Melkesjokolade-brownies

Melkesjokolade-brownies

30.09.2020


Hei, hei!

Nå er det lenge siden jeg har laget noe med sjokolade her på Det søte liv, så her kommer en herlig oppskrift for deg som er sugen på digg sjokoladekake!

Hjemmelagde Melkesjokolade-brownies er for alle dere som elsker smaken av mild og lys melkesjokolade! 

Oppskriften er en klassisk oppskrift på brownies, men i stedet for mørk sjokolade, brukes det her både smeltet og hakket melkesjokolade i deigen.

Kakene blir utrolig deilige, og får akkurat passe myk og «fudgy» konsistens som brownies jo skal ha. Yum

 

 

Oppskriften passer til liten langpanne.

 

Ingredienser:

♥ 200 g smør
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl hvetemel
♥ 100 g melkesjokolade, hakket

Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 1 ss kakaopulver

 

Fremgangsmåte:

Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen (det er ikke meningen å piske eggedosis). Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn. Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-35 minutter (kaken skal bare så vidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen.

Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.

 

 

 

Superdigge melkesjokolade-brownies!  

 

 

Tips:

♥ Det er viktig at du ikke steker kaken for lenge for å få den rette, myke konsistensen på kaken. Husk at den blir fastere ved avkjøling.

♥ Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

 

Se også oppskrift på Brownies med melkesjokolade, som er til stor langpanne og med glasur og melkehjerter. 

 

ENJOY! 

 


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Melkesjokolade-brownies

Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 300 g melkesjokolade
♥ 4 egg
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 3 dl hvetemel
♥ 100 g melkesjokolade, hakket

Pynt:
♥ 1 ss melis
♥ 1 ss kakaopulver

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en kjele. Tilsett 300 g melkesjokolade oppdelt i biter. La sjokoladen smelte på svak varme og rør blandingen jevn. Avkjøl.

Visp egg, hvitt og brunt sukker og vaniljeekstrakt lett sammen (det er ikke meningen å piske eggedosis). Bland inn den avkjølte smør- og sjokoladeblandingen. Tilsett hvetemelet og rør deigen jevn. Hakk 100 g melkesjokolade i biter og vend sjokoladebitene inn i deigen til slutt.

Fordel deigen utover i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca. 20 x 30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca. 30-35 minutter (kaken skal bare så vidt være gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen.

Løft kaken ut av formen og del den i firkanter. Gi kakestykkene et lett dryss av melis og kakaopulver før servering.

Tips

♥ Det er viktig at du ikke steker kaken for lenge for å få den rette, myke konsistensen på kaken. Husk at den blir fastere ved avkjøling.

♥ Kakestykkene er fine å fryse og tiner raskt.

30.09.2020
Sesong: 
Allergier og preferanser: 

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter