som jeg kan anbefale på det sterkeste! 

 

 

Ingredienser:

Oreobunn:
♥ 450 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Sjokoladekake uten mel:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss espressopulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 0,5 dl kald kaffe (eller kaffelikør)
♥ 6 egg
♥ 2,5 dl sukker

Sjokoladepudding:
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 4 eggeplommer
♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 60 g smør
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Kremtopping:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
 

Fremgangsmåte:

Oreobunn:

Knus Oreokjeksene i food processor og bland smulene med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen av en høy springform som er 24 cm i diameter (har du ikke en høy form, kan du bruke en springform som er 26 cm i diameter). Press kjekssmulene utover i bunnen og litt oppover kantene av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager deigen til sjokoladekaken.
 

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Ta kjelen av platen og rør inn espressopulver, vanilje og kald kaffe (eller kaffelikør).

Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør inn sjokoladeblandingen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs.

Vend marengsen inn i deigen.

Ta formen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladedeigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.

La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Kaken skal bli helt fast og stiv før du heller på sjokoladepuddingen. 


Sjokoladepudding:

Bland sukker, kakaopulver og maisenna i en kjele. Tilsett eggeplommene og rør dette til en tykk grøt. Spe gradvis med melken mens du rører med en visp, slik at klumpene fjernes. Sett kjelen på platen og varm opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal nå kokepunktet og så småkoke i noen sekunder. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vanilje. La dette smelte og rør sjokoladepuddingen jevn.

Avkjøl til romtemperatur og rør av og til for å unngå snerk.

Fordel den avkjølte sjokoladpuddingen oppå den kalde, stivnede kaken i formen. Dekk formen til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet over natten.


Krem og pynt:

Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen.

 

 

Sett kaken på et fat.

 

 

Pisk kremfløte og sukker en myk krem og fordel på toppen av kaken.

 

 

 

Pynt med hakket sjokolade.

 

 

Nydelig sjokoladekake klar for servering! 

 

 

 

Det er en skikkelig klassiker i USA! 

 

 

Så stilig med både kladdete konfektkake og sjokoladepudding - og så i tillegg til oreobunn og pisket krem!!

 

 

Spennende kake med deilige lag.. 

 

 

Tips:

♥ Legg merke til det jeg har skrevet om at hvis du bruker en form som er 24 cm, bør den ha høye kanter, ellers risikerer du at kaken blåser seg opp og renner utover kanten under stekingen. Kaken faller sammen igjen ved avkjøling og det danner seg da et "krater" i midten som du kan fylle sjokoladepuddingen inni. 

♥ Husk at sjokoladekaken må avkjøles til den blir helt kald og stiv før du heller over avkjølt sjokoladepudding. Hvis ikke, risikerer du at sjokoladepuddingen blander seg med kakedeigen, og da blir kaken sølete. Beregn gjerne to netter til å lage kaken, slik at sjokoladekaken først kan stå kaldt over natten og deretter over natten på nytt med sjokoladepuddingen. 

♥ Dette er en mektig og flott kake, med fantastisk god sjokoladesmak. Kaken holder seg god i et par dager i kjøleskapet. Kaken kan fryses uten fløtekremen på toppen. 

 

 

Håper du ble fristet til prøve ut denne deilige kaken... !

Det er sååå verdt det!  Wink  





♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Mississippi Mud Pie
Ingredienser

Oreobunn:
♥ 450 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Sjokoladekake uten mel:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss espressopulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 0,5 dl kald kaffe (eller kaffelikør)
♥ 6 egg
♥ 2,5 dl sukker

Sjokoladepudding:
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 4 eggeplommer
♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 60 g smør
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Kremtopping:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Oreobunn:
Knus Oreokjeksene i food processor og bland smulene med smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen av en høy springform som er 24 cm i diameter (har du ikke en høy form, kan du bruke en springform som er 26 cm i diameter). Press kjekssmulene utover i bunnen og litt oppover kantene av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager deigen til sjokoladekaken.

