Arkiv: juli 2021

30.07.2021

Annonse: Bærgården

Hei dere! 

Det er tid for å safte, sylte og bake med sommerens bær!

Jeg har i dag laget en vidunderlig god Bringebærpai med crème fraîche. Fyllet blir kremete og deilig i denne sommerlige kaken!  

Bringebærene har jeg fått fra Bærgården, og jeg kan varmt anbefale bærene fra Bærgården! Her får du solbær, rips, stikkelsbær og bringebær av aller beste kvalitet, og gjerne økologiske bær hvis du ønsker det. Det er også mulig å kjøpe ferdiglaget saft. Bærgården holder til i Sylling i Lier kommune, en kort kjøretur utenfor Oslo. Du kan lese mer om Bærgården og ta kontakt med dem på www.enger.no eller telefon 917 96 096. Ring og bestill, og så kan du hente kasser med fantastiske bær dagen etter! Husk at bærene er på sitt beste nå! Smile  

Kategorier: Paier/Terter
25.07.2021

Mocktails (dvs. cocktails uten alkohol) er i vinden som aldri før.

Dette er en sommerlig, alkoholfri drink, som du og alle i familien kan nyte i store mengder! Herlig smak av vannmelon og lime!

Kategorier: Drikke, Frukt og bær
23.07.2021

Det er på tide å rydde plass til årets bær i fryseskapene, og i mine fant jeg flere poser med fryste stikkelsbær. 

Av bærene lagde jeg nydelig stikkelsbærsaft! 

Kategorier: Drikke, Frukt og bær
21.07.2021

Hei,

Håper du nyter fine sommerdager! 

Er du glad i riskrem, er det ingen grunn til å ikke lage seg dette på sommeren også.  Smile  

Kald, nydelig riskrem servert med pasjonsfruktsaus og bringebær er en deilig sommerdessert!

16.07.2021

Dette er deilige hveteboller med vaniljekrem, som lages med vakkert, flettet blomstermønster.

Du kan forme Flettede blomsterboller med alle slags gjærdeiger. 

Her har jeg brukt en gjærdeig der mykt smør skal eltes inn i deigen til slutt i stedet for å smeltes. Lang eltetid gjør at du bør ha en nokså kraftig og god kjøkkenmaskin. Resultatet blir nydelige hveteboller! 

Kategorier: Gjærbakst o.l.
16.07.2021

Daiquiri er en populær cocktail som opprinnelig baseres på rom og presset lime- eller sitronsaft, men som gjerne varieres med ulike smaker. Mest kjent er nok Strawberry Daiquiry (se også oppskrift på Strawberry Daiquiri Slush). 

Dette er en nydelig variant med vannmelon og lime. Herlig sommerdrink!  Cool  

14.07.2021

Hola!  Smile chrome  Dette er en tropisk drøm av en kake!

Kaken er oppkalt etter den populære drinken Piña colada, som inneholder ananasjuice, rom og kokosmelk. Denne kaken er helt alkoholfri, men har den samme gode smaken av ananas og kokos.

Kaken består av bakt, kremete ostekake som lages med kokosmelk og kokos. Kaken dekkes med hjemmelaget ananaskrem og pisket fløtekrem. På toppen pyntes kaken med kokosflak og røde maraschino-kirsebær.

Enjoy! 

Kategorier: Ostekaker
14.07.2021

Åh, smaken av açaí får meg rett tilbake til Rio, hvor det ble servert drikke, iskrem og bowls med açaí på caféer og strendene.  Smile chrome

Açaí-bærene vokser på palmer i regnskogene i Sør-Amerika, men fås nå kjøpt i norske matbutikker som puré. Den blålilla fargen på açaí-bærene signaliserer et høye innhold av antioksidanter, og smaken er herlig! 

Her har jeg laget en sunn bananiskrem (Nice Cream) med açaí. Iskremen er nydelig i seg selv, men blir enda bedre og mer mettende hvis du har den i en skål og har på deilig topping. Her har jeg brukt bjørnebær, jordbær, bananskiver, pekannøtter og kokosflak. NAM!

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
13.07.2021

Lag sunn og superdeilig iskrem av frosne bananer og bringebær!

Hakket mørk sjokolade (eller melkesjokolade til barna) gjør opplevelsen enda bedre!

Enjoy! Heart

Kategorier: Frukt og bær, Iskrem
13.07.2021

På sommeren er det fantastisk å kunne sette en myk og nybakt kake på bordet uten å måtte bruke lang tid på kjøkkenet.

Denne nydelige kaken rører du sammen på bare noen få minutter. Kaken inneholder rømme og har mild smak av vanilje og bær.

Kategorier: Formkaker

Sider