
Hei, hei!
Nå er det lenge siden jeg har laget noe med sjokolade her på Det søte liv, så her kommer en herlig oppskrift for deg som er sugen på digg sjokoladekake!
Hjemmelagde Melkesjokolade-brownies er for alle dere som elsker smaken av mild og lys melkesjokolade!
Oppskriften er en klassisk oppskrift på brownies, men i stedet for mørk sjokolade, brukes det her både smeltet og hakket melkesjokolade i deigen.
Kakene blir utrolig deilige, og får akkurat passe myk og «fudgy» konsistens som brownies jo skal ha.
Oppskriften passer til liten langpanne.
Ingredienser:
♥ 200 g smør
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl hvetemel
♥ 100 g melkesjokolade, hakket
Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 1 ss kakaopulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen (det er ikke meningen å piske eggedosis). Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn. Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-35 minutter (kaken skal bare så vidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.
Superdigge melkesjokolade-brownies!
Tips:
♥ Det er viktig at du ikke steker kaken for lenge for å få den rette, myke konsistensen på kaken. Husk at den blir fastere ved avkjøling.
♥ Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.
Se også oppskrift på Brownies med melkesjokolade, som er til stor langpanne og med glasur og melkehjerter.
ENJOY!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 200 g smør
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl hvetemel
♥ 100 g melkesjokolade, hakket
Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 1 ss kakaopulver
Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.
Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen (det er ikke meningen å piske eggedosis). Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn. Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.
Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-35 minutter (kaken skal bare så vidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen.
Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.
♥ Det er viktig at du ikke steker kaken for lenge for å få den rette, myke konsistensen på kaken. Husk at den blir fastere ved avkjøling.
♥ Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.
Skriv ny kommentar