Arkiv: september 2020

30.09.2020

Hei, hei!

Nå er det lenge siden jeg har laget noe med sjokolade her på Det søte liv, så her kommer en herlig oppskrift for deg som er sugen på digg sjokoladekake!  

Hjemmelagde Melkesjokolade-brownies er for alle dere som elsker smaken av mild og lys melkesjokolade! 

Oppskriften er en klassisk oppskrift på brownies, men i stedet for mørk sjokolade, brukes det her både smeltet og hakket melkesjokolade i deigen.

Kakene blir utrolig deilige, og får akkurat passe myk og «fudgy» konsistens som brownies jo skal ha. Yum

Oppskriften passer til liten langpanne.

29.09.2020


Duften av varm, hjemmebakt eplepai er vidunderlig på kjølige høstdager!

Her er en deilig eplepai laget med mørdeig og et tykt lag eplefyll. Det er hasselnøtter i eplefyllet for ekstra god og høstlig smak, men det er bare å sløyfe nøttene hvis du foretrekker det.

Mørdeigslokket blir ekstra koselig dersom du stikker ut hjerter som legges overlappende oppå kaken, slik jeg har gjort det her. 

Eplepaien er nydelig å servere varm sammen med en stor kule vaniljeis!

Kategorier: Paier/Terter
27.09.2020

Hei dere! 

Mange har høstferie og mulighet til å ta seg litt bedre tid på morgenen, mens andre (sånne som moi) ikke kan ta seg fri helt enda.

Hjemmelagde scones til frokost er imidlertid en luksus som man kan rekke selv om dagene er travle. Smile  

Det fine med grove scones er at de smaker som rundstykker, men er mye raskere å lage. Dette fordi deigen lages med bakepulver i stedet for gjær og derfor ikke trenger å heves. Grove scones er derfor perfekte å lage i siste liten før frokosten, for det tar bare en halvtime fra du henter frem ingrediensene til du kan sette nystekte scones på bordet!

Grove scones er også veldig godt egnet for å ha med seg som matpakke på skole og jobb eller som niste på tur. 

Havre og yoghurt i denne oppskriften gjør at sconesene holder seg myke lengre. Du velger selv om du vil tilsette rosiner og honning for å lage sconesene søtere, eller om du vil utelate dette.

Oppskriften gir 10 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
26.09.2020


Eplesesongen er over oss, og vi lengter alle etter nystekt eplekake!

Det finnes utallige gode oppskrifter på eplekake i både Norge og utland. Denne gangen har jeg beveget meg til Italia og funnet frem en oppskrift på en saftig, italiensk eplekake med eplebiter, kanel og ricotta i deigen. 

En kjempegod kake!

Kategorier: Andre festkaker, Formkaker
18.09.2020

Det er helg, folkens, og en suverent god anledning til å finne frem bakebollen! Smile

Herlige langpannekake-oppskrifter kan man aldri få nok av!

Denne varianten består av en utrolig saftig og god sitronkake som dekkes med en nydelig bringebærkrem.

Den vakre rosafargen på kremen gjør kaken veldig delikat.

Oppskriften er beregnet til liten langpanne.

Kategorier: Langpannekaker
16.09.2020

Heisan! 

Jeg er innom her i kveld for å gi deg et tips på en enkel kake, som er kjempefin å lage på denne tiden av året!

Jeg har brukt min eldste og kjæreste oppskrift på Eplekake som alltid blir vellykket, og byttet ut epleskivene med nektarinskiver. 

Masse sukker, kanel og mandler på blir supergodt! 

Kategorier: Formkaker
13.09.2020


Hei!

Ny uke står for tur, og da er det kjekt å ha noen deilige pizzahorn på lur!  Smile

Pizzahorn er alltid populære, enten de serveres til kvelds, tas med som turmat eller sendes med i matpakken.

Jeg har brukt litt sammalt hvetemel i deigen som gjør pizzahornene mellomgrove.

Det er ikke noe problem å lage pizzahornene vegetariske.

Oppskriften gir 24 stk.

Kategorier: Gjærbakst o.l.
11.09.2020

Hei og god fredag!  ♥

Som halvt indisk har jeg vokst opp med mangopuré, som er en utrolig god og søt mango-mos som selges på hermetikkboks. Dette produktet kalles «Mango pulp» på engelsk og er veldig mye brukt som dessert i India, for eksempel sammen med vaniljeis (se tidligere publisert innlegg HER).

Det er utrolig gledelig at mangopuré nå fås kjøpt i mange, norske matbutikker! Smile  

Dersom du ikke har testet ut mangopuré enda, må du skynde deg å gjøre det! Gled deg! Det er så fantastisk godt! 

Med mangopuré kan man blant annet lage denne nydelige mango-paien!

10.09.2020


Dette er vaniljemuffins som er så enkle at hvem som helst kan klare å bake dem. Muffinsene er ujålete og uten krem og pynt, men utrolig myke og saftige. Perfekte å lage når du plutselig får lyst til å lage noe enkelt, søtt og godt!

Disse muffinsene er kjempepopulære å bake sammen med barn.

Bruk vaniljesukker eller aller helst vaniljepasta for ekstra god vaniljesmak.

Oppskriften gir 9 deilige vaniljemuffins.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
08.09.2020

Hei dere! 

I dag kan jeg markere at Det søte livs julekakebok er sendt i trykken! Smile Den er ventet på lager den 5. oktober. Det er fortsatt mulig å forhåndsbestille signert bok HER

Sånn midt i uka kan det være deilig å sette et nybakt grovbrød på bordet!

Eltefritt speltbrød er lettvint å lage og et veldig godt brød! Som navnet tilsier, trenger ikke deigen å eltes, den skal bare røres raskt sammen for hånd, og det brukes kun en liten mengde gjær. Til gjengjeld må deigen heve lenge for å utvikle seg, så det beste er å røre sammen deigen på kvelden og å steke brødet dagen etter.

Oppskriften på dette speltbrødet er uten kjerner og frø, men det er bare å vende inn noen i deigen eller strø dem på toppen før steking hvis du foretrekker det. Se for øvrig også oppskrift på Eltefritt speltbrød med kjerner og frø

Oppskriften gir 2 brød.

Kategorier: Gjærbakst o.l.

Sider