Mississippi Mud Pie

Mississippi Mud Pie

29.01.2020

Hei!

Hører du helgen kaller i det fjerne... ?

Her skal du få et tips på hva du kan lage!  Smile  

 

 

Mississippi Mud Pie er en berømt sjokoladepai som opprinnelig stammer fra staten Mississippi i USA. Paien finnes i flere varianter, og som navnet tilsier, skal dette være en mektig og litt klissete sjokoladekake. Stort sett alltid har kaken et lag hjemmelaget sjokoladepudding og pisket fløtekrem på toppen. I denne luksusversjonen er det i tillegg et lag sjokoladekake som ikke inneholder hvetemel, og som forsterker den kladdete effekten. Bunnen består her av knuste Oreokjeks.

Dette er virkelig en drøm av en sjokoladekake, som jeg kan anbefale på det sterkeste! 

 

 

Ingredienser:

Oreobunn:
♥ 450 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Sjokoladekake uten mel:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss espressopulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 0,5 dl kald kaffe (eller kaffelikør)
♥ 6 egg
♥ 2,5 dl sukker

Sjokoladepudding:
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 4 eggeplommer
♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 60 g smør
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Kremtopping:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade
 

Fremgangsmåte:

Oreobunn:

Knus Oreokjeksene i food processor og bland smulene med smeltet smør.

Ha bakepapir i bunnen av en høy springform som er 24 cm i diameter (har du ikke en høy form, kan du bruke en springform som er 26 cm i diameter). Press kjekssmulene utover i bunnen og litt oppover kantene av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager deigen til sjokoladekaken.
 

Sjokoladekake:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Ta kjelen av platen og rør inn espressopulver, vanilje og kald kaffe (eller kaffelikør).

Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør inn sjokoladeblandingen.

Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs.

Vend marengsen inn i deigen.

Ta formen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladedeigen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling.

La kaken bli helt kald i formen.


Sjokoladepudding:

Bland sukker, kakaopulver og maisenna i en kjele. Tilsett eggeplommene og rør dette til en tykk grøt. Spe gradvis med melken mens du rører med en visp, slik at klumpene fjernes. Sett kjelen på platen og varm opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal nå kokepunktet og så småkoke i noen sekunder. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vanilje. La dette smelte og rør sjokoladepuddingen jevn.

Avkjøl til romtemperatur og rør av og til for å unngå snerk.

Fordel den avkjølte sjokoladpuddingen oppå den kalde kaken i formen. Dekk formen til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet over natten.


Krem og pynt:

Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen.

 

 

Sett kaken på et fat.

 

 

Pisk kremfløte og sukker en myk krem og fordel på toppen av kaken.

 

 

 

Pynt med hakket sjokolade.

 

 

Nydelig sjokoladekake klar for servering! 

 

 

 

Det er en skikkelig klassiker i USA! 

 

 

Så stilig med både kladdete konfektkake og sjokoladepudding - og så i tillegg til oreobunn og pisket krem!!

 

 

Spennende kake med deilige lag.. 

 

 

Tips:

♥ Legg merke til det jeg har skrevet om at hvis du bruker en form som er 24 cm, bør den ha høye kanter, ellers risikerer du at kaken blåser seg opp og renner utover kanten under stekingen. Kaken faller sammen igjen ved avkjøling og det danner seg da et "krater" i midten som du kan fylle sjokoladepuddingen inni. 

♥ Dette er en mektig og flott kake, med fantastisk god sjokoladesmak. Kaken holder seg god i et par dager i kjøleskapet. Kaken kan fryses uten fløtekremen på toppen. 

 

 

Håper du ble fristet til prøve ut denne deilige kaken... !

Det er sååå verdt det!  Wink  





♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

 

Mississippi Mud Pie

Ingredienser

Oreobunn:
♥ 450 g Oreokjeks
♥ 100 g smør

Sjokoladekake uten mel:
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 2 ss espressopulver
♥ 1 ss vaniljeekstrakt
♥ 0,5 dl kald kaffe (eller kaffelikør)
♥ 6 egg
♥ 2,5 dl sukker

Sjokoladepudding:
♥ 200 g sukker
♥ 1 dl kakaopulver
♥ 0,5 dl maisenna
♥ 4 eggeplommer
♥ 6 dl helmelk
♥ 100 g kokesjokolade
♥ 60 g smør
♥ 2 ts vaniljeekstrakt

Kremtopping:
♥ 3 dl kremfløte
♥ 2 ss sukker

Pynt:
♥ 50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Oreobunn:
Knus Oreokjeksene i food processor og bland smulene med smeltet smør. Ha bakepapir i bunnen av en høy springform som er 24 cm i diameter (har du ikke en høy form, kan du bruke en springform som er 26 cm i diameter). Press kjekssmulene utover i bunnen og litt oppover kantene av formen. Sett formen i kjøleskapet mens du lager deigen til sjokoladekaken.

Sjokoladekake:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og la sjokoladen smelte i det varme smøret. Ta kjelen av platen og rør inn espressopulver, vanilje og kald kaffe (eller kaffelikør). Skill eggene. Pisk eggeplommene lyse sammen med 1 dl av sukkeret. Rør inn sjokoladeblandingen. Pisk eggehvitene stive. Tilsett resterende 1,5 dl sukker og pisk videre til en myk marengs. Vend marengsen inn i deigen.

Ta formen ut av kjøleskapet og hell i sjokoladedeigen. Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 40 minutter. Kaken vil blåse seg mye opp under stekingen, men synker deretter sammen i midten ved avkjøling. La kaken bli helt kald i formen.

Sjokoladepudding: 
Bland sukker, kakaopulver og maisenna i en kjele. Tilsett eggeplommene og rør dette til en tykk grøt. Spe gradvis med melken mens du rører med en visp, slik at klumpene fjernes. Sett kjelen på platen og varm opp mens du rører hele tiden. Blandingen skal nå kokepunktet og så småkoke i noen sekunder. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt kokesjokolade, smør og vanilje. La dette smelte og rør sjokoladepuddingen jevn. Avkjøl til romtemperatur og rør av og til for å unngå snerk.

Fordel den avkjølte sjokoladpuddingen oppå den kalde kaken i formen. Dekk formen til med plastfolie og sett kaken i kjøleskapet over natten.

Krem og pynt:
Dagen etter vil kaken ha stivnet, slik at det er lett å ta den ut av formen. Sett kaken på et fat. Pisk kremfløte og sukker en myk krem og fordel på toppen av kaken. Pynt med hakket sjokolade.

Tips

♥ Legg merke til det jeg har skrevet om at hvis du bruker en form som er 24 cm, bør den ha høye kanter, ellers risikerer du at kaken blåser seg opp og renner utover kanten under stekingen. Kaken faller sammen igjen ved avkjøling og det danner seg da et "krater" i midten som du kan fylle sjokoladepuddingen inni. 

♥ Dette er en mektig og flott kake, med fantastisk god sjokoladesmak. Kaken holder seg god i et par dager i kjøleskapet. Kaken kan fryses uten fløtekremen på toppen.

29.01.2020
Kakekategori: 
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

1 kommentarer

Hva slags vanilje ekstrakt blir brukt? Kjøpte nylig en flaske for 300 kroner. Synes det er litt voldsomt å bruke halve flasken i oppskriften.

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter