Kaker for enhver smak: Jeg gir bort 10 bøker til dere som gir meg tips!

Kaker for enhver smak: Jeg gir bort 10 bøker til dere som gir meg tips!

12.11.2017

Annonse

Hei dere!

Etter at jeg ga ut boken Det søte liv - Kaker for enhver smak, er det mange som har spurt meg om hva som er mitt neste prosjekt. For eksempel om jeg allerede jobber med ny bok? Hva med filming eller utvikling av youtube-kanal? Holde bakekurs og eventer i mitt kakestudio? Koble meg på de store bloggnettverkene i stedet for å administrere alt selv? Og når kommer bloggen på engelsk? Og hva med kakebok på engelsk? Eller dansk og svensk? Og skulle ikke jeg lansere mitt egendesignede forkle? 

Det mangler hverken tilbud eller ideer, men mitt fokus akkurat nå er å gå tilbake til det helt grunnleggende og basisen for det jeg har bygget opp, nemlig bloggen. Databasen med oppskriftene mine på detsoteliv.no, som er det jeg startet med og som fortsatt er det viktigste for meg. 

Jeg vil gjøre en innsats for å oppdatere bloggen med nye oppskrifter enda oftere. Og jeg skal bli MYE flinkere til å besvare spørsmål som dere legger igjen i tilknytning til oppskriftene - på det området har jeg flere års forsinkelser, I know ... Embarassed chrome  

Det er også planer på gang når det gjelder nytt innhold på bloggen, ved at jeg kommer til å utvide med en egen kategori for sunnere kaker, drikke, desserter og søtsaker. Kategorien HEALTHY CHOICE lanseres i januar, og kommer til å inneholde oppskrifter basert på sunnere ingredienser (raw food-kaker, sunne smoothies, vegan-tilpasset konfekt og lignende). Men mer om det i januar. 

NÅ er tiden er inne for å gi bloggen et teknologisk løft, både når det gjelder design og funksjonalitet! Det er da helt avgjørende at jeg ikke endrer eller fjerner noe som dere liker ved bloggen slik den er i dag. Tilbakemeldinger fra dere som bruker bloggen er helt utrolig verdifulle for meg! Derfor inviterer jeg dere nå til å gi meg innspill og tips! Smile chrome  
 

SVAR PÅ FØLGENDE 5 SPØRSMÅL:

1) SØKEFUNKSJONALITET:
Hvordan foretrekker du å søke etter oppskrifter her på Det søte liv (du kan velge flere alternativer)?

a) Jeg bruker fritekstsøk i søkefeltet oppe til venstre.
b) Jeg liker å søke på enten navn, ingrediens eller matallergier i søkefeltet oppe til venstre. 
c) Jeg liker å velge kategorier ut fra menylinjen øverst på bloggen og bla meg igjennom derfra.
d) Jeg bruker stikkordene i venstre kolonne.
e) Jeg liker å bruke arkivet som er sortert på årstall.
f) Jeg bruker bare oppskriftene som synes på forsiden og søker ikke videre (eller jeg søker via google).

2) DESIGN:
Synes du bloggen burde ha mindre innhold og linker på forsiden og et renere og roligere design? I så fall hva anbefaler du å fjerne fra forsiden?

3) MOBILTILPASNING:
Bloggen er ikke responsiv, dvs. tilpasset mobil og ipad idag. Synes du dette gjør at det er vanskelig å bruke Det søte liv via mindre enheter?

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Hva liker du aller best ved oppbygningen og utseende på Det søte liv i dag og som ikke bør endres på (se bort ifra oppskriftene nå, men tenk på teknisk funksjonalitet og design)?

5) HVA BØR ENDRES?
Hva synes du absolutt bør forbedres når det gjelder teknisk funksjonalitet og design? 

 

På fredag kveld, 17. november 2017 etter kl 21 velger jeg ut 10 personer som får tilsendt hvert sitt eksemplar av min nyeste bok (som jeg gjerne kan signere og skrive en hilsen i hvis det er ønskelig). Det er også mulig å kommentere på facebook og instagram, eller å sende meg svar på epost til kristine@detsoteliv.no

Jeg ser frem til å få tilbakemeldinger fra dere!

  Heart  

12.11.2017
Bloggkategori: 

39 kommentarer

1: A. Føler at jeg får bedre treff ved å bruke denne enn de andre.
2: Det bør bli et litt renere design. Det er veldig mange forskjellige typer skrift og farger på det på sidene som virker litt forstyrrende. Så en litt mer helhetlig design på disse tingene som samsvarer med det som er hoveddelen hadde vært supert. Flettet inn annonsene litt bedre i din stil. Layouten på hoveddelen er super.
3: På mobil blir det veldig mye info, og jeg går stort sett rett til søkefunksjonen med en gang eller finner den oversikten med siste oppskrifter som er enkel og genial. Det er kun på pc jeg blar meg nedover bloggen. Og hvis jeg skal bruke mobilen til å kikke nøyere på bloggen forstørrer jeg slik at det kun er midtdelen som vises på skjermen, noe som gjør at jeg går glipp av annonser og info på sidene, men ender opp med et renere og mer lettlest inntrykk.
4: Jeg synes designet med farger og skrift er helt supert. Det skiller seg ut og viser tydelig hvilken side man har kommet til. Synes det er bra at det er så mye fine kakebilder da det for meg ofte er utseende som gjør at jeg kikker nærmere på en kake.
5: Litt mer ryddig layout på sidene med litt mindre info hadde hjulpet mye. Kanskje redusere antall ord på populære stikkord?

Vil bare til slutt få sagt at jeg synes du har en helt fantastisk nettside som jeg bruker masse :)

Tusen takk for svaret ditt, Linn! Akkurat denne type tilbakemelding jeg er ute etter å få

1) jeg liker veldig godt navigasjonsmotorene du bruker, veldig viktig med minst to! (Søkefunksjon + meny) Menyen er delt inn i kategorier og så mange delkategorier, hvilket jeg synes er bra for det gjør det enkelt å finne fram til nettopp det man måtte ønske. Personlig bruker jeg da mest menyene.

2) som sagt synes jeg menyene er fine, men de tar litt mye plass som kunne vært brukt til noe annet. De er ellers ikke for tydelige i forhold til viktigheten sin og de er ikke i veien for hovedinnholdet. Innholdet langs sidene av hovedinnholdet er merkbart uten å distrahere leseren. Det er egentlig et helt greit, enkelt bloggdesign. Ingenting trenger fjerning, synes jeg, men du må gjerne prøve å gå for en mer dynamisk layout? F.eks som jamieoliver.com ?

3) Ja. Den dag i dag er det veldig viktig å kunne ha websiden sin fungerende på forskjellige digitale medier, særlig da pc, mobil og nettbrett. Dette vil øke både brukervennligheten og gjøre at bloggen kan nås et større publikum ettersom fler og fler bruker mobil og nettbrett.

4) Tittel, meny og søkemotor er utrolig bra å ha helt først. Dette er det en leser vil ha mest bruk for når de kommer til din blogg for å finne en oppskrift. Og selvfølgelig hovedinnholdet, da :)

5) Her er det en del som kan endres på. Søkemotoren tar mye plass. Den bør være med komprimert og sette helst på samme linje som menyen eller over.
«Velkommen»-delen bør settes høyere opp, det gjelder også spesielt «kontakt meg» og «Om Det søte liv». Slik de er plassert nå er de lett å scrolle forbi, det er også pga liten fontstørrelse og lite tynn skrift. Kanskje burde de være egne lenker på menylinjen?
Det er heller ikke nødvendig med «Du vil kanskje også like» delen på startsiden, men fint når man først er inne på en oppskrift. Man trenger ikke forslag på flere oppskrifter når man ikke engang har funnet en man er interessert i
«Følg meg!» delen med lenker til dine sosiale medier bør også være høyere oppe, den blir ellers utydelig npr fen egentlig er veldig viktig.. Ellers er det unødvendig å følge den med snutter av Instragram-en og facebooksiden din. Annonsene bør settes under alt annet. Menyene nederst på siden til venstre er også unødvendige, ettersom det er en tydelig menylinje øverst. Om du skulle fjerne menylinjen er det greit med menyen på siden, men da helst øverst til venstre.

Ta det fra en grafisk design student! ✌❤️ Veldig glad i bloggen din!

Tusen takk for at du tok deg tid til å skrive så grundig svar og gi meg så mange tips, Fatima!

Hei igjen, og gratulerer! Jeg trakk deg ut som en av vinnerne av en bok. Send meg epost til kristine@detsoteliv.no med din adresse :-)

1)SØKE
Jeg liker å søke med fritekst eller nøkkelord.
2)DESIGN
Jeg ville nok likt et enklere design på forsiden. Jeg liker linkene på topp, men ville holdt meg til kolonne med reklame og søkemulighet kun på ene siden så innleggene får større plass og fokuset blir mer på hva jeg er på utkikk etter, nemlig maten..
3)SMÅ SKJERMER
For meg er det nok I-paden som blir brukt mest ved bakinga så en enkel tilpassing der ville vært supert, syntes fort det kan bli lite funksjonelt dersom nettsidene jeg bruker ikke reagerer som jeg vil når ipaden er i bruk.
4)BEHOLDES
Syntes toppen med rullelenkene er geniale da de gir meg en kjapp vei til det jeg trenger. Ellers kunne nok en søkeboks også godt passet inn i topp.
5)ENDRES
Blir å gjenta fra design, jeg ville tatt bort en av sidekolonnene så fokuset lettere går inn på maten og ikke alt rundt som noen ganger kan irritere. I Noen inlegg kan bildene være litt store så collager med 4 bilder på fremgangsmåte kunne vært lettere så en ikke trenger å bla seg opp og ned over bildene for å lese.

Det er en side som absolutt er satt pris på og jeg er veldig glad i den boka jeg har fra deg, Kristines favoritter!

Takk for nyttige tips, Marie!

1. Jeg googler som regel når jeg leter etter en spesiell oppskrift, ellers bruker jeg menyen.
2. Fornøyd med hvordan designet er nå.
3. Skulle helst vært tilpasset små skjermer.

Ellers er jeg fornøyd med bloggen som den er.

Takk Emli!

1) SØKEFUNKSJONALITET:
Jeg foretrekker ofte å google oppskrifter. Vet man har mulighet til å kjøpe seg opp på navn slik at linken til den oppskriften kommer høyt opp på listen. Feks Saftig sjokoladekake. Inne på selve bloggen din, så syns jeg du har en fantastisk god søkefunksjon. Det at man kan tilpasse det man får opp i forhold til allergier osv, er kjempebra

2) DESIGN:
Jeg syns kanskje at designet burde endret litt, i forhold til å få det litt mer strukturert og få mer helhet i det med lik skrift gjennom siden. Ellers mener jeg at det ikke trengs å fjerne noe. Liker veldig godt fargetemaet som bloggen har :)

3) MOBILTILPASNING:
Dette er noe som burde endres med veldig snart. Bruker selv mobilen når jeg skal kikke på oppskrifter og bruker sjeldent pc. Går såklart fint å bruke siden, men er litt mer utfordrerne i forhold til å måtte zoome inn osv :)

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Jeg liker veldig godt de kategori menyene som følger med designet uansett hvor jeg er nettsiden. Må også beholde søkefunksjonen! Kakebildene får meg til å sikle hver gang og det er de som frister meg inn på siden når jeg søker etter en oppskrift og dine bilder kommer opp :)

5) HVA BØR ENDRES?
Ville ha endret litt på designet. Er det en mulighet å få til å få oppskriften du kikker på, til å rulle ned ved siden av fremgangsmåten? I så fall hadde det vært knall. Ihvertfall på mobil er det tungvindt å scrolle seg opp og ned når man baker i forhold til fremgangsmåte og ingredienser . Ville også endret på å få annonser litt lengre ned på siden, og om deg og dine medier lengre opp. Du vil jo bli fulgt på alle steder, derfor er det viktig at disse er godt synlig med en gang man kommer inn på siden :) Nå vet jeg ikke om dette er noe pga nettleseren jeg bruker (crome), men når jeg først går inn på det søte liv sin side, så er det første som møter meg toppen av siden din, med reklame og så under "forsidebildet" med navnet til det søte liv. Så alt jeg ser er halve skjermen med reklame og så litt av siden din. Kan det være mulighet til å tilpasse at man får se litt mer av siden enn bare det lille jeg får sett med en gang? For førsteinntrykket er så utrolig viktig og det er ikke mye man rekker å se da før det ikke ser så profesjonelt ut. Bare å ta kontakt så kan jeg sende bilde på hvordan det ser ut for meg :)

Takk for nyttige tips, Line.
Tror det blir for avansert at ingrediensene ruller ned ved siden av fremgangsmåten, men fin tanke:) Tar det du har skrevet med meg videre i prosessen.

Hei fine<3
Jeg må bare si at dette he vært min favoritt side for baking siden jeg var 15! Har ikke tall på hvor mange oppskrifter av deg jeg har prøvd ut,og det er ALLTID suksess! Du er fantastisk!

Her kommer litt tips:
1)synes søkingen her fungerer godt! Jeg liker best å søke med enkle nøkkelord som gir mange treff!
2) det kan med fordel bli litt "enklere". Menyene øverst er litt rotete. For min del savner jeg mer "rene" kategorier på feks kakene,da de kategoriene som er nå er litt diffuse i mine øyne. Kan med fordel lage enkle kategorier som "kake", "muffins", "søtt", "sunt" osv.
3) ja,det er en stor fordel å tilpasse den mobil. Jeg synes ofte det er vanskelig å zoome inn og få lest skikkelig,brukes alltid mobil når jeg baker.
4) det søte designet! Håper du beholder den sjarmerende tonen som er her inne og ikke gjør den for fancy og mainstream!
5) som sakt over er kanskje mobiltilpasning det jeg savner aller mest! I tillegg litt mer tilpassede kategorier som gjør det enkelt å navigere seg frem.

Krysser fingrene for bok,den står allerede på ønskelisten til jul<3

Takk for fine tips, Kathrine. Så hyggelig å høre at du har brukt Det søte liv siden du var 15 år :-)

1) SØKEFUNKSJONALITET:
Jeg bruker enten a) fritekstsøk eller ved b) allergier osv. Jeg savner å kunne krysse av på vanlige ingredienser slik at man kan søke på flere ingredienser samtidig. Liker ofte å kombinere flere av kategoriene, for eksempel sjokoladekake + glutenfri

2) DESIGN:
Jeg synes det er spesielt forstyrrende med store reklamer øverst slik at det blir mye scrolling i starten. Reklame børe ryddes til sidene.

3) MOBILTILPASNING:
Ja, de fleste bruker nettbrett eller telefon, så dette bør forbedres. Jeg drar ikke frem PC-en for å bake kake. Derfor kan manglende tilpasning gi andre sider et fortrinn.

4) HVA MÅ BEHOLDES?
At søkemulighetene ligger øverst. Liker at du legger inn tips i oppskriftene dine. Gjerne mye bilder på forsiden for inspirasjon.

5) HVA BØR ENDRES?
På mobiltilpasning kan med fordel menyene på venstre side (sesong, populært osv) skjules med nedtrekksmenyer slik at det ikke blir så mye informasjon synlig på siden av gangen. Det blir da mer oversiktlig og mindre scrolling.

Supert, tusen takk for tips Randi!
Man kan faktisk søke på kakekategori og allergi samtidig i dag (altså sjokoladekake og glutenfri), men jeg har tydeligvis ikke gjort det synlig nok. Takk i alle fall! :)

1) Bruker alle disse, men mest fritekstsøk.

a) Jeg bruker fritekstsøk i søkefeltet oppe til venstre.
b) Jeg liker å søke på enten navn, ingrediens eller matallergier i søkefeltet oppe til venstre.
c) Jeg liker å velge kategorier ut fra menylinjen øverst på bloggen og bla meg igjennom derfra.
d) Jeg bruker stikkordene i venstre kolonne..

2) DESIGN:
Jeg synes at forsiden er litt rotete med mye linker og reklame, Kunne kanskje ha fjernet følge-linkene og f.eks. laget en egen side med de? Eller samle reklamene på en side eller nederst på siden slik at de ikke tar så mye av fokuset på siden. Ellers liker jeg fargene og designet på innleggene.

3) MOBILTILPASNING:
Det hadde absolutt vært en fordel om siden hadde blitt tilpasset til mobil da jeg som oftest bruker mobilen til å finne oppskrifter.

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Jeg liker fargene og designet på innleggene. Liker også kategoriene.

5) HVA BØR ENDRES?
Ønsker mobiltilpasning, og hadde vært fint om noe ble gjort med reklamene så de ikke tar fokuset. Og kanskje et litt enklere design.

Har prøvd mange av dine oppskrifter, og har den første boka di som jeg bruker mye. Liker oppskriftene dine veldig godt, og får ofte skryt når jeg har bakt en av dine oppskrifter.

Takk for mange gode innspill til forbedring, Thea!

1) SØKEFUNKSJONALITET:
c) Jeg liker å velge kategorier ut fra menylinjen øverst på bloggen og bla meg igjennom derfra. Eller d) Jeg bruker stikkordene i venstre kolonne. Jeg bruke aldri arkivet som er sortert på årstall.
2) DESIGN:
Jeg ville nok kanskje likt et noe enklere design, men er samtidig usikker på hva som bør fjernes :-)
3) MOBILTILPASNING:
Ja, det er praktisk å bruke nettbrett eller mobil, så dette kan kanskje forbedres. ( jeg pleier av og til å sende oppskriftene dine til meg selv på epost ( klipp og lim) - så henter jeg oppskriften igjen på eposten-appen jeg har på mobilen .. :-)) Det funker godt det :-)
4) HVA MÅ BEHOLDES?
ALT bør beholdes :-) - alle søkefunksjonene, populære stikkord, sesong osv. Det er supert! Det gjør det enkelt å søke etter akkurat den kaken man ønsker å bake.
5) HVA BØR ENDRES?
Jeg liker oppskriftene dine veldig godt, og bruker dem stadig vekk. Ellers er jeg veldig glad for at du vil fokusere på å gå tilbake til det helt grunnleggende og basisen for det du har bygget opp, nemlig bloggen. Databasen med oppskriftene dine på detsoteliv.no, som du startet med og som fortsatt er det viktigste for deg. Det gleder meg å høre! :-) Jeg er også veldig glade for å lese at du vil utvide med en egen kategori for sunnere kaker, drikke, desserter og søtsaker. Kategorien HEALTHY CHOICE - Den kommer jeg til å bli fan av!! :-)

Takk for tipsene dine, Ragnhild. Jeg tenker også at jeg vil beholde alt og likevel ha det enklere.... Ikke så lett å få til begge deler, men skal prøve :-)

Aller først vil jeg si at denne nettsiden er en av de første jeg leter på, når jeg skal bake. Det er mange deilige fristelser å finne her, og resultatet pleier å bli veldig bra.

1c). Jeg liker å velge kategorier ut fra menylinjen øverst på bloggen og bla meg igjennom derfra.
2. Synes det ligger litt mye reklame for boken der nå, blir litt urolig. Kunne fjernet grupperingene på siden lenger ned, blir gjentagelse av grupperingene, som allerede er på toppen. Ellers oversiktlig og fin.
3. Liker best å bruke PC når jeg bruker siden, det er mest oversiktlig.
4. Logo og farger er delikate og bakgrunnen er rolig Oversiktlig med grupperingene øverst å siden.
5. Mindre av det overflødige, slik at det blir roligere og ryddig på siden.

Takk for nyttige innspill. Birgit!

1) SØKEFUNKSJONALITET:
Det jeg foretrekker når jeg søker etter oppskrifter er: b) Jeg liker å søke på enten navn, ingrediens eller matallergier i søkefeltet oppe til venstre.
Men viss jeg bare leter etter noe godt å lage så velger jeg kategorier ut i fra menylinjenøverts på bloggen.

2) DESIGN:
Det er et flott design av bloggen, men det er kanskje litt rotete og innholdet kan ta mye plass. Så det kunne vært et enklere design. En ting du kunne gjort bedre er at alle hovedpunktene som står nedover på venstre kolonne (kaker, desserter, populært, sesong osv.) kan bli fjernet (da de allerede står helt oppe på framsiden). Og begge kolonnene burde vært mindre slik at hovedinnholdet får mer fokus. Men ellers ser designet veldig bra ut. Det søte liv er en flott blogg med mye godt :-)

3) MOBILTILPASSING:
Bloggen burde være responsiv, ja. Når jeg baker liker jeg å ha mobil/ipad med på kjøkkenet, og ikke hele PC-en. En PC tar mye plass så når en skal bake er det veldig greit med mobiltelefonen. Det blir for tungvint slik det er nå å bruke mobilen til å lese oppskrifter da en må bla mye for finne fram. Så en mobiltilpassing hadde vært veldig bra.

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Det jeg liker veldig bra med oppbyggingen og utseende av Det søte liv er den øverste menylinjen med: hjem, kaker, desserter, populært osv. fordi det gir bloggen en god oversikt over hva du har på bloggen. Så dette syns jeg du burde beholde og ikke endre på. En annen ting er at søkefeltet oppe til venstre på bloggen er så synlig. Det gjør at en slipper å bla seg i hjel etter det en skal søke etter. Og det mest positive med søkefeltet er at en kan søke på tittel, ingrediens, fritekst og allergier. Veldig greit når du for eksempel har glemt hva noe heter og bare kan søke på ingrediens eller fritekst. Setter også stor pris på at en kan skrive inn allergier. Det hjelper så utrolig mange, slik at folk slipper å måtte lese igjennom oppskrifter for å se etter det de er allergiske mot. Så en tommel opp for det. :-)

5) HVA BØR ENDRES?
Det som absolutt bør forandres er kolonnene på venstre og høyre side. De er litt for store, spør du meg, og burde vært litt mindre slik at hoveddelen er mest i fokus. Mobiltilpassing er også en ting som hadde vært veldig greit. Blir slitsomt for å dra frem PC-en for å lese en oppskrift da en kunne tatt fram mobiltelefonen som ofte er lettere tilgjengelig. En annen ting jeg syns bør endres (som egentlig ikke har så mye med funksjonalitet og design å gjøre) er bildene i oppskriftene. Hadde vært veldig greit med underveisbilder og ikke bare bilder av maten helt ferdig. Men utenom dette er bloggen din fantastisk, og jeg elsker oppskriftene dine.

Takk for verdifull tilbakemelding, Victoria. Jeg tar det med meg videre i prosessen.

Hei igjen, og gratulerer! Jeg trakk deg ut som en av vinnerne av en bok. Send meg epost til kristine@detsoteliv.no med din adresse :-)

1) a og c) (elsker å bla gjennom kategoriene)

2) DESIGN: Noe mindre linker og innhold på forsiden kan være en fordel. Jeg tror et renere uttrykk kan tiltrekke flere lesegrupper. Forsøk å fjerne en av kolonnene, slik at hovedinnholdet får mer plass. Vet det er en del annonser som gjerne skal frem, men vurder å heller legge disse mellom noen av de første oppskriftene. Jeg vil også anbefale å endre fargepaletten, eksperimentere med noen friskere farger muligens? Bakgrunnsfargen (den som vises på sidene) er nøytral og fin, men noe blass og blek. Kanskje ville en annen farge gitt kakene mer "pop up" effekt.

3) MOBILTILPASNING: synes det går veldig greit, en må bare zoome litt ut eller inn. Det er litt vanskelig å gå inn på kategoriene gjennom mobiltelefonen, men det er ikke noe som hindrer meg i å lese bloggen.

4) HVA MÅ BEHOLDES? Kategoriene! Jeg elsker kategoriene! Her kan du gjerne oppdatere bakgrunnsfargen, men fjern de for all del ikke!

5) HVA BØR ENDRES?
Fargepalett. Gjerne flere knagger under oppskriftene ( helt nederst) , som for eksempel #oreo, eller #russisk

Stå på videre! Uansett hva du gjør, mister du ikke meg som leser <3

Tusen takk for verdifulle innspill, Marianne! :-)

1) SØKEFUNKSJONALITET
A, B og C! Og på en måte F. Jeg lar meg inspirere av forsiden på bloggen, og blar meg gjerne videre derfra om jeg ikke har en plan når jeg går inn på siden. Ellers elsker jeg at oppskriftene er sortert inn i kaketyper, sesonger, temaer o.l. Jeg ville aldri funnet så mange kule ideer h is det ikkw hadde vært for den løsningen. Er spesielt fan av "sesong"!

2)DESIGN
Det jeg synes er mest rotete på forsiden er all reklamen, men sånn er deth is man skal få tak i så bra oppskrifter gratis. Jeg er glad for at de ligger på siden, for da velger jeg bare å fokusere på midten der alt det viktige er. Jeg liker fargene, layouten og fontene. Jeg liker også måten du tydelig, men behagelig linker videre til andre relevante oppskrifter. Ellers kan man jo alltid si at less is more, og at det kan være fintå holde designet så enkelt og ryddig som mulig.

3) MOBILTILPASSNING
Jeg bruker nesten utelukkende mobil, og skulle gjerne hatt en mobilvennlig side! Det er den eneste tingen jeg til tider opplever som frustrerende når jeg bruker nettsiden.

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Kategori inndelingen må helt klart beholdes. Elsker som sagt kategorien "sesong"❤ Jeg liker også den "overdrevne" bruken av hjerter. Jeg er egentlig ikke noe hjerte-menneske selv (selv om jeg akkurat brukte ett hjerte her), men jeg elsker at bloggen er så personlig å myk, istedet for å fremstå perfekt og dømmende som så mange andre blogger.

5) HVA BØR ENDRES

Jeg synes søkemotoren kan være litt kranglete. Når jeg søker på oppskrifter jeg vet du har så må jeg noen ganger søke med forskjellige sammensettninger for å finne det jeg leter etter. For å finne oppskriften på makroner kan man for eksempel ikke søke på "makroner". Man må søke på akkurat det du har kalt oppskriften. (jeg tror det er "franske macarons").
Ellers må det være det med mobilvennlig side. Det savner jeg!

Er kjempe fornøyd med bloggen! Beste kakebloggen. Synes du har gode, enkle oppskrifter og fantastiske forklaringer. Elsker at du har med "tips" i alle oppskriftene.

Jeg har den første boken fin,og er veldig godt fornøyd. Ønsker meg den nye også. Finner alltid noe godt å lage . Trenger ikke forandre noe for min del. Tusen takk for mange gode oppskrifter.

1: A
2: Ren og tydelig design er fint. Ikke for mye forskjellig.
3: Ja blir litt vanskeligere på mobilen å dra det frem og tilbake, opp og ned for å lese.
Liker veldig godt siden din. Er det en oppskrift jeg trenger, så vet jeg at jeg finner den her. Og som regel er ikke oppskriftene for vanskelige, så en ikke så erfaren som meg får det til. Helt supert.

Syns denne bloggen er helt super. Jeg bruker den som oppslagsverk når jeg skal bake. Trenger ingen annen bakebok, for alt jeg trenger finner jeg her. Jeg syns det er enkelt og greit å finne både nye og eldre oppskrifter.
Det eneste jeg savner er å kunne lagre favorittoppskriftene slik at de blir enda enklere å finne

Hei og takk for innspill!
Og dessuten gratulerer! Jeg trakk deg ut som en av vinnerne av en bok. Send meg epost til kristine@detsoteliv.no med din adresse :-)

1) SØKEFUNKSJONALITET:
a) Jeg bruker fritekstsøk i søkefeltet oppe til venstre.
c) Jeg liker å velge kategorier ut fra menylinjen øverst på bloggen og bla meg igjennom derfra.

2) DESIGN:
Fint desig. Liker veldig godt bloggen, er enkel å finne frem på. Men menyen trenger ikke stå Øverst og nederst langs venstre siden(kunne vert fjernet). Synes den teksten med alle stikkordene er litt gøy, er annerledes og fungerer godt.

3) MOBILTILPASNING:
Fungerer helt greit på mobil, da synes eg det er lettest å bare bruke søkefunksjon eller søke opp oppskrift via google.Synes ikke det er vanskelig å bruke siden via mobil .

4) HVA MÅ BEHOLDES?
At det er ulike farger, veldig fine bilder, lett å finne frem.

5) HVA BØR ENDRES?
Synes bloggen er bra, har ikke så mye å nevne annet en den menyen til venstre som blir litt uoversiktlig, veldig mye tekst når en blar nedover forsiden for å se de siste oppskriftene.

En super blogg, med gode oppskrifter som eg bruker mye ;)

1) C
2) Mindre innhold. Skjønner at du vil promotere bøkene dine, ha sponsorer og bidragsytere med, men dette er med på å gi et rotete uttrykk. Bøkene dine har mange bilder, og sammen med bilder, reklame og div så blir det et sammensurium. Det er forskjellig skrift, farger som ikke harmonerer med hverandre og "tusen" annonser. Jeg synes kakene dine forsvinner litt i alt dette, noe som jo er synd for det er jo disse jeg er inne på siden din for å se.
Alle tre kolonnene inneholder både bilder og tekst, dersom det feks kun hadde vært tekst på den ene siden/kolonnen ytterst ville det blitt et renere uttrykk. Flere "overskrifter" hadde kanskje vært en idé, så kunne folk leita seg frem til feks avisartikler som er publisert om deg, hvor de kan kjøpe bøker osv.
3) På mobil er det enda viktigere at uttrykket er rent. Det er litt smått, og med for mange "bokser" er det vanskelig å navigere rundt omkring. Kunne tenkt meg at det kun var en eller to kolonner her.
4) Kakene bør stå i sentrum og få den oppmerksomheten de fortjener. Fine bilder og gode oppskrifter. Bra at det på forsiden ikke står hel tekst og mange bilder, men at man får det ved å trykke inn på "les mer". Liker forsåvidt grunnfargene (brun, rosa, beige) bare de ikke overdøves av andre farger. Liker de forskjellige søkefunksjonene, og det er lett å finne fram. Menyen øverst er bra.
5) Å ha bøkene dine på hver sidekolonne er unødvendig. Informasjonen om deg bør komme helt øverst. Reklame og andre ting som har andre farger enn "dine" bør prøves å holdes borte evt lenger nede på siden. Minst mulig bilder som kan føre til et rotete uttrykk helt øverst.

Men alt i alt en flott blogg, som jeg tror blir enda finere i fremtiden :)

Oi. Egentlig liker jeg veldig godt det hjemmekoselige designet ditt men greit å rydde opp litt i sidebarer og søk. Jeg liker designet til Passion4Baking ganske godt bortsett fra at det tar en del tid å laste opp. Ida Gran har også fine bilder som gjør at jeg ofte blir mer inspirert av bildene enn å faktisk søke etter noe konkret.

1) SØKEFUNKSJONALITET:

Jeg bruker i hovedsak enten menylinjen eller fritekst. Det er sikkert supert at du har så mange alternativer her med at man kan søke på allergier og matvarer men jeg går som regel inn for å bli inspirert og dermed ender det ofte bare med at jeg bruker da menylinjen. En ting jeg kunne elsket er om du hadde noe på menylinjen som kan skiftes ut med jevne mellomrom. Kanskje sesongbasert. Julebakst etc. Da kommer man seg kjapt inn på det man ønsker. Ser du har det på side menyen da så kanskje det holder men det å samle søkemetodene uten reklame som bryter i mellom hadde kanskje vært en ide. Teknikker er også noe jeg har veldig lyst til å se mer på. For eksempel dripcake, glasering i forskjellige farger, franske bakeverk etc. Men dette kan jo også komme inn under bakeskolen da. Jeg kan se at menyene og søkealternativene på venstre side kan være super kjekt for det finnes så mange forskjellige preferanser på hvordan folk ønsker å søke og jeg ser jo at folk ønsker å beholde arkiver etc. Men hva med å legge disse under hovedlinjen over slik at om man trykker på "kaker", "desserter", "sesong" og "arkiv" så kommer man da inn til disse alternative eventuelt rullemeny under. Det hadde ryddet litt opp.

2) DESIGN:
Ja jeg skulle gjerne sett et litt enklere og roligere design med kakene og baksten i fokus da jeg inspireres mer av dette. Bloggen til Ida Gran har en ganske fin design med mye fokus på fine bilder og jeg blir alltid sulten av å gå inn på den:) Så kanskje litt bredere hovedside med mer bilder og litt mindre sidebarer. Reklame er man jo avhengig av men per i dag er disse plassert litt "overalt" så greiere å kanskje finne plass på en annen måte om det går. Når det gjelder design på en bakeblogg så er det jo så mye fine farger og layouter man kan velge men en ren stil med fine bilder syntes jeg er fint. En tre, fire grunnfarger som dominerer og ikke overdøves av det andre er fint.

3) MOBILTILPASNING:
Nei ikke i det hele tatt. Jeg syntes det går helt fint å bruke mobilen min til oppskrifter. Jeg tror ikke at det er dette jeg ville hatt som nummer 1 fokus om du skal endre en del på layout. Funker bra.

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Store, fine kakebilder. Det er kjempe bra og viktig. Når jeg klikker inn daglig og ser på dagens kake for eksempel, så kommer det også forslag under på "du vil kanskje også like". Masse bilder og masse yum. Det er topp. I tillegg så er det knall med lett tilgjengelig søkefunksjoner øverst som gjør søketiden mye raskere. Jeg tror at kategoriene dine nedover på venstre side bør beholdes på et vis for det kan være inspirasjon der i form av en sånn "ordsky" konsekvens. Spørsmålet er om det bør samles under hovedmenyen øverst eller ei.

5) HVA BØR ENDRES?
En litt renere og clean design tror jeg er bra. Oppskriftene i seg selv og bildene som hovedfokus. Alle disse søkefunksjonene på venstre side blandet med reklame tar vekk litt oppmerksomhet fra "hovedstjerna" så føler det bør ryddes i. Enig med de andre her om at sidene bør reduseres litt slik at det tar mindre oppmerksomhet fra hovedinnholdet.

Ellers ønsker jeg meg masse mer "bakeskole". Tilbud om kurs på youtube for oss som ikke bor i byen:) Jeg kunne tenkt meg å lære teknikker, kakepynting osv. Slike ting man kanskje ikke kan lære bare av å titte i en bok. Healthy Choice kategorien blir sikkert bra det også. Mye spennende man kan gjøre.