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Ta kjelen av platen og rør inn espressopulver, vanilje og kald kaffe (eller kaffelikør). Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør inn sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ta formen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladedeigen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling. La kaken bli helt kald i formen, gjerne i kjøleskapet over natten. Kaken skal bli helt fast og stiv før du heller på sjokoladepuddingen. 

Sjokoladepudding: 
Bland sukker, kakaopulver og maisenna i en kjele. Tilsett eggeplommene og rør dette til en tykk grøt. Spe gradvis med melken mens du rører med en visp, slik at klumpene fjernes. Sett kjelen på platen og varm opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal nå kokepunktet og så småkoke i noen sekunder. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vanilje. La dette smelte og rør sjokoladepuddingen jevn. Avkjøl til romtemperatur og rør av og til for å unngå snerk.

Fordel den avkjølte sjokoladpuddingen oppå den kalde, stivnede kaken i formen. Dekk formen til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet over natten.

Krem og pynt:
Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen. Sett kaken på et fat. Pisk kremfløte og sukker en myk krem og fordel på toppen av kaken. Pynt med hakket sjokolade.

Tips

♥ Legg merke til det jeg har skrevet om at hvis du bruker en form som er 24 cm, bør den ha høye kanter, ellers risikerer du at kaken blåser seg opp og renner utover kanten under stekingen. Kaken faller sammen igjen ved avkjøling og det danner seg da et "krater" i midten som du kan fylle sjokoladepuddingen inni. 

♥ Husk at sjokoladekaken må avkjøles til den blir helt kald og stiv før du heller over avkjølt sjokoladepudding. Hvis ikke, risikerer du at sjokoladepuddingen blander seg med kakedeigen, og da blir kaken sølete. Beregn gjerne to netter til å lage kaken, slik at sjokoladekaken først kan stå kaldt over natten og deretter over natten på nytt med sjokoladepuddingen. 

♥ Dette er en mektig og flott kake, med fantastisk god sjokoladesmak. Kaken holder seg god i et par dager i kjøleskapet. Kaken kan fryses uten fløtekremen på toppen.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

11 kommentarer

Hva slags vanilje ekstrakt blir brukt? Kjøpte nylig en flaske for 300 kroner. Synes det er litt voldsomt å bruke halve flasken i oppskriften.

hei, jeg har gluten intoleranse. hva kan bruker i stedenfor oreos?

Jeg stekte kaken på midterste rille på 175* i 40 min,. Merket at kaken var rå da den var blitt kald og jeg tømte på sjokoladepuddingen. Denne blandet seg med sjokoladekaken. Er tiden feil i oppskriften?

Hei Elin, hvis sjokoladepuddingen har blandet seg med sjokoladekaken, har du ikke latt kaken bli helt kald først. Den må stå i kjøleskapet til den er helt kald og stivnet. Da vil sjokoladepuddingen legge seg oppå kaken. Jeg skal presisere dette enda tydeligere i oppskriften.

Den sjokoladekaka er det noe feil med. Er helt rå i midten, og den er avkjølt. Lignet mer på sjokolademousse enn på kake. Krise siden det er bursdagskake til i morgen (2.juledag) og det er ikke akkurat bare å fikse en ny....
Ville laget en ukomplisert brownie istedenfor....

Hei Jenny, Ikke feil i oppskriften, men kaken må stå i kjøleskapet og bli helt fast og stiv før man heller på sjokoladepuddingen. Jeg skal presisere dette i oppskriften.

Hei!! Kriseeee, følgte oppskriften 100% men nå når kaken skal være ferdig etter 40/50 min i ovnen så er den enda rennende under??? Hva skal jeg gjøre??

Hei!

Har forsøkt å lage sjokoladepuddingen to ganger nå, men den vil ikke bli pudding. Den blir tjukk sånn at jeg kan smøre den utover uten at den renner, men får liksom ikke den sjokoladepuddingkonsistensen :/
Hva gjør jeg galt? Vil påstå at jeg følger oppskriften med tanke på mengder og temperaturer.

Hei Kristine

Bruker du hele Oreo kjeks i Misisippi Mud Pie, eller fjerner du kremen?

Mvh Torhild Foss

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift