Brukere online: 1057
Brukere i dag: 4985
Brukere siste 7 dager: 250697
Bruk høstens plommer til å lage et nydelig Plommesyltetøy med hint av kanel!
Plommesyltetøyet er deilig til frokost oppå yoghurt og granola. Også herlig på ristet brød med smør, eller på nystekte vafler sammen med en klatt rømme.
Eller oppvarmet sammen med vaniljeis.
Og ikke minst fantastisk som tilbehør til oster!
Ingredienser:
♥ 1 kg plommer
♥ 1,5 dl vann (se tips)
♥ 3 kanelstenger (se tips)
♥ 500 g syltesukker (se tips)
Fremgangsmåte:
Del opp plommene og fjern stenene. Ha plommene i en kjele med vannet.
Ha også kanelstengene i kjelen.
Kok opp, og la plommene småkoke til de er myke og grøtete. Det tar 5-10 minutter. Tilsett sukkeret og kok opp syltetøyet slik at sukkeret løser seg opp og syltetøyet tykner.
Avkjøl plommesyltetøyet litt før du fjerner kanelstengene og har syltetøyet på rene, varme syltetøyglass.
Plommesyltetøy med nydelig smak!
Tips:
♥ 3 kanelstenger gir god kanelsmak på syltetøyet, men du kan ta færre eller flere etter personlig smak. Det er også deilig å tilsette en vaniljestang i det kokende syltetøyet. Du kan la være å fjerne kanelstenger (og eventuelt vaniljestang) før du har syltetøyet på glassene hvis du ikke vil at kanelsmaken skal bli enda tydeligere.
♥ Sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.
♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.
♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.
Oppskriften er basert på den samme som Plommesyltetøy (uten kanel).
Deilig plommesyltetøy!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥
♥ 1 kg plommer
♥ 1,5 dl vann (se tips)
♥ 3 kanelstenger (se tips)
♥ 500 g syltesukker (se tips)
Del opp plommene og fjern stenene. Ha plommene i en kjele med vannet.
Ha også kanelstengene i kjelen.
Kok opp, og la plommene småkoke til de er myke og grøtete. Det tar 5-10 minutter. Tilsett sukkeret og kok opp syltetøyet slik at sukkeret løser seg opp og syltetøyet tykner.
Avkjøl plommesyltetøyet litt før du fjerner kanelstengene og har syltetøyet på rene, varme syltetøyglass.
♥ 3 kanelstenger gir god kanelsmak på syltetøyet, men du kan ta færre eller flere etter personlig smak. Det er også deilig å tilsette en vaniljestang i det kokende syltetøyet. Du kan la være å fjerne kanelstenger (og eventuelt vaniljestang) før du har syltetøyet på glassene hvis du ikke vil at kanelsmaken skal bli enda tydeligere.
♥ Sukkermengden er veiledende. Jeg synes den angitte mengde er passe, men du må selv smake deg til hvor søtt syltetøy du liker.
♥ Syltesukker er sukker tilsatt pektin og fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Pektin gjør at syltetøyet tykner mer enn om du bruker vanlig sukker, men bortsett fra at syltetøyet blir litt tynnere, går det helt greit å lage syltetøy med vanlig sukker.
♥ Syltetøyet bør oppbevares kjølig. Syltetøy i åpen syltetøyskål bør spises opp i løpet av noen dager. Skal du oppbevare det over lengre tid, anbefaler jeg deg å fryse det ned enten i syltetøyglass (ikke fyll dem helt fulle ellers sprekker glassene i fryseren) eller i plastbokser.
1 kommentar
Kansje dumt spørsmål- men
Kansje dumt spørsmål- men veier du plommene med eller uten steinen i midten? også lurer jeg på om man skal skrelle skallet? :)
Mvh
Skriv ny kommentar