Det var input fra meg:)

1 Søkefunksjonalitet
Jeg bruker nesten alltid venstremannen eller fritekst om jeg vet akkurat hva jeg er ute etter. Tror aldri jeg har benyttet toppmenyen.
2 Design
Dete

1 Søkefunksjonalitet
Jeg bruker nesten alltid venstremenyen (tag-feltet) eller fritekst om jeg vet akkurat hva jeg er ute etter. Tror aldri jeg har benyttet toppmenyen.
2 Design
Det er kanskje litt mye som foregår på forsiden, samtidig som jeg forstår at du ønsker å reklamere for bok, signeringer, osv. Men det er nok rom for litt oppstramming.
3 Mobiltilpasning
Bruker nesten bare iPad og iPhone og har ingen problemer med det. Går ofte bort fra de mobiltilpassede sidene og over til nett/webversjon.
4 Beholdes
At man får forslag a la «du vil kanskje også like» er bra og inspirerende. Ender ofte opp med en av de i stedet for det jeg søkte på.
5 Endres
Utenom å stramme opp designet/innholdet litt, har jeg ingen andre forslag. Veldig glad i denne siden og bruker den jevnlig.

1) SØKEFUNKSJONALITET:

c) Jeg liker å velge kategorier ut fra menylinjen øverst på bloggen og bla meg igjennom derfra.
d) Jeg bruker stikkordene i venstre kolonne.

2) DESIGN:
Jeg tenker at man ikke trenger fult så mange linker i venstre marg (årstall, sesong osv), MEN stikkordlinkene er et MUST å beholde!

3) MOBILTILPASNING:
Jeg er ofte innom via mobil og ser ikke på dette som noe særlig stort problem

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Stikkordlisten må beholdes, det holder forsåvidt med kategoriene oppe, trenger ikke ha dem i venstre marg også

5) HVA BØR ENDRES?
Jeg er egentlig ganske fornøyd med slik siden er, men fargene kan jo alltids endres på (selv om jeg liker dem slik de er i dag)

Lykke til ellers, dette blir nok supert!

1) Jeg foretrekker som oftest å søke via stikkordene

2) Kan fjerne innlegg sortert etter måned og år. Dette er en tullete funksjon i mine øyne.

3) Jeg bruker for det meste Nettbrett, og har ikke tenkt på at siden ikke er tilpasset dette. Altså ingen problemer,er med det.

4) Stikkordssøkefunksjonen må ikke tas bort.

5) Litt rotete med levende reklamer.

1) SØKEFUNKSJONALITET:
b) Jeg liker å søke på enten navn, ingrediens eller matallergier i søkefeltet oppe til venstre.

Syns det er veldig praktisk å ha mulighet til ¨å søke på denne måten, for noen ganger er jeg ute etter spesifikke kaker jeg har sett før, andre ganger har jeg lyst til å bruke opp alle appelsinene i kjøleskapet f.eks og da er det supert å kunne søke etter ingrediens. :)

2) DESIGN:

Ser flere andre har foreslått å fjerne "du vil kanskje like" fra forsiden, og det er jeg enig i. Men n¨år man først har søkt etter noe er det supert med den funksjonen!

Om ikke resultatene fra spørreundersøkelsen viser at mange liker ordsky-søkefunksjonen syns jeg du skal fjerne denne. I midlertidig er det jo også spennende å se hva andre søker på for tiden/hva som er "trendy", så gjerne behold dette i en egen kategori i menyen, a lá "i vinden"/"mest søkt på i det siste" eller noe slikt.

Generelt sett syns jeg du burde fjerne alt på forsiden som også ligger inne i menyen: ser på forsiden at det nedover sidene ramses opp alle de forskjellige kaketypene du har, men dette finnes jo også i menyen.

3) MOBILTILPASNING:
Jeg bruker først mobil/nettbrett når jeg faktisk skal bake kaken, og siden du er flink til å ha klare og gode oppskrifter uten mye "dilldall" (noen matbloggere skriver jo et helt dagbokinnlegg før de kommer til poenget og oppskriften...) så gjør det ikke meg noe at siden ikke er tilpasset mobil. Da laster jeg bare inn siden og zoomer inn slik at bare oppskriften er synlig.

4) HVA MÅ BEHOLDES?
Jeg elsker at det er så fine og fristende bilder, samt at oppskriftene beskrives på en veldig klar og konsis måte. Liker også veldig godt den punktvise måten du setter opp tips og triks for oppskriften. Liker dette mye bedre enn om du hadde skrevet en lengre tekst/"historie" om hvordan du baker kaken. Da er det enkelt å holde oversikt over hva man har gjort og hva som kommer.

5) HVA BØR ENDRES?
Jeg er enig i at du kan rydde opp litt i menyene/forsiden, men i all hovedsak syns jeg siden er veldig fin og brukervennlig. Du har en god merkevare i det at man umiddeltbart kjenner igjen nettsiden din, og den skiller seg ut fra alle andre bake- og matlagingsblogger! Jeg syns ikke du trenger å gjøre store endringer å få nytt og trendy bloggdesign: det viktigste er de supre oppskriftene, de gode instruksjonene og at siden er enkel å manøvrere!

Skriv ny kommentar

Siste oppskrifter