Arkiv: juni 2021

29.06.2021

Heisan! 

Lyst på en kakebit? Smile   

Gooey Butter Cake kommer opprinnelig fra byen St. Louis i staten Missouri, og ble bakt mye av husmødrene der på 1950-tallet. Etter hvert har denne deilige kaken spredt seg over hele USA, og finnes i ulike varianter.

Den klassiske langpanneversjonen har jeg laget tidligere, se Ooey Gooey Butter Cake. Denne gangen har jeg laget en sommerlig versjon med jordbær, som virkelig frisker opp den mektige, kremete kaken.

Kategorier: Andre festkaker
28.06.2021

Denne rabarbrasausen smaker nydelig til iskrem! 

27.06.2021

Hei, hei!  Smile  

Mazarinkake er en lys og myk mandelbunn, som lages med råmarsipan (såkalt "ekte marsipan", som har høyt mandelinnhold).

Den søte mandelbunnen er nydelig med den litt syrlige rabarbrakremen.

Rabarbrakremen lages av bakte rabarbra, som får renne godt av seg. Rabarbrasaus som blir til overs kan brukes som pynt på kaken og serveres ved siden av.

Dette er en deilig sommerkake! 

27.06.2021

En skål med nykokt rabarbra- og jordbærgrøt er det jeg kaller sommer! 

Jeg serverer grøten med melk og sukkerdryss, men den er også god med vaniljesaus eller vaniljeis. 

23.06.2021

Mazariner er en skikkelig retro-kake, som fortjener å vekkes til liv igjen! Kaken kommer opprinnelig fra Sverige, men har lange tradisjoner i Norge også.

Mazariner er nydelige, klassiske kaker som består av mørdeig, mykt mandelfyll og melisglasur.

Kakene lages tradisjonelt i ovale former. Får du ikke tak i det, går det like fint å bruke runde muffinsformer eller formene i et muffinsbrett.

Oppskriften gir ca. 20 kaker.

Kategorier: Porsjonskaker
18.06.2021

Når jeg finner en oppskrift som virkerlig fungerer, er det fristende å lage flere varianter av den. Dere som har fulgt meg en stund, har vel fått med dere at jeg har denne tendensen.  Smile  

Dette er en jordbærvariant av amerikanske «Blueberry Bars». Kakene lages med mørdeig i bunnen, og det er også mørdeig som smuldres på toppen. I midten er det en kombinasjon av friske jordbær og jordbærsyltetøy.

Nydelig sommerkake! 

Kategorier: Langpannekaker
14.06.2021

Rabarbra smaker friskt og sommerlig, og er populær å bruke i kaker og bakst. Her har jeg laget nydelige, saftige muffins med rabarbra, som jeg har toppet med en herlig frosting laget av ostekrem som er tilsatt litt tykt jordbærsyltetøy. Syltetøyet gir vakker, lyserosa farge på jordbærkremen og deilig smak.

PS: Visste du at rabarbra er en grønnsak og ikke en frukt?

Oppskriften gir ca. 24 stk.

Kategorier: Muffins/Cupcakes
10.06.2021

På varme sommerkvelder koser jeg meg gjerne med en iskald, sprudlende Aperol Spritz - som er en superpopulær, italiensk drink bestående av Aperol, prosecco og soda. 

Det klassiske blandingsforholdet er 3 deler prosecco, 2 deler Aperol og 1 del sodavann, men dette tilpasser du såklart etter smak. Shades smile  Jeg synes det er viktig med masse isbiter og kalde, saftige appelsinskiver i drinken, som bidrar til sødme og deilig smak. 

Aperol Spritz kalles også for Spritz Veneziano (fordi drinken stammer fra Veneto i Nord-Italia) eller bare for Spritz. 

Kategorier: Drinker med alkohol
09.06.2021

Galette er en populær, fransk terte som lages direkte på stekeplaten.

Denne varianten med rabarbra og jordbær gir smak av sommer! 

Kategorier: Paier/Terter
07.06.2021

Dette er en stor og deilig rabarbrakake med vaniljekrem! 

Utrolig nydelig og sommerlig! 

Kategorier: Langpannekaker

Sider