Rettigheter

Kjære bruker av detsoteliv.no!

Jeg håper du har glede av hjemmebaking og kakeoppskriftene du finner på detsoteliv.no!

Oppskriftene som jeg har lagt ut på detsoteliv.no kan benyttes fritt til personlig bruk. Du må gjerne printe ut oppskriftene og du må selvsagt gjerne dele oppskriftene med kjente og kjære, slik du ville gjort med andre oppskrifter du har.

Materialet på detsoteliv.no er, på samme måte som innholdet på alle andre oppskriftssider på nett, omfattet av åndsverkslovens bestemmelser. Dette gjelder ikke selve oppskriftene (dvs. kaketitler og ingrediensangivelse, pynteideer og lignende), men all personlig utformet fremgangsmåtetekst og bilder. Dette innebærer at du ikke kan kopiere tekst eller kakebilder for bruk i annet publisert materiale. Dersom du for eksempel vil legge inn kakeoppskrifter fra detsoteliv.no på andre nettsider, må du bruke egne formuleringer på kakebeskrivelse og fremgangsmåte, samt eget bilde. Det er heller ikke tillatt med systematisk kopiering av oppskriftene til andre nettsider, dvs. gjengivelse av hele eller store deler av databasen.

Og så noen ord om det som har blitt et betent tema i det siste: 

Hvis du har lyst til å ta screenshot av mine bilder og fremgangsmåtetekst og poste dette i sosiale medier (for eksempel ved å dele dette i en facebookgruppe), er dette HELT OK for meg så lenge det fremgår ved publiseringen at dette er noe som er hentet fra Det søte liv. I en facebookgruppe jeg kjenner til, har dette kravet til kildereferanse blitt forvrengt dithen at jeg ikke tillater deling. Det stemmer såklart ikke! Jeg vil selvsagt at mine oppskrifter skal brukes og deles med andre. Det eneste jeg ber om er at det gis kildereferanse til Det søte liv når det kopieres direkte herfra i tråd med lovens regler. En slik kreditering av kilde er altså ikke "mitt krav", men et krav som følger av åndsverksloven og som gir et vern til alle som publiserer matoppskrifter på nett. 

Takk for at du respekterer dette. Lykke til med bakingen!

Hilsen Kristine